Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - 2 år, 6 mdr.


11. august 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Søvn - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen

Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og fået nogle gode råd, men jeg er alligevel forvirret over hendes søvnmønster og hvordan jeg kan lave en god rutine. Det er vigtigt for mig, fordi jeg snart starter op igen efter en lang sygemelding og derfor har brug for at vores datter står tidligere op.

Som det er nu har hun ferie og jeg er begyndt at vække hende omkring kl. 7 som du også har rådet mig til. Og så tænker jeg at jeg gradvist ville vække hende tidligere og tidligere da jeg har brug for at hun står op kl. 5.45-6 for at vores hverdag kan hænger sammen når jeg starter op igen.

MEN hun er umulig at få til at falde i søvn tidligere om aftenen. Og derudover kan hun slet ikke sove lur mere om dagen. Uanset hvad vi har lavet. hun kan virke træt om formiddagen og ...


Annonce

... lægge sig på gulvet. Men når jeg så forsøger at putte hende er hun overhovedet ikke træt. Hun gaber heller ikke eller viser træthed på andre måder. Så kan hun holde sig vågne til 21-21.30 og uden at virke træt eller ked af det. Jeg forstår det ikke. Hun burde jo have brug for mere søvn i den alder hun har.

Hvordan kan jeg få rykket hendes falde i søvn tidspunkt om aftnenen?? Og få hende til at få en tidligere rytme?? Og hvad med luren?

I vuggestuen kan hun sove 1-1,5 time men de siger også hun er meeeget lang tid om at falde i søvn. Og når hun har sovet lur der kan hun først sove 22-22.30. Så det kommer jo ikke til at gå når vores hverdag går igang igen. Jeg føler simpelthen det er umuligt at få hendes rytme flyttet til tidligere fordi hun altid har haft en sen rytme.

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og Morsyge del 2

Kære Helen. Tak for dit svar - jeg synes det giver god mening at vække ham...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning og morsyge

Kære Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om putning og skriver nu igen...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2022 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Du har tidligere hjulpet os med gode råd til vores mange...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annonce