Annonce

Annonce

Brev:

Putning og morsyge


13. september 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Putning og morsyge

Kære Helen.

Jeg har tidligere skrevet til dig om putning og skriver nu igen fordi det nu længe har været svært - ja faktisk tænker jeg vil skal starte lidt forfra.

Vores dreng er nu 2,5 og vi er blevet ved med at Far og Mor- mig, skiftes til at putte. Siden i sommers har det dog taget uforholdsvis mæssig lang tid- fra 1,5 time på en god dag - til som regel 2-3 timer!

Om tidspunkter.

Han skal op kl 6 mindst en dag om ugen,. De andre dage vågner han af sig selv ig er det meget forskelligt om han sover til kl 630, 7 eller endda 8 eller 9. Middagslur svinger fra 2 -3 timer herhjemme og fra 1,5-3 i vuggestuen.
Vi putter fast kl 19 (plus minus en halv time)

Der er meget stor forskel tror jeg, på når jeg putter og når det er Far. Far leger lidt og siger på et tidspunkt at nu skal han sove og synger. Så sover han. Det tager ialt op til 2 timer. Jeg har nok tendens til at lade ham lege lidt længere. Han bliver puttet i vores seng og lagt i sin tremmeseng når han er faldet i søvn. Han leger lidt med sine små lego-dyr, vi læser bøger, ind i mellem vi lhan op i sin egen seng med en bog eller bamse - ind i mellem leger han 'butik' og vælger flere bøger og bamser. Han er også begyndt at ville have legetøj fra stuen og mad og vand (som jeg giver ham fordi jeg tror han rent faktisk er sulten ...


Annonce

... når han kan guffe f.eks to bananer).

På det seneste er han begyndt at vågne om natten også og ikke kunne falde i søvn uden at få mad. og sang. og bog og ren ble.. Det tager op til 1.5 time.

Men det der bekymrer os er Morsyge - han VIL ikke puttes af Far og det er nu nået til at han så snart han ser Far efter arbejde begynder at tale om at han vil puttes af Mor- (han ved godt at vi skiftes og det er helt regelmæssigt - han har aldrig fået lov at bestemme det) Vi er gode til at sige jamen far er da også god og Mor siger godnat - men han vil lige prøve..

Vi diskuterer lidt om Morsyge er normalt og naturligt og noget han vokser fra - eller om det er fordi det er sjovere at blive puttet af Mor..
Det skal sige at han samtidig kæmper lidt med at kunne lide at komme i vuggestue hvor han er 3 dage om ugen - de andre 2 er han hjemme.

Vi har overvejet at kaste håndklædet i ringen og bare lade Mor putte - men dels putter den anden den store (pige 11 år som lige skal havet et kram og vide der er en) og dels er vi nervøse for om Far så nogensinde 'får lov' eller om vores dreng vil opleve det som noget han må bestemme...

Det var vist det - håber du kan give et godt råd

PS: Vi er meget fint tilfredse med at han sover i vores seng - og han har ikke eget værelse endnu.

Med venlig hilsen
Stina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og Morsyge del 2

Kære Helen. Tak for dit svar - jeg synes det giver god mening at vække ham...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Søvn - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2022 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Du har tidligere hjulpet os med gode råd til vores mange...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Laktulose

Laktulose er et middel, som bruges ved hård mave. Hvis du oplever, at dit barn ikke kan komme af med sin afføring, afføringen er knoldet og hård, måske virker dit barn til at have smerter i forbindelse med, at det skal have afføring - så kan læge eller sundhedsplejerske anbefale dig, at du giver dit barn laktulose.

Laktulose drikkes, og kan f.eks. gives til baby på en ske. Laktulose virker ved at binde vand i tarmen og derved blødgøres afføringen, så barnet lettere kan komme af...

Læs mere i Babylex

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce