Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan får vi den bedste søvnstart med en nyfødt


11. november 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Hvordan får vi den bedste søvnstart med en nyfødt

Kære Helen

Vi skal have lillebror i starten af februar og der er flere ting jeg gerne vil prøve at gøre om denne gang. Det handler primært om søvn. Jeg ved godt at man ikke rigtig kan lave rytmer eller skemaer for så lille er barn men jeg vil meget gerne have dine gode råd alligevel.

Jeg fortælle lidt om hvordan det gik med storebror. Han fik massere af kontakt og bar hud med mor og far og født til tiden. Problemet var søvnen de første 2 3 måneder efter af hans liv. Om dagen ville han kun sove i arme. Om natten kunne han faktisk sove ok i sin egen bedside crip.

Om dagen prøvede vi alt synes jeg men ligegyldig hvad vi lagde ham i, sov han kun ca 20 min af gangen inden han vågnede og græd. Hvis jeg sad med ham i arme, kunne han sove flere timer. Det resulterede i at jeg sad over to måneder i sofaen og ikke kom udenfor en ...


Annonce

... dør. Om aftenen lagde vi ham i hans bedside crip men vågnede stadig og græd rigtig tit indtil han blev taget op. Først ud på sen aften / nat sov han. Jeg tilbragte derfor aftenerne i mørke i soveværelset mens jeg ventede på han skulle trøstes.

Vi kunne hellere ikke rigtig have gæster da den mindste larm vækkede ham. Det resulterede nok i en lettere depressiv tilstand hos mig som jeg meget gerne vil undgå denne gang.

Er det bare sådan det må være? Denne gang har vi jo også storebror at tage os af som jeg også gerne vil være noget for om aftenen.

Det skal siges at min kæreste arbejder rigtig meget og ofte også om aftenen, så den hænger primært på mig.

Så jeg vil rigtig gerne høre nogle generelle og om helt muligt konkrete råd til at få nyfødte til at sove. Jeg har desuden købt din søvn bog.

Mange tak

Bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Øget sikkerhed til barnet og bedre søvn til alle

Samsovning skal være trygt og med øget sikkerhed til barnet.

Sleep Well vesten giver barnet ro i kroppen. Barnet har jo ligget fast i maven på mor og vil have den ro og tryghed tilbage i kroppen. Man kan sige at vesten er den ekstra hånd du tit står og mangler.

Når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. oktober 2022 | Udstyr | 0 mdr.

Slyngevugge - fladt baghoved

Kære Helen Vi venter lillebror til februar hvor storebror vil være 17...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Mærke liv

Hej. Hvornår skal man som gravid mærke liv og hvordan føles det? Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Min mave spænder

Kære Helen. For et par dage siden var jeg til scanning, her fik jeg af vide...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Moderkage biopsi

Hej Helen. Jeg var til nakkefold i sidste uge og fik flotte tal og dermed...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Lyserødt udflåd

Hej Helen. For tre uger siden var jeg til tryghedscanning i uge 8. Jeg fik...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce