Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål ift. søvn


22. december 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Spørgsmål ift. søvn

Kære Helen,

Vores søn på nu 4 mdr. har stadig meget svært ved at overgive sig til søvnen, så nu har vi nogle flere spørgsmål i forhold til det.

Han gør altid modstand mod at sove, og opfører sig på en måde, så han nærmest virker udspekuleret - siger de sødeste lyde, griner, sparker med ben osv, så han ikke virker træt (det snyder tit hans far ;-) ). Det er som om han gør alt, hvad han kan for at holde sig vågen. Det kan derfor svinge imellem at han ruller med eller lukker øjnene og gakker helt ud. Det sker også ofte, når han vågner for tidligt fra en lur (hvilket sker tit) - så virker det som om, han gør alt, hvad han kan for ikke at fremstå træt, selvom han er det.

Du anbefalede sidst, at jeg ammede ham inden hver lur, men det er stadig næsten altid umuligt. Det, der typisk sker, er, at han virker interesseret i brystet. Vi lægger os ned, jeg ruller ham rundt og han lader sig rulle, tager fat, men slipper med det samme og kaster sig om på ryggen igen. Når jeg prøver at rulle ham tilbage, stritter han imod, og hvis jeg gør det alligevel, begynder han at græde.

Nogle gange lykkes det, hvis jeg distraherer/underholder ham imens - men der skal virkelig noget til.

Vi har brugt sutteflaske nogle gange for at få noget mad i ham. Her har vi oplevet flere gange, at han gerne vil tage ...


Annonce

... flasken, selvom han lige på det kraftigste har afvist brystet.

Min tolkning er, at han "ved", han bliver træt af at amme, og derfor ikke vil. Jeg har selvfølgelig også en frygt for, han allerede har fået flaske for mange gange og derfor ikke gider kæmpe lige så hårdt for at få nedløbet i gang.

Jeg ved ikke, om du kan se vores tidligere breve, men vi har jo fået at vide, at han er særligt sensitiv og som du også skrev til os, derfor kan blive hurtigt overstimuleret. Vi har også fået at vide af flere fagpersoner, at han er utrolig meget "på" og vågen ift. andre babyer på hans alder.

Mit spørgsmål er - kan hans manglende lyst til at udvise træthed, falde til ro ved brystet, overgive sig til søvnen mv. have noget at gøre med, at vi ikke formår at skabe trygge nok rammer for ham? Jeg tænker, at træthed også er en form for svaghed. Han har aldrig ville sove på os, nærmest ikke engang slappe af på os, og jeg er derfor så bange for, at han ikke føler sig helt tryg.

Derfor prøver jeg nu ikke at "forvente" for meget af ham, når han fx lige er vågnet. Før kunne jeg og hans far godt stå begge to og stirre ind i hans øjne og prøve at få ham til at grine, nærmest lige når han havde slået øjnene op. Det tænker jeg ikke er så hensigtsmæssigt med en baby som ham. Hvad tænker du?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvad er retningslinjerne for gluten

Kære Helen Jeg forstår at man tidligere har anbefalet at børn undr 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kan man fryse købt frugtmos?

Kære Helen Vi er så småt begyndt på at prøve skemad og af samme grund ryger...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

3 mdr. og søvn

Kære Helen, Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse. Min mand...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder baby græder når hun skal sove

Hej Helen Vi har en udfordring med putning af vores 4 måneder gamle datter....

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Diverse | 4 mdr.

Tør næse

Hej Helen Jeg tror, min baby på snart 5 måneder har en tør næse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce