Annonce

Annonce

Brev:

Småtspisende efter 10 dages indlæggelse


16. juli 2015

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Småtspisende efter 10 dages indlæggelse

Kære Helen.

Vores datter slugte et knapcelle batteri fra fjernbetjeningen for 3 uger siden. Vi blev hentet i ambulance og batteriet blev fjernet under fuld narkose indenfor 4 timer. Hendes spiserør var blevet ætset (ikke voldsomt), så hun fik sondemad og antibiotika i 7 dage. Vi var indlagt i 10 dage ialt.

Hun blev udsat for flere "overgreb" hver dag, hvor 2-3 sygeplejersker og mig selv, har holdt hende ifbm. blodprøver, venflon læggelser og andre trælse ting. Hun blev så panisk hver gang fordi det tog så lang tid, og krævede mange forsøg selv for de dygtigste neonatal-og anæstesi læger. Hver gang kampsvedte hun, og endte nogle gange med at kaste op, og at være ved at få det galt i halsen.. Ja som du kan høre, var det en forfærdelig oplevelse for os alle sammen.

Vi har døjet en del med skyldfølelse over at det skete, og at hun skulle udsættes for alle de pinsler. Og da vi kom hjem for 1,5 uge siden, blev jeg ramt af en følelse af hvor vanvittigt stort et ansvar vi som forældre har, og hvor let det kan gå galt. Hun er snart 11 mdr., og er jo i alting. Jeg tror vi alle 3 reagerer lidt på hver vores måde, efter at have "holdt sammen på os selv", og tilsidesat egne følelser, grænser og behov for hendes skyld. Jeg har følt mig ekstremt ked af det, sårbar, irriteret og føler mig stadig temmelig ængstelig, og bange for at der vil ske endnu en ulykke, fx at hun får noget galt i halsen som hun finder på gulvet eller udenfor, eller noget mad. Har du nogle råd, eller tanker omkring hvordan vi bedst får afsluttet dette kapitel, og kommer videre?

Og så til mit spørgsmål vedr. mad: Hun slap af med sonden for knap 1,5 uge siden, og kikkert undersøgelsen viste ...


Annonce

... heldigvis at spiserøret er helet så flot, at lægerne ikke engang vil kigge ned igen om 3 mdr. De forventede således ikke en uhensigtmæssigt arvævsdannelse. Derfor kunne vi straks gå igang med flydende kost første døgn, og herefter blød fast føde. Det er gået perfekt med mme i sutteflaske, og hun sank også noget blødt brød inden vi forlod Skejby. Men siden vi er kommet hjem, har hun været ekstremt småtspisende. Om det skyldes det lidt varmere sommervejr, eller ømhed i halsen ved jeg ikke. Det virker ikke som om hun har ondt, men efter 2-3 bidder vender hun hovedet væk. Grød, skemad og brød gider hun slet ikke! Hvis hun selv får lov at vælge og styre går det bedst, men det meste bliver bare undersøgt , og ryger på gulvet.

Vand og mme på flaske slubrer hun i sig. Hun er en stor basse på over 10 kg. så hun har noget at tære af, men det eneste jeg får i hende er lidt ost, få skinkestrimler og evt et par hapser avokado. Og det er bare 3 gange dgt. Hun falder i søvn til natten på en flaske mme, og får også 2 flasker i løbet af natten. Det har hun gjort længe, og har på trods af dette haft rigtig go appetit hele dagen før ulykken skete. Hvad synes du vi skal gøre? Er hun lidt traumatiseret, og vil derfor ikke spise, og har stort behov for kontrol, eller skal vi bare droppe mælk, og satse på at sult vil få hende igang? Jeg vil jo helst ikke lægge hende til at sove sulten. Vi skal til en kontrol på sygehuset om 2 uger hvor hun skal vejes. Jeg har snakket med afdelingen, som sagde at så længe hun ikke taber sig, eller får feber, må vi godt have is i maven, og bare regne med at hun kommer igang igen.. Hvad tænker du omkring det?

På forhånd tak for svar.

Med venlig hilsen
Stine.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

10 måneder, - mad, søvn og rytme

Kære Helen. Så skriver jeg igen vedr. min lille pige som nu er 10 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce