Annonce

Annonce

Brev:

Ny rutine


19. februar 2023

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Ny rutine

Hej Helen,

Så er det os igen, igen, igen....

Vi har haft stor glæde af dine råd før, så nu søger vi dem endnu engang.

Vores søn på 14 mdr. er nemlig pt. fuldstændig umulig hvad rytme og søvn angår og nu er det gået så vidt, som til at jeg måtte deltidssygemeldes, da jeg ikke længere kan passe mit arbejde fordi jeg absolut ingen søvn får.

Han har som du ved fra vores forrige beskeder, aldrig sovet godt eller været et "nemt" barn, hvad rytme angår, men det er simpelthen ikke til at være i længere. Så vi søger råd til en mulig ny rutine og putteritual, for det gamle fungerer bare slet ikke længere.

En typisk dag ser pt. ud således:

05.30/06.00: Vågner
06.00: Morgenmad i form af havregrød og vand/mælk af kop
07.00: Afleveres i vuggestue

Kl. 08.30-09.00 putter de ham allerede til lur og her sover han typisk kun 1 time eller maks 1,5.

15.00: Hentes fra vuggestue og her fortæller de stort set altid, at de ikke har kunne putte ham til 2. lur og han derfor har været vågen siden 10.00-10.30.

16.00: Får lidt youghurt eller en bolle
17.30: Spiser aftensmad
18:00: Her bader vi, får nattøj på, læser en bog og hygger lidt, så roligt som muligt.
18.30/18.45: Ham og jeg går ind på hans værelse og vi sidder i stolen ved siden af hans seng, mens han får en flaske og jeg synger for ham. Herefter putter jeg ham ned i sengen og holder ham i hånden, mens jeg "klapper" ham på bleen og siger "shhhhhhhh" lyde indtil han sover.

Herefter sover han i alt mellem 1,5 time til 3 timer ca. og så starter opvågningerne. Jeg skal ind og holde ham i hånden igen og klappe ham i bleen og nogle gange give vand. Det kan være 4-5 gange indtil midnat og så har vi typisk en vågentid på 1-3 timer midt nat, hvor vi skifter mellem hans seng og prøver at putte ham i vores seng, men intet virker og han græder bare, mosler rundt i sengen og snakker, indtil han falder i søvn af udmattelse omkring 03.00 tiden.

Vi prøver at udfase natflaske, men nogle nætter er det det eneste som kan redde det og vi kan mærke at det her med at skifte mellem vores seng og hans om natten, intet godt gør, men ellers skal jeg sidde på hans værelse i en stol i flere timer om natten.

Jeg er den eneste som duer - viser far sig i værelset når han er puttet, så går han fuldstændig i spåner.... Far kan heller ikke putte, det er samme situation. Jeg har forsøgt med en madras på hans ...


Annonce

... værelse, men det duer ikke, for han kan ikke finde ro ved at putte hos mig og heller ikke ved at jeg ligger ved siden af hans seng, for så vil han holde mig i hånden.

Jeg kan mærke, at han stadig er dybt afhængig af mig og mine hænder om aftenen. Han holder egentlig ikke rigtig i hånd, men han presser på mine fingrer og niver lidt i dem, men fjerner jeg dem for tidligt så skriger han vildt.

Jeg tænker ift. til lurerne om dagen, at jeg har enormt svært ved at se, hvordan vi skal lægge dem optimalt, da han jo ikke skal sove når han kommer hjem fra vuggestue omkring 15.30, men det er også længe at holde sig fra 10.00/10.30 til 18.00/18.30 om aftenen.

Jeg har forsøgt at tale med vuggestuen og spørge om de kunne rykke luren til omkring 10.30-11.00 tiden, men de mener han er for træt til den tid, men det resulterer bare i enormt lang vågentid bagefter.

Han har lige fået anlagt dræn, da han havde væske på begge ører, men det har indtil videre intet ændret ift. hans søvn, men enormt meget på hans appetit.

Jeg vil enormt gerne forsøge at afvænne ham fra det med at holde i hånd når han skal sove og hver gang han vågner, for det er virkelig enormt udmattende og lader til at vække ham flere gange om natten.

Jeg er på ingen måde tilhænger af søvntræning eller andre metoder med gråd!!! Så jeg har forsøgt at sige roligt til ham "Godnat skat, sov godt - mor er lige herude og jeg passer på dig", hvorefter jeg går ud i alrummet, hvor lyset er helt dæmpet og han kan se mig gennem sprækken til hans værelse og høre mig - men han går totalt amok og græder helt vildt. Så snart jeg viser mig på værelset igen, så stopper gården og han pjatter og griner.

Min mand skal udsendes til Irak til sommer i 6 mdr. og vi vil derfor enormt gerne have, at far kan lære at putte inden han tager afsted - også meget for deres relation.

Han er enormt temperamentsfuld og han er inde i en periode hvor han bider, kradser, slår og kan finde på at slå hovedet ned i gulvet når han ikke får sin vilje eller vi ikke ser på ham. Så jeg bliver så nervøs for, om det er udtryk for at han mistrives pt. og han måske virkelig har brug for en ændring ligeså meget som os.

Så kære Helen, det var et meget lang skriv - men hvad tænker du? Kan vi forsøge at rykke på lurerne og evt. lave et nyt ritual på en god måde, selvom han brokker sig og måske få far mere på banen?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. marts 2023 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Nye udfordringer ved måltiderne

Kære Helen Tusind tak for dine altid gode råd og tanker i mine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Putning og søvn - forskel på mor og far

Hej Helen Et spørgsmål mere angående søvn. Herhjemme har jeg sovet med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2023 | Kost og ernæring | 14 mdr.

Hjælp til vænne fra flasken

Hej, Helen. Efter et laaaaaangt indkøringsforløb er vores dreng nu endelig...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2023 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Letmælk - 12 mdr.

Hej Helen Jeg er lige stoppet med at amme, og min datter skal derfor til at...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Nattesøvn - 1 år

Hej Helen Vi er forældre til en glad pige på nu 12 måneder. Hun trives og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.

Man...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce