Annonce

Annonce

Brev:

Når barnet har ondt


23. april 2013

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Når barnet har ondt

Kære Helen,

Nå, nu kommer jeg med endnu et spørgsmål. Vores datter på 20 mdr har et pænt stort ordforråd - vi skønner hende til at bruge ca 130 ord, og hun forstår selvfølgelig endnu flere. Det er dog ikke altid man lige forstår, hvad hun prøver at fortælle. For eksempel, en dag faldt hun ned fra sin højstol og slog sig pænt meget. I flere dage efter ville hun komme og sige "faldt", selvom hun ikke lige var faldet. Det tog os lidt tid at finde ud af, at hun havde brug for at gennemgå en voldsom hændelse, men da vi snakkede med hende om, at hun var faldet, og det gjorde ondt, og hun blev ked af det, så virkede det som om hun blev hørt. Hun ville sige "faldt", "ked" og "græd" og så gå og lege videre.

Det er det samme med "bange" - nogle gange siger hun det om noget aktuelt som har forskrækket hende, og andre gange siger hun det hvor det virker mere som en fortælling.

Nu har hun gennem nogle dage sagt "ondt" rigtig mange gange. Vi prøver at spørge hende, hvor det gør ondt, men det kan hun ikke redegøre for. Nogle gange holder hun hænderne fremme, andre gange tager hun sig til benet eller bleområdet og enkelte gange ...


Annonce

... siger hun "mund". Hun har for nylig haft en omgang rød numse, som vi talt om meget, da det gjorde ret ondt, og hun er også blevet bidt nede i vuggeren. Men jeg er lidt på herrens mark - jeg vil gerne tage det alvorligt, men jeg kan ikke se nogle mærker på hende, den røde mås er ophelet og der er ingen tegn til svamp forneden, og det lugter heller ikke af urinvejsinfektion (dog ved jeg ikke om man kan regne med det når det er børn). Hun virker heller ikke forpint, og leger og bevæger sig normalt. Jeg ved ikke om hun bare fortæller, om at hun engang har haft ondt, eller om det er en mere diffus fornemmelse hun har nu som hun ikke kan beskrive nærmere. Eller noget helt tredje, som f eks at hendes tøj generer hende. Men det er altså ret ofte - nogle gange flere gange i timen og igennem en hele aften, også når hun er alene (kan høre hende i babyalarmen).

Har du nogle råd til, hvordan vi kan tackle det? Jeg tøver med at tage hende til lægen, for der er ikke rigtig noget at se! Det skal siges at hun har haft en lidt urolig periode, hvor hun har taget nogle store skridt udviklingsmæssigt, og putter meget op til os for tiden.

Mange tak!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Særlig sensitiv?

Hej Helen Dette er lidt en fortsættelse på mit forrige brev, hvor vi stod i...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvnbehov - river og bider, del 2

Hej igen.. Jeg svarer lige på dit brev, mht søvntimer.. Fordi umiddelbart...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annoncer

Annonce