Annonce

Annonce

Brev:

Mad og søvn efter sygdom


18. januar 2016

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Mad og søvn efter sygdom

Kære Helen.

Vi har haft en lang periode på snart 10 dage, hvor vores søn på snart 6 måneder har været syg. Han har haft en virusinfektion på hans luftveje, som har gjort, at han har trukket vejret hurtigere end normalt, haft feber og hostet en del. Vi har været omkring Odense Universitetshospital og havde også en åben indlæggelse i 4 dage. Men nu ser det heldigvis ud til at bedre sig.

Mit spørgsmål går dog på hans mad. Han har været introduceret til grød siden han var 4 mdr. Men i meget langsomt tempo, da hans mave havde svært ved at følge med. Men når han har hostet så meget - og det tydeligt gør ondt på ham, når han hoster - så har han gennem flere dage nægtet at spise erstatning. Han tager få ml. og så hoster han, hvorefter han nægter at spise mere.

Jeg forsøgte derfor at give ham lidt grød og grøntsagsmos. Og det lapper han i sig med velbehag. Nu får han grød om morgenen, grøntsagsmos med lidt forskelligt kød til middag og aften. Og han vil kun have ...


Annonce

... erstatning om natten. Men stadigvæk med hosteanfald til følge.

Kan det virkelig passe, at han i en alder af kun 6 mdr. bare lige pludselig ikke vil have erstatning mere? Og hvor meget skal han have om dagen for, at han er dækket ind ift. vitaminer osv.?

Derudover så har vi store problemer med hans nattesøvn. Grundet hans hoste, så spiser han kun en lille smule ad gangen (læs: 50-70 ml) og derfor melder han sig også ofte. Fra han sover kl. 19 til han igen er ordentlig vågen kl. 5/6, så kan jeg nemt give ham mad 6 gange.

Kan jeg gøre noget for at afhjælpe hans hoste? Vi har gennem mange nætter givet ham lidt panodil i løbet af natten, da hans hoste har gjort meget ondt. Men jeg synes ikke det har haft den store effekt på hans søvn.

Sidst men ikke mindst, når han engang er super frisk igen og ikke hoster. Hvad kan jeg så gøre for at han sover længere stræk om natten?

Jeg håber du har et godt tip. :)

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Elliotts mor :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce