Annonce

Annonce

Brev:

Akut-hjælp til søvn


25. november 2021

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Akut-hjælp til søvn

Kære Helen

SOS! Nu er den helt gal med Lillebrors søvn! Siden i mandags er han vågnet hver 20-40 minutter hele aftenen og natten igennem og jeg er ved at være helt udslidt. I dag har han også kun sovet 2x 40 minutters lur mod 1,5 + 2 timer vanligt.

Jeg skrev til dig for et par uger siden, da han var begyndt at vågne om aftenen og du kom med mange gode forslag, som jeg stille og roligt begyndte at implementere, og faktisk med nogen succes. Jeg prøvede at undgå at han faldt i søvn ved brystet og i bevægelse og havde faktisk flere gange succes med at lægge ham vågen i sengen efter natamning og så lulle ham i søvn med en sang og en hånd på brystet eller unde nakken. Og jeg synes også det begyndte at virke, for han sov bedre både aften og nat.

Men men men, så her i weekenden var vi i sommerhus med mine forældre og hele min familie, 10 voksne og 7 børn fra torsdag til søndag/mandag. Vi havde alle en dejlig weekend og Lillebror var i top humør og var også med i poolen flere gange. Han sov i barnevognen både nat og dag, for den er han tryg ved og Jeg holdt meget fast i hans sovetider. Han sov rigtig godt, både til lur og natten de første 3 nætter, måske med et par ekstra opvågninger pga larm. Men natten til søndag sov han helt forfærdeligt. Hele aftenen og natten vågnede han igen og igen og ville kun sove i mine arme. Så snart jeg lagde ham i barnevognen vågnede han og græd.

Jeg endte derfor med at tage ham med ind i stuen og sidde med ham i armene, mens vi hyggesnakkede færdig og prøvede flere gange at lægge ham uden succes. Da vi gik i seng til midnat brød helvede løs. Han græd og græd og var helt utrøstelig selvom han var i mine arme og jeg forsøgte at trøste ham med de ting jeg plejer. Han gik helt i flitsbue. Jeg fik ham til at sove i mine arme fra 1.30 til 2.30, men herefter græd han mindst 1 ½ time i træk, så storebror vågnede og alt var kaos. Desværre var min mand taget hjem på arbejde, så han kunne ikke hjælpe. Herefter sov han korte stræk i mine arme resten af natten og vågnede fortsat mange gange med højlydt gråd, hvilket han slet ikke plejer.

Siden har hans søvn været helt til rotterne. Han vågner ustandseligt og vil kun være i favn, og helst gående rundt i stuen eller ...


Annonce

... hoppende på bold, eller ammes og græder højlydt hvis jeg forsøger at trøste ham i sengen. Han vågner enormt nemt og i nat havde han kun enkelte sovestræk på mere end 20 min. I nat var jeg helt ødelagt, så min mand tog over, så jeg kunne få en pause. Han mente at det var okay at han græd på hans skulder, så længe han var mæt, varm og tryg og ville ikke gå rundt med ham som jeg plejer, selvom jeg var uenig. Han fik ham til sidst til at sove og der sov han omkring 1 ½ time indtil vi skulle op kl 6. I dag har han så kun sovet 2 x 40 min og vågnet med voldsom gråd og jeg har ikke kunne få ham til at sove videre, som jeg ellers plejer hvis han vågner fra lur for tidligt. Hans humør når han er vågen er godt og helt som det plejer.

Vi forsøger med grød og mos 2 gange dagligt (frokost og aften) men det er kun enkelte gange han har spist mere end 4-5 skefulde og vil slet ikke åbne munden. Søndag (før den forfærdelige nat) spiste han dog en stor portion grøntsagsmos med lilla gulerod og kartoffel. I dag har jeg været mere insisterende og fået ham til at spise ½ dl grød til frokost, men under protester. Han er god til at drikke vand til.

Hvad tror du der er sket søndag nat? Har han alligevel været overstimuleret eller måske for mæt af alt mosen? Og hvorfor er sover han nu helt forfærdeligt selvom vi er kommet hjem i vanlige omgivelser?

Jeg føler mig godt nok bombet tilbage til start og føler at alt det arbejde jeg har gjort de sidste uger, bare har været forgæves.
Hvad skal jeg gøre for at hjælpe Lillebror til bedre søvn?

Venlig Hilsen
Katrine

Bonusinfo:
Jeg kan ikke få det til at fungere at amme liggende, måske fordi jeg har stor barm?
Lillebror har lidt meget af forstoppelse til trods for at han kun er ammebarn, derfor er vi blevet rådet af lægen til at starte sent og forsigtigt op med grød. Han har ikke haft forstoppelse efter grød-opstart endnu.

Storebror, der har angst, sover for tiden i en seng i soveværelset da han ellers er meget utryg, så måske er jeg lidt hurtig til at tage lillebror op og med ind i stuen når han begynder at græde. Storebror er meget afhængig af sin nattesøvn, da han skal op og i skole. Kan det give mening at forsøge et andet sovearrangement? I så fald hvordan?

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

MME tager min datters appetit

Hej Helen Jeg har en datter på 7 måneder, som trives godt, er glad og tager...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Pige på 7 mdr kan ikke finde ro

Hej Helen! I desperation skriver vi nu til dig. Vi har den skønneste lille...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

To spørgsmål om mad

Hej Helen Jeg har to punkter, som jeg håber du kan svare på. Vores søn...

Læs hele brevet og Helens svar


20. december 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Lære at sove i egen seng

Hej Helen Vores dejlige glade dreng, skal til at lære, at sove i sin egen...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvnoptimering

Hej Helen Efter 5 måneder med mange udfordringer (refluks, mœlkeallergi,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar, det er så dejligt at skrive til dig, du giver altid sådan nogle gode varme råd.

Det er dejligt at kunne skrive til dig, når man er bekymret.

Hilsen
Guldklumpens mor


Annonce