Annonce

Annonce

Brev:

Halvanden årig har uro ved putning


11. maj 2021

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Halvanden årig har uro ved putning

Kære Helen.

Tak for din tidligere hjælp, nu har vi brug for lidt råd igen.

Vores datter er nu næsten 20 måneder og hun er en glad, aktiv, bestemt og nysgerrig pige, der i den grad holder sine forældre beskæftiget :)

Hun løber, hopper, kravler og klatrer det meste af dagen og hun er rigtig godt fremme i skoene motorisk. Hun fortæller en hel masse, men det er endnu kun ganske få rigtige ord vi kan genkende (vovvov, babba (far), hej, ej). Hun er opmærksom på sine omgivelser, elsker alle dyr og vinker til de fleste hun møder på sin vej. Vi synes hun virker, som en tryg og glad pige.

Vi har haft en lang periode, hvor hun har sovet igennem om natten og derudover har været nem at putte..heldige forældre :) Men de sidste 3-4 uger er det gradvist blevet sværere og sværere at putte hende, med timelange putninger, og hun er også begyndt at vågne i løbet af natten og have lange opvågninger, hvor hun virker meget frisk.

I vuggestuen sover hun en lur og den er gået fra halvanden-2 timer til nu som regel at være 45 min, enkelte gange en time. De har prøvet både at putte hende indenfor og udenfor, men har endnu ikke oplevet en forskel. Herhjemme sover hun middagslur i sin seng og kan som regel sove halvanden times tid, enkelte gange har hun en hurtig opvågning, hvor det hjælper, hvis vi lægger os med hende.

Vi har et fast putteritual med bad og nattøj, tandbørstning, godnathistorier, godnatsang og slumremusik. Vi har haft fin succeser at det hele foregik i stuen med dæmpet lys og når hun næsten sov, ...


Annonce

... så har vi båret hende op i hendes seng. Det har som regel tage små 10 min fra slumremusikken kom på, til hun havde tunge øjne og kunne puttes i sengen. Men nu virker hun frustreret og irriteret fra vi begynder på den sidste godnathistorie.

Hun virker til at have meget uro i kroppen og kan ikke finde ro. Hun kravler rundt på os og kan også pive lidt. Hun virker træt på os og vi kan opleve, at hun har tunge øjne, men virkelig kæmper for at holde sig vågen. Jo længere vi når i putningen jo mere frustreret bliver hun når hun får vækket sig selv eller ikke kan finde ro i kroppen. Nogle dage hjælper det at sætte sig med hende på dobbeltsengen og hoppe op og ned, andre gange virker det som om, at hun til sidst falder i søvn af udmattelse.

Tre ud af 7 dage, sover hun så fra vi får hende lagt og hele natten uden opvågninger, andre vågner hun ved 24-01 tiden. Som regel tager vi hende med ind i vores seng og her kan hun let være vågen i en time til halvanden, hvor hun kaster sig rundt og igen ikke rigtig kan finde roen.

Vores spørgsmål er om vi kan hjælpe hende med at finde ro, om det er en fase af en art? Vi har forsøgt med lidt massage, men hun reagerer indtil videre ikke specielt positivt på det.

Vi oplever, at hun er MEGET glad for sin bamse og sut. Hun kan fint lægge dem når hun skal afsted i vuggestue, men hun efterspørger dem, så snart hun kommer hjem og kan blive ret ulykkelig, hvis de ikke lige kan findes, så hun virker til at have fået et større behov for dem lige nu.

Mange hilsner
Tina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. august 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

1 time før 16 mdr datter falder i søvn om aftenen

Kære Helen, Så har jeg vist brug for dine gode råd igen! Min datter der...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

Skiftes til at putte? 16 mdr

Kære Helen. Vi er egentlig godt i gang med at forsøge at vænne vores...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juli 2021 | Udvikling | 17 mdr.

Fra dagpleje til vuggestue

Hej Helen. Tak for din brevkasse! Jeg har et spørgsmål omkring min...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2021 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Vitamintilskud

Hej Helen, Min lille Lasse fylder to år til september. Han er småtspisende...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juli 2021 | Opdragelse | 17 mdr.

Om at sige farvel

Hej Helen, Jeg skriver til dig for at høre om et godt råd vedrørende sige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce