Annonce

Annonce

Brev:

Spisning - 8 år, 4 mdr.


18. november 2014

Kategori:
Alder:
8 år, 4 mdr.

Spisning - 8 år, 4 mdr.

Kære Helen.

Et spørgsmål om vores store pige, som egentlig trives rigtig godt!
Hun har altid været småtspisende og meget slank (men stærk!)- har holdt sig på sin kurve siden fødslen stort set. Vi har været meget bekymrede over det lille mad-indtag i perioder (særligt da hun var baby), men har med tiden lært at acceptere, at sådan spiser hun altså, og hun har aldrig manglet energi (tværtimod):-)

Nu er hun startet på en ny skole, hvor de bevæger sig meget (mindst en hel lektion om dagen) og hun elsker det. MEN! Vi får desværre at vide fra lærere og pædagoger, at hun af og til går helt "sukker"kold: bliver bleg, nærmest falder om/falder i søvn, bliver irritabel osv. Vi kender udmærket tegnene, om end hun sjældent i vores varetægt når at gå SÅ kold. Det er oftest allerede i løbet af anden lektion og så efter spisefrikvarteret (som om, hun når at brænde al den energi, hun spiser der, af i frikvarteret)

Vores dilemma er, at skolen foreslår at vi tager en samtale med en diætist (enten med eller uden hende). De medgiver dog også, at hun jo har alt det med, hun har brug for, i madpakken - og problemet er nærmere, at hun ikke spiser det tids nok (eller somme tider bare slet ikke spiser, fordi hun lige den dag ikke har lyst til hvad det nu måtte være). Det er en svær øvelse for en 8 årig at få ansvaret for at ”spise forud", som det vil føles som for hende. Og omvendt mener vi lige så meget øvelsen bør bestå i, at lære ...


Annonce

... at ”administrere sin energi” lidt bedre/mere konservativt. Hun behøver jo ikke altid komme først, hurtigst, være stærkest og holde ud længst, som vi har en fornemmelse af, hun prøver… Det er vel ikke en diætist, der kan hjælpe hende med at lære det – hvem er det så? Vi har nemlig prøvet en lille måned med at give hende protein-pulver også, men det virker ikke som om, det gør en væsentlig forskel.

Hun fejler ikke noget i medicinsk forstand. Hun sover meget (mindst 11 timer om natten) og får en god morgenmad – men ikke meget, da hun har meget lidt appetit om morgenen. Derfor fylder vi masser af fuldkorn, frugt og grønt samt kødpålæg i hendes madpakker (de spiser kl. ca 10 og kl. ca 11.25) og de morgener, hvor første lektion er noget med bevægelse, prøver vi at give hende en sund snack når vi ankommer på skolen. Vi giver hende nødder og af og til (hvis de har en dag fuld af aktiviteter) to stykker mørk chokolade med. Men det virker som om hun ikke når at spise nok ift hvor hurtigt hun brænder energien af;-)

Vi hjælper hende med at slappe af (afspænding) og de har også yoga og ”meditation” i skolen – men vi har en fornemmelse for, at hun simpelthen kører i højeste gear altid og derfor løber tør for benzin for hurtigt…hvordan kan vi lære hende at disponere bedre – uden at give spisningen for megen fokus?

Tak for en super god brevkasse i mange år efterhånden;-)

Håber, du har en idé til hvad/hvor vi skal sætte ind...

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. juni 2018 | Opdragelse | 9 år, 2 mdr.

Særlig sensitiv 9 årig

Kære Helen Jeg har nu i mange år brugt din hjemmeside som guide, uden at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Udvikling | 8 år

Store sociale problemer

Hej Vores søn på 8 år har store sociale problemer. Hans måde at kontakte...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Opdragelse | 8 år

Bonuspige på 8 år

Hej Helen Min bonus pige er hos os 6 dage og 8 dage hos hendes mor. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2018 | Opdragelse | 7 år, 3 mdr.

Leg og venskaber - 7 år

Kære Helen Min søn på 7 år trives godt hjemme og i skolen. Han har gode...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Opdragelse | 8 år

At blive storesøster - 8 år

Hej Helen Min ældste pige på 8 har for tiden nogle voldsomme udbrud, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annoncer

Annonce