Annonce

Annonce

Brev:

Baby tre uger er urolig efter spisning, evt. reflux


11. august 2014

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Baby tre uger er urolig efter spisning, evt. reflux

Kære Helen

Vi har en dejlig lille pige på knapt fire uger, der er flaskebarn.

Hun havde for to uger siden hård mave, og vi opstartede 2 x 1,5 ml Lactulose samt udelukkende syrnet modermælkserstatning (grøn allomin).

Vi har efterfølgende trappet ud af Lactulosen, således at hun ikke får det mere. Endvidere giver vi nu kun en flaske grøn allomin morgen og en aften. Resten af tiden får hun Nan ha, da det også skulle være mildt for maven. Hendes afføring er rigtig fin på denne måde, så det er dejligt.

MEN – hun har den sidste uges tid således fået rigtig mange sure opstød efter hver flaske (både grøn allomin og Nan ha). Hver gang hun har spist, er hun urolig i ca. to timer efter (og så er det jo efterhånden tid til næste flaske). Hun får gylp og gennemsigtig væske op i munden, hun ”rømmer sig” / ”væser” / ”hoster”, laver flitsbue med hele kroppen og får ikke sovet. Jeg har forsøgt at give hende flasken i mere oprejst position, jeg har eleveret hoved-delen af hendes vugge, jeg har givet hende mindre måltider (ca. 100 ml. pr. gang), jeg har bøvset hende tre gange per flaske, og endeligt sidder jeg med hende oprejst i ½ time efter hver spisning. Ligeså snart jeg lægger hende ned, bliver hun ...


Annonce

... dog alligevel urolig og gylper lidt op. Som du nok kan høre, bliver det ikke til meget søvn for hende (eller mig), og hun er utilpas. Hun tager dog stadig fint på osv.

Selvom hun ikke gylper store mængder op, har jeg overvejet, om hun kan have reflux? Vores første barn gylpede også (det gør de fleste vel i større eller mindre grad), men havde faktisk ikke ubehag ved det, så jeg er helt på bar bund igen ☺. Er ovenstående symptomer normale, eller skal der gøres lidt ved det?

Jeg har læst, at man kan få noget særlig modermælkserstatning til reflux på apoteket (Enfamil). Ville det være en idé at prøve, eller er det ikke relevant? Er der anden modermælkserstatning, der kan anbefales mod sure opstød / smågylp.
Hvis det er nødvendigt at gå væk fra grøn allomin igen pga citronsyren der er tilsat, må hun jo bare få en lille dosis Lactulose igen for ikke at få hård mave. Jeg ved ikke de to flasker grøn allomin virkelig kan give for meget mavesyre hele døgnet?

Mit spørgsmål er egentlig samlet set: Hvilken kombination af modermælkserstatning(er) og evt. Lactulose eller anden behandling vil du anbefale?

Sikke en smøre! Håber du har nogle garvede sundhedsplejerske-råd ☺

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2018 | Amning | 0 mdr.

Gylper

Hej Helen. Tak for svar på mit forrig brev. I forlængelse har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Vugges i søvn

Hej Helen. Vi har fået en skøn lillesøster som nu er 18 dage gammel. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Sover min snart 11 uger datter for meget?

Kære Helen Jeg bruger meget tit din brevkasse og derfor er jeg nu nødt til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annoncer

Annonce