Annonce

Annonce

Brev:

Et spørgsmål eller to ang. Søvn


22. november 2021

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Et spørgsmål eller to ang. Søvn

Hej Helen

Tak for dit svar sidst angående bedsteforældre :-)
Nu har jeg lige et spørgsmål eller 2 angående søvn.

Vores datter er lige blevet 11 mdr. og er pludselig begyndt på at have meget svært ved at overgive sig til søvnen.

Hun har i et godt stykke tid nu haft en fin rutine, hvor hun sov fra ca. 9.30-11.00 og så igen ved kl. 14.30-15.30 ca. og så har vi fint kunnet putte hende ved kl. 20.30. Står op ved kl. 7.

Vi har fra hun var helt lille altid lagt med hende i vores seng og har læst en historie, hvorefter hun selv har lagt lidt med bogen, har leget lidt med sin natlampe og har så lagt sig om på siden og er faldet i søvn uden nogen pylren/gråd overhovedet, hvorefter vi så har lagt hende over i sin egen seng, hvor hun oftest sover rigtig fint med kun 1 opvågning om natten. Hun vil gerne have enten mor eller far helt tæt på når hun skal sove.

Pludselig fra den ene dag til den anden har hun meget svært ved at skulle give slip og sove. Vi går ind og ligger os i vores store seng og med det samme ruller hun om på maven og bliver ked af det, skubber sig baglæns og vender og drejer sig og bliver ved med at kigge hen på døren, hvor der kommer lidt lys ind. Vi tager hende så med ud igen og venter på det næste søvntog, selvom vi tydeligt kan se at hun er godt træt.

Vi går så ind i soveværelset igen og forsøger igen at putte hende. Hun ligger sig om på maven og kigger lidt på sin natlampe og ligger hovedet ned og øjnene falder langsomt i, men så skynder hun sig at åbne øjnene igen og vender og drejer sig rundt i sengen og bliver ked af det.

Vi forsøger at tage hende op på skulderen og vugge hende lidt, men hun vrider sig i vores arme og kigger bare hen på døren.
Vi går så ud igen og sidder og leger lidt og læser en bog og hygger og efter ca. 20-30 min. prøver vi igen med samme resultat.
Hun er tydeligt træt, men kan ikke overgive sig til søvnen.

De sidste 2 dage er jeg begyndt at amme hende når vi går ind i seng og det hjælper hende til at slappe af og når hun er lige ved at falde i søvn ...


Annonce

... giver hun selv slip på brystet, ligger sig om på siden, tager sin sut og sover. Dette fungerer dog kun om formiddagen og først henad ved kl. 11, nogle gange 11.30. Hun sover så oftest 1-1.5 time og vi spiser så frokost ved kl. 12.30-13.00.

Når vi kommer hen på eftermiddagen, så virker det som om at hun er træt igen ved ca. kl. 15.30-16.00, så vi forsøger at putte hende her, men DET vil hun slet slet ikke selvom man kan se at hun er træt og efter vi har forsøgt et par gange at ramme søvntoget og putte hende, så giver vi op og dropper eftermiddagsluren, da det ellers blive alt for sent.

Vi forsøger så at putte hende om aftenen ved kl. 19.30-20.00 hvor hun virker godt træt. Igen er hun flere gange lige ved at falde i søvn men begynder så at rulle rundt fra mave til ryg og sparker dynen og bliver ked af det. Her bliver hun også ammet, men det hjælper ikke på søvnen. Det tager som regel igen 2-3 forsøg før hun endelig ligger sig til at sove.

Jeg er ikke i tvivl om at hun pludselig ikke vil sove fordi hun udvikler sig enormt meget lige for tiden. Hun er begyndt at komme op på knæene og rokke frem og tilbage og kan skubbe sig baglæns. Desuden er hun ved at få en tand og snakker også meget mere nu.
Hun er også blevet mere opmærksom på at hun selv kan give udtryk for og bestemme ting selv, såsom det at få ny ble på, hvor hun vender dig om på maven på puslebordet og bliver ked af det/hidsig hvis man forsøger at vende hende om på ryggen igen.

Jeg er meget bekymret for om hun får søvn nok med kun den ene formiddagslur og så har vi altid gjort meget ud af at det at skulle i seng og sove er hyggeligt og rart, hvilket jo nu næsten er umuligt da hun lynhurtigt bliver ked af det og græder.

Har du nogle inputs og evt. råd til hvad man kan gøre anderledes og tænker du at det evt. er fint nok med bare den ene lur om formiddagen ? (Hun vågner oftest ved kl. 7 og kommer i seng ved kl. 20-20.30 ca., så 10,5-11 timer om natten).

På forhånd tak for hjælpen og undskyld den lange beskrivelse :-)

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en slyngevugge? 5 fordele du skal kende

1. Baby sover længere og mere roligt

For et spædbarn er den første tid i verden overvældende. Uden for mors trygge mave stimuleres sanserne helt anderledes, for nu skal nye dufte, lyde og indtryk opleves. Det kan være årsag til, at din baby får svært ved at finde ro, selv når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Kan man ændre den tid de vågner på?

Hej Helen. Er det muligt at ændre vores datters tid at stå op på? Hun står...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2022 | Udvikling | 12 mdr.

Bliver ked af det, når hun skal i bad

Kære Helen Min datter som bliver 1 år lige om et øjeblik, vil pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


24. december 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnproblemer - 9 måneder

Kære Helen, Glædelig jul og godt nytår Jeg skriver fordi jeg har fulgt...

Læs hele brevet og Helens svar


20. december 2021 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - lære at sove selv

Kære Helen Nu skriver jeg igen vedrørende søvnen. Vi har nu fået klippet...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2021 | Udvikling | 10 mdr.

Er min søn autist

Hej Helen. Da Max var 6 måneder, var han i et meget langt og vanskeligt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce