Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål ift. søvn


22. december 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Spørgsmål ift. søvn

Kære Helen,

Vores søn på nu 4 mdr. har stadig meget svært ved at overgive sig til søvnen, så nu har vi nogle flere spørgsmål i forhold til det.

Han gør altid modstand mod at sove, og opfører sig på en måde, så han nærmest virker udspekuleret - siger de sødeste lyde, griner, sparker med ben osv, så han ikke virker træt (det snyder tit hans far ;-) ). Det er som om han gør alt, hvad han kan for at holde sig vågen. Det kan derfor svinge imellem at han ruller med eller lukker øjnene og gakker helt ud. Det sker også ofte, når han vågner for tidligt fra en lur (hvilket sker tit) - så virker det som om, han gør alt, hvad han kan for ikke at fremstå træt, selvom han er det.

Du anbefalede sidst, at jeg ammede ham inden hver lur, men det er stadig næsten altid umuligt. Det, der typisk sker, er, at han virker interesseret i brystet. Vi lægger os ned, jeg ruller ham rundt og han lader sig rulle, tager fat, men slipper med det samme og kaster sig om på ryggen igen. Når jeg prøver at rulle ham tilbage, stritter han imod, og hvis jeg gør det alligevel, begynder han at græde.

Nogle gange lykkes det, hvis jeg distraherer/underholder ham imens - men der skal virkelig noget til.

Vi har brugt sutteflaske nogle gange for at få noget mad i ham. Her har vi oplevet flere gange, at han gerne vil tage ...


Annonce

... flasken, selvom han lige på det kraftigste har afvist brystet.

Min tolkning er, at han "ved", han bliver træt af at amme, og derfor ikke vil. Jeg har selvfølgelig også en frygt for, han allerede har fået flaske for mange gange og derfor ikke gider kæmpe lige så hårdt for at få nedløbet i gang.

Jeg ved ikke, om du kan se vores tidligere breve, men vi har jo fået at vide, at han er særligt sensitiv og som du også skrev til os, derfor kan blive hurtigt overstimuleret. Vi har også fået at vide af flere fagpersoner, at han er utrolig meget "på" og vågen ift. andre babyer på hans alder.

Mit spørgsmål er - kan hans manglende lyst til at udvise træthed, falde til ro ved brystet, overgive sig til søvnen mv. have noget at gøre med, at vi ikke formår at skabe trygge nok rammer for ham? Jeg tænker, at træthed også er en form for svaghed. Han har aldrig ville sove på os, nærmest ikke engang slappe af på os, og jeg er derfor så bange for, at han ikke føler sig helt tryg.

Derfor prøver jeg nu ikke at "forvente" for meget af ham, når han fx lige er vågnet. Før kunne jeg og hans far godt stå begge to og stirre ind i hans øjne og prøve at få ham til at grine, nærmest lige når han havde slået øjnene op. Det tænker jeg ikke er så hensigtsmæssigt med en baby som ham. Hvad tænker du?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. august 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og natteroderi

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig omkring putning, og moonboon.....

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Vil ikke længere tage flaske

Hej Jeg skriver, da min søn på lige lidt over 5 måneder den sidste uges tid...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Få datter til at sove

Hej Helen, Tak for en god brevkasse! Jeg ønsker råd til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

Brokkeri og modstand mod barnevogn, autostol og bæresele

Hej Helen Vi har en datter på 4,5 måned, som virker utilfreds særligt i...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juli 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Dårlig søvn 5 mdr. del II

Hej igen Helen. Tak for svar. Hvad gør jeg når han vågner efter maks 30...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Muslingeskaller - brystvorte

Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.

Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.

Det vides ikke, hvor længe det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce