Annonce

Annonce

Brev:

Putning og morsyge


13. september 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Putning og morsyge

Kære Helen.

Jeg har tidligere skrevet til dig om putning og skriver nu igen fordi det nu længe har været svært - ja faktisk tænker jeg vil skal starte lidt forfra.

Vores dreng er nu 2,5 og vi er blevet ved med at Far og Mor- mig, skiftes til at putte. Siden i sommers har det dog taget uforholdsvis mæssig lang tid- fra 1,5 time på en god dag - til som regel 2-3 timer!

Om tidspunkter.

Han skal op kl 6 mindst en dag om ugen,. De andre dage vågner han af sig selv ig er det meget forskelligt om han sover til kl 630, 7 eller endda 8 eller 9. Middagslur svinger fra 2 -3 timer herhjemme og fra 1,5-3 i vuggestuen.
Vi putter fast kl 19 (plus minus en halv time)

Der er meget stor forskel tror jeg, på når jeg putter og når det er Far. Far leger lidt og siger på et tidspunkt at nu skal han sove og synger. Så sover han. Det tager ialt op til 2 timer. Jeg har nok tendens til at lade ham lege lidt længere. Han bliver puttet i vores seng og lagt i sin tremmeseng når han er faldet i søvn. Han leger lidt med sine små lego-dyr, vi læser bøger, ind i mellem vi lhan op i sin egen seng med en bog eller bamse - ind i mellem leger han 'butik' og vælger flere bøger og bamser. Han er også begyndt at ville have legetøj fra stuen og mad og vand (som jeg giver ham fordi jeg tror han rent faktisk er sulten ...


Annonce

... når han kan guffe f.eks to bananer).

På det seneste er han begyndt at vågne om natten også og ikke kunne falde i søvn uden at få mad. og sang. og bog og ren ble.. Det tager op til 1.5 time.

Men det der bekymrer os er Morsyge - han VIL ikke puttes af Far og det er nu nået til at han så snart han ser Far efter arbejde begynder at tale om at han vil puttes af Mor- (han ved godt at vi skiftes og det er helt regelmæssigt - han har aldrig fået lov at bestemme det) Vi er gode til at sige jamen far er da også god og Mor siger godnat - men han vil lige prøve..

Vi diskuterer lidt om Morsyge er normalt og naturligt og noget han vokser fra - eller om det er fordi det er sjovere at blive puttet af Mor..
Det skal sige at han samtidig kæmper lidt med at kunne lide at komme i vuggestue hvor han er 3 dage om ugen - de andre 2 er han hjemme.

Vi har overvejet at kaste håndklædet i ringen og bare lade Mor putte - men dels putter den anden den store (pige 11 år som lige skal havet et kram og vide der er en) og dels er vi nervøse for om Far så nogensinde 'får lov' eller om vores dreng vil opleve det som noget han må bestemme...

Det var vist det - håber du kan give et godt råd

PS: Vi er meget fint tilfredse med at han sover i vores seng - og han har ikke eget værelse endnu.

Med venlig hilsen
Stina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. oktober 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Utroligt svært ved at falde i søvn/lange putninger

Kære Helen. Vores datter er 2,5 og går i vuggestue, hvor hun sover lur ca...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Hvornår kan man få udvikling vurderet og hvad sker der?

Hej Helen. Jeg har skrevet om min søn før. Han er nu 2 år og 4 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og Morsyge del 2

Kære Helen. Tak for dit svar - jeg synes det giver god mening at vække ham...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Søvn - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...

Læs mere i Babylex

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce