Annonce

Annonce

Brev:

Amning og refluks


28. december 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen

For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin, lille pige på 3200 gram. Hun er sød og rar, og hendes storesøskende elsker hende.

Vi havde en lidt besværlig start, hvor hun ikke tog nok på. SP troede, at hun ikke fik nok mad, på trods af at jeg har fuldammet de to andre. Derfor blev der sat et ammeprojekt i gang. I to uger ammede jeg hver tredje time, herefter eftermadede vi hende med flaske og til sidst malkede jeg ud for at stimulere brysterne. Det var hårdt for hele familien, da det tog meget tid. Nu er vi heldigvis på den anden side. Hun tager fint på, trives og styrer selv hendes spisetider.

Jeg skriver, fordi jeg har brug for råd til amningen og refluks.

Hun har problemer med tilbageløb i spiserøret. Hun gylper ikke men synker og synker. Hun hoster og rømmer sig. Det driller hende både når hun sover og når hun er vågen. Egentlig er hun meget sød til at sove, hvis det ikke var for refluksen. Det forværres når hun bliver gal og skriger.

Jeg har snakket både med SP ved besøg og lægen ved 5 ugers undersøgelsen. Jeg har hævet hendes seng. Jeg ammer så hun har hovedet oppe. Vi har hende utrolig meget i armene, da hun ofte vågner, når vi ligger hende. Bevægelsen fra bryst til seng sætter det i gang. Vi hjælper hende videre i søvn ved at tage hende op og vugge hende. Det er besværligt at have hende i favnen det meste af hendes sovetid. Det er begrænset hvor meget man kan med en hånd. Og det frustrerer de store børn. Også os. Barnevognen er vi slet ikke gået i gang med endnu sådan rigtigt, da hun skal trilles konstant og det hjælper ikke rigtig, når hun begynder at få opstød. Det er ikke så nemt med denne årstid at tage hende op i armene.

Jeg har forsøgt at have hende i en vikle mave mod mave, så jeg kan få hænderne frie. Og det går rimeligt, men efter et stykke tid strækker hun sit hoved bagover så langt hun kan. Og så bliver hun gal. Hvor længe og hvor tit må hun sidde i sådan en strækvikle?

Lægen mente at der ikke var så meget at gøre. Hvis vi syntes det blev værre, ville han gerne henvise til børneafd. Og måske de ville give medicin. Jeg tror, han tog det meget rolig, fordi jeg tog det roligt. Vi er lidt mere afventende denne gang, fordi storebror også havde det. Der var vi på børneafd. Som ikke gjorde noget alligevel. Og han voksede fra det.

Men selv om vi har roen denne gang, så er det stadig hårdt, da det går ud over både søvn og tiden med de store. Er der andet vi kan gøre?

Jeg har læst, at man kan give noget håndkøbsmedicin, men er det en god ide uden lægens råd?
Og jeg ved ikke om refluksen er slem nok til medicin eller møllen ved børneafdelingen. Hun er ked af det en gang i mellem. ...


Annonce

... Vores hverdag er ikke fyldt med skrigeture mere uro, pylren og baby i favn.

Det hænger nemlig også sammen med amningen. Amningen er en urolig affære. Det har det været fra starten. Hun ligger meget uroligt ved brystet. Hun sparker/cykler med benene. Den frie arm kører frem og tilbage. Hånden hiver og kratter i mit bryst. Hun hopper af og på. Hun skriger ikke men kommer med irriteret lyde. I starten troede jeg, det var fordi, der ikke var mælk nok. Men det tror jeg nu der er. Nogle gange hjælper det at skrifte bryst - især fra højre til venstre.

Om morgenen er amningerne for det meste rolige og så bliver der værre og værre op af dagen. Det er værst fra sen eftermiddag til sidst på aftenen. Det eneste der hjælper er, at amme gående. Det bliver mine arme bare så lange af.

Jeg ved ikke om det er mælkemængden eller om det er bøvser og prutter. Jeg forsøger at bøvse hende af, hvis hun er urolig, men der kommer sjældent en bøvs. Hvis det ikke hjælper at gå rundt, så lukker jeg mælkebaren, og det affinder hun sig for det meste med. Så går vi hende i søvn, da refluksen som sagt starter, når jeg lægger hende. Jeg har forsøgt at putte i lift, men det dur ikke endnu.

Hun vil gerne spise, når hun vågner af lur og vil også gerne have godnattår. Er det ok?

Om natten er amningerne meget lange. Det taget ca. 1,5-2 timer inden hun sover ordentligt igen. Her hopper hun også af og på brystet men knap så urolig med resten af kroppen. Jeg synes ikke, hun sådan falder i søvn, men hun suger og synker ca. I en time. Nogle gange kun fra det ene bryst. Andre gange fra begge. Hun falder som regel i søvn ved brystet her. Herefter starter vi på en længere proces, som jeg har forklaret.

Refluksen sætter i gang, når jeg lægger hende og hun vågner. Så det er op og ned af liften. Nogle gange prøver jeg at sidde med hende i 15 min efter amning for at lade maden synke ned, men det virker ikke altid. Og jeg vil jo gerne bare sove igen. 5 timers søvn på en nat, er en god nat. Nogle gange forsøger jeg at blunde med hende på armen for bare at få lidt hvile.

Ville det være i orden, hvis far en gang i mellem, når jeg var total segnefærdig af træthed, gav hende en enkelt flaske om natten, så jeg kunne få lidt sammenhængende søvn?

Siden hun var 4 dage gammel har hun kun haft afføring hver fjerde eller femte dag. Den er ikke remoulade gul men mørkere. Til gengæld slår hun nogle meget ildelugtende prutter. Vi har haft hende til zoneterapi to gange i håb om at sætte maven i gang, men det har ikke haft en effekt.

Er der et eller andet vi kan gøre for at få roligere og kortere amninger samt roligere søvn, eller må vi leve det igennem? :-)

Venlig hilsen
Mor til tre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2018 | Amning | 0 mdr.

Gylper

Hej Helen. Tak for svar på mit forrig brev. I forlængelse har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Vugges i søvn

Hej Helen. Vi har fået en skøn lillesøster som nu er 18 dage gammel. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Sover min snart 11 uger datter for meget?

Kære Helen Jeg bruger meget tit din brevkasse og derfor er jeg nu nødt til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annoncer

Annonce