Annonce

Annonce

Brev:

Putte i egen seng


13. juni 2022

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Putte i egen seng

Hej igen Helen,

Vi skrev til dig for kort tid siden ang. vores søn, som sover dårligt om natten og kun har kunne sove ved bevægelse, som vi ønsker at ændre på. Han vågner som sagt mange gange i løbet af natten og er ked af det. Det hjælper ikke at jeg tager ham op eller holder om ham, så bliver han en helt flitsbue. Ofte er det kun en flaske som hjælper og så i slyngevuggen igen, men så vågner han kort tid efter igen og han skal jo ikke spise 5-6 gange på en nat - så der skal ændringer til!

Vi står i den situation, at vi er ved at totalrenovere vores nye hus og nu er turen kommet til soveværelse med badeværelse og vi skal derfor flytte ind i stuen imens. Men der er lyst inde i stuen og det er derfor ikke en mulighed, at vores søn kommer med derind og sove (han sover en del af natten hos mig i sengen nu), da han så vågner alt for tidligt. Vi tænker derfor, at perioden ville være fin til at introducere hans egen seng og værelse - men hvordan?

Han er på vej ud af 5. Udviklingsspring (som har været helt forfærdeligt mht. søvn og humør) og han har næsten fået sine to første tænder i undermunden, hvorfor vi håber på at der måske snart kommer en god periode for ham uden forstyrrelse og min mand går på sommerferie om to uger, så vi er der til at hjælpe hinanden.

Han sover pt. i slyngevuggen det meste af natten og han kan kun puttes der om aftenen, men han er ved at være for stor til den, hans fødder stikker ud for enden og han vrider sig rundt, nok fordi han ikke kan skifte stilling deri længere. Men når vi forsøger at putte ham i hans egen seng, så ender det altid i noget nær hysterisk og utrøsteligt gråd. Han starter med at pludre og lege med sine fødder og vælte rundt i sengen. Han nægter sut, bamse, nusseklud og er heller ikke glad for at have dyne på. Efter noget tid, så begynder at han pyldre, mens jeg prøver at vende ham på siden og putte dynen om ham og det ender til sidst i vild gråd. Som jeg skrev sidst, så har jeg prøvet at sidde inde ved ham eller at gå ud og komme igen hvis han græder, men lige lidt hjælper det.
Men da slyngevuggen er ved at ...


Annonce

... være for lille, så har vi snart intet valg med hensyn til sovested - han skal lære at sove uden bevægelsen.

Min svigermor kan som skrevet sidst putte ham uden problemer i gæsteseng, når han sover hjemme hos dem og så tager han ofte 10-12 timers søvn med en enkelt opvågning og flaske. Hun siger, at jeg bare skal holde fast og give ham putteflaske i sengen og derefter putte ham godt og gå ud af værelset og så vænne retur hvis han græder og så putte forfra og bare blive ved indtil han sover, også selvom det tager 2 timer. Så skal han nok lære det siger hun. Men han ender altid med at skrige og græde ekstremt, hvis jeg holder på.

Jeg har tænkt på, om jeg skal rykke min egen seng ind på hans værelse under ombygningen og på den må putte ham i egen seng, mens jeg ligger ved siden af og så håbe at han til sidst vænner sig til at putte i sengen uden bevægelse - eller om det er en dårlig ide, fordi han så skal fravænnes at jeg ligger derinde bagefter?

Har du en ide til hvordan vi kan indføre den nye rutine og puttested på en god måde og er det “bare” at holde ud, når han græder om aftenen og så vente på at han finder ro ved situationen, hvis vi holder på mange dage i streg?

Hvis ikke det lykkedes i starten, er det så en god ide at give efter, efter noget tid og putte i slyngevuggen og så prøve igen næste dag og på den måde blive ved indtil det lykkes eller skal jeg holde på at han skal blive i sengen?

Han er tjekket for refluks da han var 2 mdr. hos en ØNH-læge, som siger at der intet er, men jeg har selv mistænkt det før og jeg vil også få ørene tjekket igen, da han ofte tager sig til hovedet om natten når han vågner og græder…

Vi har overvejet at prøve en tyngdepose til ham, da han ikke kan lide dyne, men nogle gange kan trøstes lidt om natten, hvis jeg lægger min hånd på hans bryst. Men da han kun vil sove på siden, så er det også lidt en udfordring.

Det var igen et langt spørgsmål, men vi vil jo så gerne gøre det bedst muligt for ham, samtidig med at vi håber på bedre søvn, hvis vi snart får ham i egen seng.

Hilsen
de trætte forældre 😊

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. august 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Vil ikke længere tage flaske

Hej Jeg skriver, da min søn på lige lidt over 5 måneder den sidste uges tid...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Få datter til at sove

Hej Helen, Tak for en god brevkasse! Jeg ønsker råd til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juli 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Vælling - del 2

Hej igen Helen. Tusind tak for dit gode og meget brugbar svar omkring Elias....

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Vælling

Hej Helen Jeg er ny her og søger råd og vejledning. Jeg har læst mange af...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juli 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Dårlig søvn 5 mdr. del II

Hej igen Helen. Tak for svar. Hvad gør jeg når han vågner efter maks 30...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annonce