Annonce

Annonce

Brev:

Natamning - snart 8 mdr.


19. november 2024

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen

Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men jeg spørger alligevel. Der er nemlig lidt forskel på vores situation.

Min dreng på snart 8 måneder har altid sovet rigtig dårligt, både nat og dag. Han vågner nærmest mellem hver søvncyklus, og jeg kan ikke få ham videre i søvnen om natten medmindre han bliver ammet.

Det skal siges, at jeg har en pige på snart 3 år, som er lidt ekstra sensitiv, og hun kan derfor ikke sove alene. Jeg sover altså med begge børn i min seng. Jeg er alene om det, og det er derfor mig der er den 24 timer i døgnet. Min datter vågner let og bliver ked af det, derfor har jeg ammet min søn videre i søvn indtil nu, og det er gået rimeligt, og min datter er ikke blevet forstyrret for meget.

Men nu er situationen uholdbar. Efter opstart på mad, er min mælkeproduktion dalet gevaldigt. Hvor jeg altid har haft mere end rigeligt med mælk, føler jeg nu, at der er for lidt. Min ...


Annonce

... søn spiser nemlig godt om dagen, og her er det intet problem at holde amningen på et minimum. Derfor kan min krop ikke følge med den store efterspørgsel om natten. Og det er mælk han vil have, for han bliver meget utilfreds ved brystet, når mælken ikke løber med det samme som vanligt. Han spiser 5 måltider om dagen, og vi følger din guide fra Helens bog om mad.

Men hvad gør jeg? Jeg kan forstå, at han har fået en dårlig søvnassociation, men jeg aner ikke, hvordan jeg ændrer det. Jeg forsøger med sut og nussekanin, aen og beroligende ord, men han er utilfreds og holder os alle vågne om natten.

Skal jeg stoppe amningen helt? Jeg har aldrig givet nogen af mine børn flaske eller modermælkserstatning, så der er jeg helt på bar bund. Skal jeg give vand? Jeg aner ikke, hvordan jeg vender situationen. For hvordan skal han forstå, at han må amme to gange om natten, men ikke de andre gange han vågner.

Bedste hilsner
en meget træt mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce