Annonce

Annonce

Brev:

Vores pige tørrer sig konstant om munden


10. oktober 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Vores pige tørrer sig konstant om munden

Kære Helen

Vores datter på 2 år og 5 måneder er begyndt at tørre sig om munden konstant.

Hun river sin sut ud og tørrer sig igen og igen, og når hun får sin soveflaske til natten, ligger hun meget anspændt og holder den og tørrer løs med en stofble, når hun har taget et par tåre. Hun er rød om munden og meget tør, og vi smører med Locobase om aftenen, når hun skal sove, og hun får en vandfri salve på, inden hun kommer i vuggestuen/udenfor. Vi har for nylig taget siden af sengen, og det er gået så fint, og vi skal til at vænne hende af med flasken, for hun beder om mælk i kop til at starte med, før hun gerne vil have flasken.

Hun trives og er en virkelig glad og tryg pige. Hun taler godt og er dygtig motorisk, og hun elsker tumlelege (gerne med os i den store seng) og at kramme og kysse og sidde hos os og læse bøger. De ...


Annonce

... voksne i vuggestuen fortæller, at hun er meget populær hos de andre børn og god til at moderere lege, så alle kan være med, men de fortæller også, at det trækker nogle veksler hos hende, at alle vil hende, og de må ofte sætte hende for sig selv og nulre med noget ved et bord, så hun kan få fred.

Hendes bluseærmer har våde spor efter aftørringerne, og vi vil gerne forstå, hvorfor hun gør det, og om vi kan gøre noget for at stoppe det. Er det tvangshandlinger? Skal vi bare lade som ingenting?

Jeg prøver at sige, at hun skal lade være, fordi det ikke er godt for huden, men det forstår hun jo ikke. I aftes begyndte hun at græde ulykkeligt, fordi jeg sagde, hun skulle lade være.

Aller inderst inde er jeg meget bange for, at hun reagerer på noget, der stresser hende, og jeg vil meget gerne fjerne stressoren.

Mange hilsener
Kirsten

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2022 | Sovevaner | 2 år

Putning af 2 årig er virkelig svært

Hej Helen, Jeg har længe gået og overvejet at skrive til dig og nu tænker...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Putning om natten.

Kære Helen. Jeg er desperat efter hjælp. Min datter Lærke er 2,5 år. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2022 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Opdragelse - og stå fast

Hej Helen Tusind tak for dit svar og gode råd til mit tidligere brev. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Kæledyr og børn

I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce