Annonce

Annonce

Brev:

Skriger ved flaske og utilfredse brummelyde ved skemad


17. november 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Skriger ved flaske og utilfredse brummelyde ved skemad

Kære Helen.

Jeg skriver til dig igen, da vi forsat har store problemer med spisningen herhjemme.

Min datter er nu næsten seks måneder, og får næsten udelukkende flaske med mme og har fået det de sidste næsten tre måneder. Jeg ammer således kun om natten nu (ca. kl 3 og kl. 5-6).

Pga. de store udfordringer med amning og flaske startede vi stille og roligt op med lidt grød kort efter at hun var blevet fire måneder. Til at starte med var hun meget interesseret i det vi serverede for hende (fx boghvedegrød og majsgrød), men interesseren er desværre aftaget en del og de sidste par dage har jeg smidt alt det mad ud igen, som hun er blevet præsenteret for, da hun ikke har villet have det.

Min datter er fortsat en lille pige. Til fem måneders undersøgelse for to uger siden vejede hun seks kilo. Hun er fint med i højden og hovedomfang, hvor hun i højden ligger en kurve over gennemsnittet. I vægt er hun en kurve under gennemsnittet, men har fulgt sin vægtkurve de sidste par måneder.

Pga. den lave vægtstigning især hen over sommeren, bliver vi fulgt af en børnelæge. Børnelægen mener at der ikke er noget galt med hende, men at hun blot ikke spiser så meget. Hun har i gennemsnit over den to en halv måneders periode vi er kommet hos børnelægen taget i gennemsnit 16 g på om ugen. Lægen siger at det selvfølgelig er i underkanten, men at det er ok, da hun i øvrigt trives godt. Hun er for det meste en glad pige, der smiler, er meget aktiv og motorisk rigtig godt med.

Jeg er efterhånden ved at affinde mig med, at hun ikke spiser så meget og heller ikke tager så meget på, når lægen siger at det er fint nok.

Det jeg er ked af, og som er årsagen til, at jeg skriver, er, at spisesituationerne er alt andet end hyggelige, hvilket går mig rigtig meget på.

Min datter skriger rigtig meget, når hun får flaske. Lige så snart at hun fornemmer, at vi skal sidde ned, og flasken er på vej begynder hun at skrige, også selvom hun er rigtig sulten og tager imod den og drikker. Derudover skriger hun indimellem hver slurk hun tager af flasken. Dette gentager sig hver gang hun skal have flaske i løbet af dagen.

Derudover er hun nu ...


Annonce

... begyndt at brumme og sige utilfredse lyde, når hun får skemad og det ender oftest med, at jeg må opgive efter få skefulde. Min egen fornemmelse er, at hun simpelthen ikke kan lide spisesituationerne. Selvom jeg gør ALT for at hun ikke skal føle sig presset til at spise og forsøger at gøre det til en hyggestund, så virker det som om at hun føler sig presset. Hun vil rigtig gerne selv styre sutteflasken og indimellem også skeen, hvilket hun naturligvis ikke kan finde ud af. Jeg forsøger derfor at lade hende selv holde om den og så styre flasken let nedefra.

Mht. skemaden opgiver jeg meget hurtigt, når hun bliver sur, for jeg er simpelthen så bange for at hun skal føle sig presset her også, hvilket desværre lader til at være tilfældet.

Jeg er rigtig rigtig ked af, at spisestunderne er som de er. Det er på ingen måde hyggeligt, men noget der bare skal overstås for at hun er tanket op og bliver glad igen. Det gælder uanset hvor lang tid, der er gået siden sidste måltid.

Jeg har som sagt ikke følelsen af, at der er noget galt eller at hun har ondt. Hun sover fint både dag og nat. Har afføring ca tre gange om dagen (før har det været en gang om dagen, men de sidste par uger har det været tre gange om dagen), men det virker ikke til at hun har ondt, ej heller når hun spiser. Jeg tror simpelthen, at det er fordi hun bare ikke kan lide spisesituationerne.

Har du nogen som helst forslag til hvad jeg kan gøre for at det bliver hyggeligt? Føler efterhånden at jeg har prøvet alt. Give flaske i sofaen, ved bordet, i sengen og i liften og i fred og ro, men det er det samme alle steder og uanset hvilke krumspring jeg gør for at aflede hendes opmærksomhed.

Vil også meget gerne høre om du har forslag til hvordan jeg kan få hende til at tage i mod skemaden. Munden er for det meste simpelthen lukket, samtidig med at hun siger utilfredse brummelyde. Hun vil ikke engang smage, og jeg tror ikke, at det er fordi at hun ikke kan lide det. For hun har tidligere spist nogle af de samme ting med største interesse.

Beklager den lange smøre. Jeg håber, at du kan hjælpe med et par idéer til, hvad jeg kan gøre anderledes.

Mange hilsner
Ida

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. november 2023 | Diverse | 5 mdr.

Gylper meget - 5 mdr.

Hej Helen Min søn er nu 5 mdr. og en rigtig glad dreng, der smiler og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. november 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Den første grød og mos - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har en søn på 4½ måned, som er begyndt på grød og mos, men det...

Læs hele brevet og Helens svar


25. november 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Samsovning dobbeltseng?

Hej Helen Her sidder jeg midt nat og skriver til dig :) Vi har løst...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Grød - mos opstart

Hej Helen Først vil jeg lige sige TUSIND TAK for din observation af min...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Tvillinger 4 mdr. sover elendigt

Hej Helen :) Så er jeg tilbage igen, jeg havde så meget gavn af din hjælp...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce