Annonce

Annonce

Brev:

Nattesøvn - søger brystet


8. marts 2023

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Nattesøvn - søger brystet

Kære Helen

Først og fremmest tak for en god brevkasse og gode bøger - jeg har haft meget glæde af at læse dine bøger om både søvn og mad.

Jeg har en glad og energisk dreng på 7 måneder men vi kæmper meget med nattesøvnen herhjemme, og jeg synes efterhånden at jeg har prøvet alt!

Min søn har meget svært ved at sove uden brystet og derfor vågner han næsten hver time om natten og søger brystet. Han bliver dybt ulykkelig hvis jeg prøver at trøste ham uden brystet.

Vi begyndte at samsove da han var ca 2 måneder fordi det var det eneste måde jeg selv kunne få noget søvn, da han vågnede og blev ked hver gang jeg lagde ham (også selvom vi svøbte). Nu er det sådan at jeg ikke længere trives med at samsove og slet ikke med at skulle lægge bryst til ham hele natten lang😴

Han har aldrig ville bruge sut og generelt bruger han bamser, nusseklud og sut mere som et legetøj end som noget der giver ro og tryghed..

Om dagen sover han rigtig flot, han bliver puttet i sin Voksi i barnevognen og finder selv ro på 5-10 min. For det meste behøver jeg ikke at vugge vognen, det er kun hvis han lige brokker lidt så får den nogle skub.

Vi har bygget vores dage op efter din dagsplan i “børn og mad” - men tidspunkterne er tilpasset hans rytme. Vores dage ser ca sådan her ud:

Kl. 6 vågner han og vi står op

Spiser morgengrød og lidt frugtmos + drikker vand

Kl. 7:30-8 Puttes til formiddagslur (uden mælk). Han sover mellem 1,5-2,5 time (oftes 1,5-2 timer)

Efter formiddagslur hygger vi, er aktive på gulvet og spiser frokost (brød med smørepålæg af en art eller lidt rester fra dagen før)

Middagslur mellem kl.11:30-13 (alt efter længden på hans formiddagslur og om han er stået lidt tidligt eller sent op).
Jeg ammer ham inden denne lur.

Efter middagslur sørger jeg igen for at han bliver aktiveret og får brugt sin krop og vi plejer også at spise et måltid her (grød eller pandekager og ...


Annonce

... frugt).

For det meste tager han en powernap ved 15:30-17 tiden. Vi har skippet den et par gange fordi vi synes det lå for sent (efter 17) eller fordi han selv har nægtet luren. Det skifter fra dag til dag om han bliver ammer her.

Ca. Kl. 18 spiser vi aftensmad hvor vi prøver at hans mad ligner meget vores, han elsker at få noget han selv kan holde i hånden

Vi putter til natten ved 19:30-20 tiden. Her er rutinen; nattøj, tandbørste, vi tænder en natlampe i soveværelset og han får sovepose på. Så ammer jeg ham og ligger ham i hans seng. Jeg prøver at ramme det gyldne spot så han registrer at jeg ligger ham. Ofte vågner han op og bliver ked og så tager jeg ham op indtil han igen falder til ro. Jeg prøver altid først at trøste nede i sengen med tunge hænder, sang, nussebamse og en spilledåse. Dog finder han først roen når han kommer op i min favn eller får brystet igen.

Sådan fortsætter det hele natten med opvågninger hver time eller halvanden. Hvis jeg prøver at trøste uden bryst bliver han dybt ulykkelig og når jeg tager ham op og krammer eller vugger laver han flitsbue i mine arme. Jeg ender tit med at tage ham med hen i min seng i løbet af natten fordi han vågner eller bliver ked når han bliver lagt i sin egen seng uden brystet i munden. I min seng kan jeg lirke brystet ud lige inden han sover og så plejer han at vende sig om på den anden side og sove videre.

Jeg synes jeg har prøvet alt og behovet for lidt mere sammenhængende søvn om natten stiger efterhånden.

Vi har også prøvet at far putter og eget værelse, heller ikke med stor succes.
Jeg har overvejet at prøve at bruge voksi om natten, men jeg frygter at lave rod i hans gode søvn association om dagen og desuden lægger han sig ofte på siden og sover om natten🤔

Jeg håber du har nogle gode råd til hvordan jeg får lillemanden til at sove lidt mere sammenhængende om natten og undvære brystet.

Hilsen
en træt og lettere frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. oktober 2023 | Udvikling | 7 mdr.

Kan min søn være autist?

Kære Helen Jeg er en bekymret mor. Min søn rokker frem og tilbage i...

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2023 | Sovevaner | 9 mdr.

Hvornår skal jeg stoppe med at amme og hjælp til egen seng

Hej Helen. Vi har en dejlig dreng på 9 måneder, som er startet i dagpleje...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2023 | Diverse | 6 mdr.

Sved baby

Hej Helen. Jeg er nødt til lige at forhøre mig ang min søn på 6,5...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2023 | Udvikling | 7 mdr.

7 måneder – opstartsvanskeligheder i dagpleje

Kære Helen Endnu engang tak for en fantastisk og helt uundværlig brevkasse...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Afføring flere gange dagligt

Hej Helen Vi har en datter på 61/2 mdr. Jeg har ammet hende fuldt ud indtil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce