Annonce

Annonce

Brev:

Putning, opvågning, middagslur og natmad


29. januar 2023

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Putning, opvågning, middagslur og natmad

Kære Helen.

Der sker en masse med vores dreng på næsten 3 år lige for øjeblikket. Jeg sender som et brev fordi jeg tror tingene hænger sammen.

Jeg skriver som altid for at få gode råd til ændringer til det bedre og måske også til timingen af dem ift andre ting der sker.

Overordnet:
Vores dreng er 3 år og går i vuggestue- men først siden jul hver dag da jeg har arbejdet deltid før. Han er derfor først for alvor ved at vænne sig til en hverdag i institution og leger ikke så meget med de andre - hvorfor de i sidste uge gør et forsøg med at tage hans legetøjsdyr væk og få ham til at lege med andet/ andre. Oveni det skal han starte ny institution om en måned og vi skal til at køre ham ind der. Det bliver en stor forandring og derfor vil jeg gerne også have gode fif til timingen af andre forandringer vi kan / bør gøre:

Aktuelt:
Det største problem er at det stadig tager rigtig rigtig lang tid at putte ham - 1-2 timer for min mand og 2 -3 for mig. Superhyggeligt . men ikke godt for hans søvn eller vores mulighed for at få hverdagen til at hænge bedre sammen og voksentid/.

Vi skiftes til at putte om aftenen - sengetid er kl 19 men den bliver tit 1930 fordi han skal lave stort først hvilket han kæmper med. De fleste dage står han op kl 6-7 ( vi vækker ham fordi vi skal gå). Vi skiftes til at putte hver anden dag og han vil tydeligt helst puttes af mig for øjeblikket.
Han får Natmad ca 185o/ 19 - som regel musli eller havregryn med rosiner, børster tænder, nattøj på og godnat.

Natmaden vil vi gerne af med - Hvor længe plejer børn at blive ved med det? Da vi indførte den hjalp det på at være sulten ved putning eller vågne og være sulten om natten - men nu er ...


Annonce

... han begyndt ikke at kunne blive siddende ved aftensmaden og ikke spise ret meget aftensmad. Og hvordan udfaser manden smart så han ikke får en lang periode hvor han er sulten om natten?

Vi putter ham i vores seng og lægger ham i sin tremmeseng som står ved siden af den når han sover.

Når jeg putter ham leger han lidt - med dyr, leger lidt med lyset, så læser vi bog pt. altid den samme alt for store, ind i mellem kravler han op og ned af sin egen seng - så øffer han længe rundt, krammer, sparker og læser måske igen for til sidst at falde i søvn - sommetider hvis han er meget træt midt i en tumleleg med en bamse. Han har masser af bamser i sengen og et natbord fuld af bamser at vælge imellem. Ind i mellem har han en periode hvor han er sulten derinde og jeg henter mad til ham - men det er lidt på retur efter jeg er begyndt kun at tilbyde brød og vand.

For øjeblikket er han begyndt at vågne om natten. Han siger ' det er mors tur til at putte' og eller taler om sin dag i vuggestue eller vågner bare og kommer så op til os. Vi overvejer selvfølgelig hvorfor han vågner - om det er Morsyge eller om han fryser eller er sulten. Han er som regel meget længe om at falde til ro og i søvn igen - så ofte vågen et par timer der. Sommetider rævesover hanogså længe efter - eller sover meget let - ind i mellem med åbne øjne

Det giver jo en lidt skæv rytme i hvert fald i weekend hvor han så sover længe i stedet.

Han sover til middag ca 2 timer når det er ude - 3 i weekenden og på fridage. Vi overvejer derfor muligheden for om opvågning pgså kan skyldes at det er på tide at udfase middagslur.

På forhånd tak for dine altid gode råd og vejledning

Med venlig hilsen
Stina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Få det perfekte, glødende og sunde look med Skøn Skincare

Hvis du ønsker at nyde velvære og luksus uden parfume, er der heldigvis mange lækre produkter, der kan give dig denne oplevelse. Gravide, småbørnsforældre og personer med parfumeallergi har ofte problemer med at finde produkter, der giver velvære og luksus uden parfume. Her introduceres SKØN ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. februar 2023 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Når børn går og klynker

Hej Helen, Vores ene datter har alle dage klynket en del og virker små...

Læs hele brevet og Helens svar


9. februar 2023 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Lære at lytte/forstå alvor og komme når man beder om det

Hej Helen. Håber du kan komme med et bud på hvordan vi kan håndtere, og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. februar 2023 | Sovevaner | 2 år, 11 mdr.

Opklarende spørgsmål middagslur

Kære Helen. Tak for dit gode og grundige svar på mit spørgsmål om putning...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2022 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Sansemotoriske spiseproblemer eller kræsenhed

Hej Helen Tak for en super god brevkasse. Sidst sendte jeg dig et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2022 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring om natten - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen Vi har en skøn datter på 3 år og 3 måneder, som blev blefri her i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce