Annonce

Annonce

Brev:

Power naps


19. februar 2021

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Power naps

Hej Helen

Nu har jeg endnu et spørgsmål.

Min søn er nu snart fem måneder. Om natten sover han de fleste nætter igennem - hvilket er rigtig godt. Og samlet (med en flaske eller to) får han cirka 10-11 timers nattesøvn. Men om dagen er vi virkelig på den hvad angår søvn.

Jeg prøvede at følge din dagsplan, men det virker ikke rigtig. Min søn sover nemlig kun 3 x 30 minutter om dagen. Han vågner faktisk præcis efter 30 minutter, nærmest på slaget. Ud fra nogle af de andre brevkassebreve her på hjemmesiden kan jeg se, at det er pga. at han har svært ved at finde videre i søvnen, og jeg tror egentligt, at jeg har prøvet alle rådene for at hjælpe ham videre.

Han er tydeligt overtræt sidst på dagen, men jeg kan simpelthen ikke få ham til at sove mere om dagen, så jeg har lidt bare accepteret, at det er sådan, det er lige nu. I forvejen er det lidt en udfordring at få ham til at sove 3 x 30 minutter. Han bryder sig simpelthen ikke om at blive puttet. Jeg tror egentligt, det er fordi, han synes, det er meget mere spændende at være oppe. For han er generelt meget aktiv og nysgerrig. Jeg prøver så i stedet indimellem at give ham nogle pauser hvor han ikke bliver stimuleret så meget, måske bare sidder lidt på mit skød og kigger osv. så han måske kan få lidt ro på den måde.

Jeg føler indimellem, at jeg er enormt meget "på" for at få ham til at være glad. Det kan virkelig være svært at ramme rigtigt ...


Annonce

... for, hvad det lige er han gerne vil. Fx i går syntes han, at hans boldbassin var det sjoveste, i dag bryder han sig slet ikke om det. Nogle gange giver han tydeligt udtryk for sult, men når jeg så giver ham mad, vil han ikke have det. Men så efter store protester spiser han hele flasken. Og han vil simpelthen ikke puttes, på trods af at han er tydeligt træt, men hvis jeg så fx tænder for støvsugeren, kan han indimellem falde i søvn lige med det samme og så sove sin halve time. Han griner ofte, og når han griner er det højt og meget, men på ingen tid kan det skifte til gråd. Som så igen kan skifte til højt grin, hvis jeg lige gør et eller andet sjovt. Det er super forvirrende. Og jeg ved ikke, om det skyldes at han er træt, når han nu ikke sover mere end han gør, eller om han bare er sådan.

En anden ting er, at han ikke vil ligge i barnevogn mere, så vi kan heller ikke rigtig komme nogen steder, medmindre jeg enten bære ham på armen og skubber barnevognen samtidig, eller går med ham skrigende i barnevognen - hvilket jeg kun gør hvis det er absolut nødvendigt, da jeg ikke bryder mig om det.

Men nu til mit spørgsmål ... Jeg har ligesom prøvet alt for at hjælpe ham videre i søvnen, og det kan ikke lade sig gøre. Men er det en fase? Bliver hans søvncyklusser længere på et tidspunkt? Det ville virkelig være skønt, at han kunne tage lidt længere lure indimellem, så han ikke bliver så overtræt.

Kærlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og sove videre - 4 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående søvn og bryst. Der er på...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opstart mad v 6 måneder

Hej Helen. Hvor hurtigt skal man gå frem ved opstart af mad ved 6...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Aktivering og opstart af grød

Hej Helen, Og god påske :-) Nu bliver vores datter om få dage 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gluten

Gluten frarådes før 6 mdrs alderen, da der er risiko for glutenoverfølsomhed.

Gluten findes hovedsageligt i hvede, rug, havre og byg. Der er mest i hvede.

Der er ikke gluten i ris, majs og hirse. I havregrød og øllebrød er glutenindholdet ikke så stort og derfor kan du godt give dette lidt før de 6 mdr.

Giv ikke grød med for meget hvede i starten af de 6 mdr. for så vil glutenindtaget blive for stort. Vær opmærksom på at både spelt- og mannagrød...

Læs mere i Babylex

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce