Annonce

Annonce

Brev:

Gråd efter flaske


24. maj 2018

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Gråd efter flaske

Kære Helen,

Jeg skriver til dig for et godt råd angående vores søn på snart 5 uger.

Han får modermælkserstatning og har i den forbindelse nogle udfordringer med maven. Pt. får han lactulose morgen og aften og det holder hans mave igang uden at det dog er helt ubesværet for ham af komme af med afføring.

Herudover gylper han utrolig meget, både lige efter måltidet men også i op til en time efter - nogle gange virker det til, at hele flasken kommer op igen lige efter måltidet i nogle ret voldsomme gylp, andre gange er det meget mindre der kommer. Vi forsøger med ikke at ligge ham fladt ned de første 30 min. efter han har spist, holder gode pauser undervejs osv. Efter en flaske (han vågner, spiser, er vågen et stykke tid og sover så igen) er vores dreng meget ked af det, ...


Annonce

... og er tydelig ikke veltilpas til trods for, at han netop har spist. Han er ked af det, græder og intet synes rigtig at hjælpe ham. Det synes jeg er utrolig synd.

Han er ikke vågen i meget mere end 55-60 min. hvorefter han viser tydelige tegn på træthed og nemt falder i søvn på arm eller i barnevognen. Det betyder, at stort set hele hans vågentid går med, at han er ked af det og ikke er rigtig tilpas. Det betyder selvfølgelig også, at der ikke er megen mulighed for at ligge på maven osv., på grund af gylp og gråd.

Jeg er rigtig ked af, at han skal have det skidt - der er tydeligvis et eller andet, som generer ham. Har du nogle ideer til, hvad vi kan gøre for at hjælpe ham, så han i hans vågne time kan blive en veltilpas dreng.

Mange hilsner og tak for god hjælp
En mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. august 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Hårde putninger

Hej Helen Vi har en dreng på 7 uger, som har været meget svær at putte siden...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Nattesved

Hej Helen. Vores dreng sveder rigtig meget om aftenen/natten i en kort body....

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Tungebånd

Hej Helen, Jeg har observeret at vores dreng har hjerteformet tunge, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Lyserødt udflåd

Hej Helen. For tre uger siden var jeg til tryghedscanning i uge 8. Jeg fik...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Skifte bryst og nedløbsrefleks

Hej Helen, Som nybagt mor er det altså meget værdsat, at man kan skrive til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce