Brev:
Putning og nattesøvn for tvillingepiger - del 3
Kære Helen.
Jeg tillader mig lige at følge op på dit seneste svar.
Vi har i lang tid arbejdet med at de selv skal kunne falde i søvn i sengen. De drikker sig ikke i søvn i deres skråstol (men tæt på) og vil herefter blive lagt i sengen efter mælken, for at falde endelig i søvn her. Nogle gange fungerer det; lige så ofte bliver de meget energifyldte, så snart de får mad, på trods af at have været meget trætte lige inden. I sidste instans bliver det slyngevuggen, som hjælper dem hen til søvnen, hvis det ikke er muligt at berolige dem i sengen.
Som du også beskriver, så har de ekstremt mange opvågninger i løbet af natten. Som minimum hver time - begge to og ofte på forskellige tidspunkter. Mange gange kan de hjælpes tilbage i søvnen med en sut, og cirka hver 3. time er mælk nødvendig. Vi oplever dog hver nat at de har timelange opvågninger - gerne i forlængelse af mælk - hvor de er fuldt vågne og pludrer og svinger med arme og ben. Det er stort set aldrig muligt at de herfra finder tilbage til søvnen i sengen uanset hvor meget hjælp de får. I stedet er slyngevuggen oftest det der ...
... får dem i søvn efter timers kamp.
Vi er opmærksomme på, at vi nok har fået opbygget adskillige dårlige vaner for dem, som nu ødelægger deres nattesøvn: mælk 2-3 gange, flyt mellem slyngevugge og seng, brug af sut til at falde i søvn ved alle opvågninger.
Det virker overvældende at skulle fjerne alle disse vaner på samme tid. Vi har tidligere forsøgt at fjerne slyngevuggen, og virkelig arbejdet på at de altid kun falder tilbage i søvn i egen seng, men resultatet har været nætter hvor de kun har sovet få timer. Tilsvarende virker det urealistisk at fjerne både mælk og sut.
Hvad ser du som den største forhindring mod bedre og mere stabil søvn uden hyppige og lange opvågninger? Hvor bør vi gribe ind først? Og findes der en gradvis nedtrapning eller er det bare at fjerne mælk, slynge eller sut helt? Ideen med at de kun får mælk aften og morgen virker bare svær, da det jo stadig efterlader dem med en viden om at der nogle gange kommer mælk ved opvågninger, hvorfor de forventelig stadig vil søge det hver gang de vågner; eller tager vi fejl?
Vi glæder os til at høre dine tanker 🙂
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
3. januar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen. Herhjemme snakker vi om, hvordan og hvorledes en rutine for en...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
18. december 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen, Vores barn på 7 måneder spiser ikke skemad trods alle vores...
5. december 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger - 6 mdr.
Kære Helen Tak for de rigtig gode råd, som vi straks har arbejdet på at...
Viden om børn:
Barnepige
Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.
Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.
Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...