Annonce

Annonce

Brev:

Mad og søvn efter sygdom


18. januar 2016

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Mad og søvn efter sygdom

Kære Helen.

Vi har haft en lang periode på snart 10 dage, hvor vores søn på snart 6 måneder har været syg. Han har haft en virusinfektion på hans luftveje, som har gjort, at han har trukket vejret hurtigere end normalt, haft feber og hostet en del. Vi har været omkring Odense Universitetshospital og havde også en åben indlæggelse i 4 dage. Men nu ser det heldigvis ud til at bedre sig.

Mit spørgsmål går dog på hans mad. Han har været introduceret til grød siden han var 4 mdr. Men i meget langsomt tempo, da hans mave havde svært ved at følge med. Men når han har hostet så meget - og det tydeligt gør ondt på ham, når han hoster - så har han gennem flere dage nægtet at spise erstatning. Han tager få ml. og så hoster han, hvorefter han nægter at spise mere.

Jeg forsøgte derfor at give ham lidt grød og grøntsagsmos. Og det lapper han i sig med velbehag. Nu får han grød om morgenen, grøntsagsmos med lidt forskelligt kød til middag og aften. Og han vil kun have ...


Annonce

... erstatning om natten. Men stadigvæk med hosteanfald til følge.

Kan det virkelig passe, at han i en alder af kun 6 mdr. bare lige pludselig ikke vil have erstatning mere? Og hvor meget skal han have om dagen for, at han er dækket ind ift. vitaminer osv.?

Derudover så har vi store problemer med hans nattesøvn. Grundet hans hoste, så spiser han kun en lille smule ad gangen (læs: 50-70 ml) og derfor melder han sig også ofte. Fra han sover kl. 19 til han igen er ordentlig vågen kl. 5/6, så kan jeg nemt give ham mad 6 gange.

Kan jeg gøre noget for at afhjælpe hans hoste? Vi har gennem mange nætter givet ham lidt panodil i løbet af natten, da hans hoste har gjort meget ondt. Men jeg synes ikke det har haft den store effekt på hans søvn.

Sidst men ikke mindst, når han engang er super frisk igen og ikke hoster. Hvad kan jeg så gøre for at han sover længere stræk om natten?

Jeg håber du har et godt tip. :)

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Elliotts mor :)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan kan babygrød fra Woodland Wonders også bruges

Vidste du, at grødblandingerne fra Woodland Wonders også fungerer godt som base i andre opskrifter? I takt med at din baby bliver mere fortrolig med at spise mad fra ske, er der en helt ny verden af smag, farve og tekstur, der åbner sig. Woodland Wonders har derfor samlet en række smagfulde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. november 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Falde i søvn i soveværelset

Hej Helen - igen Jeg kan jo lige så godt benytte mig af, at jeg har al den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2022 | Sygdom | 7 mdr.

Væske på ørene

Hej Helen Jeg har været til ørelæge med lillebror, og han var fyldt op med...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Opvågninger nat

Hej Helen Tak for dit svar på mit spørgsmål igår. Vi har idag haft succes...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad - konsistens og portionsstørrelser

Hej Helen Nu er jeg nødt til at skrive til dig med flere spørgsmål vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hjælp til søvn og måltider - PART II

Hej Helen, Tusind tak for dit svar! Siden sidst er det blevet meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce