Annonce

Annonce

Brev:

Forstoppelse og jern


19. april 2014

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Forstoppelse og jern

Kære Helen,

Jeg har før skrevet til dig angående min søns problemer med maven og det er bestemt ikke blevet bedre efter at vi er startet på grød og mos.

Vi har været rigtigt i gang siden at han var 5 måneder, så det er halvanden måned nu. Han er blevet ammet fuldt og bliver stadig kun ammet ved siden af grød og mos. Vi kæmper med maden for han har ikke været særligt interesseret, men der er små fremskridt at spore. Han bliver tilbudt mad som du anbefaler det i din bog, men det bliver kun til omtrent 4-5 tsk per måltid. Hans afføringsmønster har været hver 3-4 dag, hvorefter at jeg startede på laktulose. Det var efter en oplevelse hvor at han havde så hård mave at han græd voldsomt og faktisk fik en synlig revne i endetarmen og lidt blødning (dette var jeg til sundhedsplejersken med og hun anbefalede at starte på laktulose).

Først startede jeg med 5 ml hver morgen samt sveske/pæremos dagligt og det hjalp- herefter havde han afføring hver anden dag og han var tilfreds igen. Nu er jeg startet på jern (medilac) i de sidste 6 dage og nu er det 4 dage siden at han havde afføring (det kom så ud i dag og var helt ...


Annonce

... sort og knoldet samtidig med at han havde besvær med at få det ud). Jeg har ikke givet ham jern i går og i dag for at afvente situationen og jeg frygter at starte op på det igen.

I en uge har han fået 5ml laktulose morgen og aften (dsv 10 ml dagligt) samt sveske/pæremos dagligt- ingen banan eller kartoffel. Er der ikke noget med at 10 ml er det højeste man kan give? Og hvor ofte skal han have afføring nu hvor at han er startet op på grød/mos?

Vi er meget opmærksomme på hans væskeindtag. Han får vand af kop til alle måltider samt en flaske med vand flere gange dagligt. Han kan ikke rigtigt sutte på sutteflasken, men han bider og tygger i den og får lidt den vej. Herudover følger jeg dit skema i bogen med antal amninger og jeg tager ham stadig op om natten for at amme ham da jeg gerne vil være sikker på at han får væske nok.
Han har været på laktulose i lidt over 3 uger i alt.

Vi bor i Sverige og her bliver jern ikke anbefalet så vi tænker at vi måske afventer med jern et stykke tid og måske starter op igen når maven har det bedre - hvad tænker du om dette?

Er der andet vi kan gøre for at hjælpe ham?

Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - næste skridt en måned efter

Hej Helen. Sender lige et brev i forlængelse af sidste brev knap en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex

Barselshotel

Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.

Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.

På et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annoncer

Annonce