Annonce

Annonce

Brev:

4 måneder baby er stoppet med at sove


24. april 2022

Kategori:
Alder:
4 mdr.

4 måneder baby er stoppet med at sove

Kære Helen

Tak for en god brevkasse - den har hjulpet mig meget når jeg har søgt hjælp. Nu er det blevet min tur til at spørge dig til råds.

Det føles som om min pige på 20 uger er stoppet helt med at sove. Hun bliver fuldammet og har fra hun blev født sovet ok om natten. Fra 00-07 er hun oftest kun vågnet 2 gange for at spise.

For et par uger siden er hun dog begyndt at ville til brystet hver 1-1,5 time om natten - hele natten igennem. Hun spiser ofte ikke et helt måltid men ligger og sutter på brystet og falder i søvn igen. Jeg tolker det derfor ikke nødvendigvis som om at hun er sulten. Det resulterer i at hun ligger ved mig og sover hvor hun tidligere godt har kunnet sove i sin bed side crip. Jeg har forsøgt at give hende sutten men den har hun aldrig haft den store fidus til. Nusseklud og bamser vil hun heller ikke have om natten, hun VIL til brystet og sove videre.

Derudover har jeg aldrig haft held med at putte hende til natten før klokken 23 ca. Hvis jeg putter hende tidligere vågner hun efter 30 min og er helt frisk. Hele dagen igennem tager hun kun 30 min lure, det er ...


Annonce

... skræmmende så præcist det er. Tidligere har jeg kunnet lulle hende videre i søvn men det er umuligt nu. Det er ligegyldigt om hun bliver puttet i barnevogn eller slyngevugge.

Vores dagsrytme ser nu sådan ud:

Vågner ca 8-8.30. Hele dagen igennem prøver jeg at putte hende til lur efter 1,5-2 timers vågen tid. Da hun nu sover 30 min lure, så det bliver jo til en del putninger indtil kl. 22-23. Hun ammes mellem lurerne, ofte to gange i løbet af hver vågen tid.

Hun er en meget glad og kvik pige. Har let til smil og grin og er meget nysgerrig. Vi har altid fået af vide at hun virker meget vågen i forhold til sin alder. Vægtmæssigt ligger hun under kurven men følger sin egen kurve. Hun græder ikke meget og virker tilpas, hvilket vi er overraskede over taget i betragtning hvor lidt søvn hun får.

Hvordan hjælper vi hende tilbage til den gode søvn? Jeg har også lagt mærke til at andre børn på hendes alder puttes til natten ved 19-tiden og sover til 6-7 næste morgen. Clara har altid gået sent i seng og sovet til 8-9 næste morgen. Bør vi ændre det mønster så hun står tidligere op?

Hilsen
Claras mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2022 | Amning | 3 mdr.

Ammestrejke på vej?

Kære Helen Mange tak for dit forrige svar om vores urolige morgener. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvnændring - 5 mdr.

Hej Helen :-) Min søn har lige rundet 5 måneder er flaskebarn og har faktisk...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

Spørgsmål ang. at få min søn til at sove - del 2

Hej Helen, Tusind tak for at du delte dine tanker med mig ang. det første...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2022 | Udstyr | 3 mdr.

Tyngdedyne - kugledyne

Hej Helen Vores søn på lidt over 3 måneder sover meget uroligt og spjætter...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

Mororefleks om natten

Kære Helen. Denne gang har jeg et lidt kortere spørgsmål. Jeg har lagt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex

Vitaminer børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:

- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.

- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce