Annonce

Annonce

Brev:

2 årig kan ikke løbe


10. juni 2015

Kategori:
Alder:
2 år

2 årig kan ikke løbe

Hej Helen.

Så er jeg her igen. Min datter har siden sidst gennemgået en stor psykisk udvikling og hun er igen begyndt at bevæge sig langt væk og er kommet ud af sin meget morglade periode.

Så denne gang handler mit spørgsmål om motorik. Min datter er lige fyldt to i sidste uge, og jeg har gennem lidt tid lagt mærke til at hun ikke helt kan følge med sine jævnaldrene når det kommer til det grovmotoriske.

Hun er dygtig finmotorisk og leger gerne med perler, ler, sand, tegner osv. Hun kan også klippe, og få perler på snor vha. en stor stoppenål.

Hun er også rigtig glad for at være ude og vil helst være ude hele dagen. Hun griser sig gerne til, piller i alt og er bestemt ikke taktilsky.

Hun vil gerne gynge (gynger på almindelig ”voksen” gynge), og det kan slet ikke blive højt nok. Hun vil gerne rutsje, dog ikke med samme iver, og hun er ”klodset” når hun kravler op i legetårnet til rutsjebanen osv. Hun kan selv slå kolbøtter og ruller rundt på gulvet.

Men; Hun kan endnu ikke løbe, og det begynder at bekymre mig en lille smule. Hun vil gerne løbe med når de andre løber, men det bliver ...


Annonce

... ”kun” til fremadlænet hurtig gang. Dog har hun masser af gå på mod og aser afsted efter de andre. Hun bliver dog frustreret fordi hun ikke kan følge med.

Hun er en stor pige, 90 cm og 15,2 kg, så måske det også har noget at sige? Jeg syntes dog hun er ved at nå en alder hvor hun ”burde” kunne løbe (Burde er sådan et træls ord for alle udvikler sig jo forskelligt).

Hun har haft reaktiv artrit i sit ene ben/hofte, hvilket resulterede i en ”gå pause” på knap to måneder. Det er dog ved at være længe siden.

Hun øver sig meget i at hoppe og hun kan gå rigtig langt. Dog vil hun rigtig gerne holde i hånd og bevæger sig ikke så frit som de andre i dagplejen. Hun er lidt skeptisk på ujævnt underlag og vil også her helst holde i hånd. Hun er meget tit ude da hun går i udedagpleje og både hendes far og jeg er aktive med hende både om aftenen og i weekenderne.

Er der noget jeg kan gøre for at hjælpe hende på vej? Man taler jo så meget om at børn der er bagefter motorisk får det sværere senere hen, og jeg vil naturligvis gerne tage den slags i opløbet.

Har du nogle gode råd?

Med venlig hilsen
Mig...

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Særlig sensitiv?

Hej Helen Dette er lidt en fortsættelse på mit forrige brev, hvor vi stod i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annoncer

Annonce