Annonce

Annonce

Brev:

Stoppet næse siden fødslen


5. november 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Stoppet næse siden fødslen

Kære Helen

Lille Le blev 8 uger i lørdags, og hun har stort set siden fødslen været forkølet. De første uger forløb sådan, at hun nøs og hostede en gang imellem, men ellers var det primært om aftenen ved amning, inden vi skulle i seng, at næsen pludselig stoppede til - hun "gryntede" og begyndte at græde, og vi kunne høre snot i næsen, når hun trak vejret. Det skete også nogle gange i løbet af dagen ved amning, men problemer ved godnatamningen var sikker.

De sidste to uger, og specielt den sidste uge, er det dog eskaleret. Nu er det mange gange om dagen, hun pludselig "grynter", og hun begynder straks at græde og vride sig, nogle gange helt desperat, og det er i alle situationer - ikke kun ved amning. Det er dog stadig som om, der er et mønster, hvor næsen virkelig laver bøvl fra ved 20.30-21-tiden, hvilket så fortsætter i forbindelse med godnatamningen ved 22-22.30-tiden.

Vi har prøvet med ...


Annonce

... saltvand og modermælk i næsen og otri baby næsesuger, men det har ikke hjulpet på nogen måde. Le sover med hovedet hævet i liften, og der har kun været to nætter her på det sidste, hvor hun har været generet om natten. Ellers er det om dagen, problemerne opstår.

Hun bliver ammet fuldt ud, jeg (mor) har astma og er også selv ret god til at blive forkølet. Hun har ikke sovet meget ude, da det først er den sidste uges tid, vi er ved at være blevet dus med at gå ture i barnevognen.

Vi har af en børnelæge ved tjek for downs syndrom (der var ingenting), da hun var 3 uger, og ved egen læge ved 5 ugers tjek fået at vide, at vi ikke kan gøre noget og bare skal vente, men vi synes, der er gået lang tid, og at det er mærkeligt, det forværres nu, og dertil kommer det lidt pudsige mønster med den tilstoppede aftennæse.

Skal vi bare skrue tålmodigheden på, eller gør du dig nogle andre tanker?

Mange hilsen
Lærke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. august 2019 | Udvikling | 2 mdr.

Vil ikke sove hos og trøstes af mor?

Hej Helen Jeg har en datter på 10 uger, som kom til verden ved akut...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2019 | Udvikling | 2 mdr.

Hud til hud

Hej Helen. Her er lidt spørgsmål ang. Hud til hud, som jeg håber du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2019 | Sovevaner | 1 mdr.

Min baby kan kun falde i søvn ved mit bryst

Hej Helen, Spændende hjemmeside og nyttige svar, du giver til andre! Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2019 | Amning | 2 mdr.

Kombinationen af amning og MME

Hej Helen. Vi har fået en søn for 8 uger siden. Amningen er gået fint,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Putning af 2 mdr baby

Hej Helen, Tusind tak for dit syn på amning af min søn! Det har indtil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce