Annonce

Annonce

Brev:

Drikkeproblemer ved 11 måneder


9. november 2018

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Drikkeproblemer ved 11 måneder

Hej Helen,

Jeg har et spørgsmål vedr. vores pige, der lige er fyldt 11 måneder. Hun startede sit liv under lidt hårde omstændigheder, da mindre og mindre fostervand gjorde, at hun til sidst blev taget ved akut kejsersnit i uge 38+6. Derfor var hun ikke så stor - 2400 g. og 47 cm. Det er hun dog kommet rigtigt godt efter og er nu i fin fysisk form - er både lang og har dejlige æblekinder. Men udover den lave fødselsvægt, så blev de første fire-fem måneder ekstra hårde, da hun (udover kolik) havde voldsom refluks, som hun blev medicineret for. Vi trappede med succes ud af medicinen omkring 6 måneder. Hun døjer dog stadig med hyppig og våd hikke og tynd gylp engang imellem, men er ellers super glad og tilfreds.

Den hårde start på livet gjorde, at hun både relationelt (vi fik først rigtigt øjenkontakt efter 3 måneder), motorisk (hun kunne ikke ligge på maven) og spiseudviklingsmæssigt var lidt langsom. Det er hun dog kommet mega hurtigt og mega godt efter hen over sommeren og efteråret - så nu er hun den dejligste lille kloge, skøre, vilde guldklump, der spiser hvad hun får serveret (hvis hun vil! :-), rejser sig, kravler og møver sig, "snakker" løs, griner, peger, vinker osv.

Men; vi har stadig lidt en hurdle i forhold til hendes tidigere refluksproblemer. Hun har MEGET lettere ved at drikke af sutteflaske end af kop. Vi har prøvet vippekop, drikkedunk, lille snapseglas, almindelig kop osv. men med samme resultat; hun har ingen lyst til at drikke, og ...


Annonce

... når hun gør det, så skvulper det op og ned i svælget, når hun får så meget ad gangen i forhold til, hvad hun gør af en flaske.

Hun drikker stadig kun af sutteflaske med ét hul i spidsen, som er beregnet til de allermindste. Vi har flere gange forsøgt at gå op til dem med to huller, men så fik vi samme resultat; gylp, skvulp, hikke osv.

Mange gange hver dag tilbyder vi hende vand og øver med hende af både almindelig og vippekop. Og i dagplejen, hvor hun lige er startet, drikker de af drikkedunk, hvilket hun sagtens forstår at gøre, men dog stadig næsten ingenting kan drikke ad gangen.

Derfor får hun herhjemme vand med et lille drys mme i flaskerne (så det lige får farven) nogle gange om dagen, for ellers vil/kan hun ikke drikke nok. Til aften får hun 210 ml "rigtig" MME og de fleste gange får hun 60 ml. i løbet af natten. Men nu vil jeg rigtigt gerne trappe ud af MME (hun er jo 11 måneder nu), og jeg vil også rigtigt gerne lære hende at drikke 'rigtigt'.

Så... mine spørgsmål er:

- Hvor meget væske skal et barn omkring et år indtage (det skal siges, at hun har tendens til træg mave, så jeg er meget obs på, at hun får nok)?

- Hvordan vil du anbefale, at jeg lærer hende at drikke 'rigtigt', når det ikke er nok at blive ved at øve på den måde, vi gør nu?

- Hvor længe kan man blive ved med sutteflaskerne, uden at gøre hende en bjørnetjeneste?

Jeg håber, du har nogle gode råd, da jeg selv er ret meget på bar bund.

Mange hilsner
Stine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lav en babybog med en CEWE FOTOBOG Kids

Små børn elsker at se på billeder af sig selv og familien! Det er sjovt at bladre i en babybog og så opdage en masse kendte ansigter. Samtidig er det en god måde at snakke enkelt sammen om de vigtige relationer som for eksempel: mor, far, søskende, bedsteforældre, fastre, mostre, onkler og nære ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2019 | Udvikling | 11 mdr.

Bør man sætte babyer op?

Hej Helen, Jeg oplever at vuggestuen sætter min søn på 11 mdr. op, selvom...

Læs hele brevet og Helens svar


14. april 2019 | Sovevaner | 10 mdr.

Forslag til godnatbog

Hej Helen Har du et forslag til en godnatbog til en baby på 10 mdr. Vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn er begyndt at drikke for meget mælk

Hej Helen, Min søn der er næsten 11 mdr. Er lige begyndt at drikke for...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og middagslur

Kære Helen Mange tak for dit seneste svar - det var blot tiden der skulle...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Ny dagsplan 10 mdr.

Hej igen Nu bliver min datter 10 måneder om et par dage, og jeg vil derfor...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du har lavet små portioner af skemad, og de ligger klar i fryseren, så er det vigtigt at du optøer efter følgende retningslinier:

- Mad som har været optøet, må aldrig fryses igen

- Kød og fisk optøs i en skål i køleskabet. Optøning i en plastpose i koldt vand kan bruges, hvis det skal gå hurtigt. Optøning i varmt vand frarådes på grund af stor bakterievækst

- Frugt og grønt, som skal koges, optøs direkte i gryde fra fryser. Herved bevares smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce