Annonce

Annonce

Brev:

Lære at sove på eget værelse


30. januar 2021

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Lære at sove på eget værelse

Hej Helen.

Vi har egt. overholdt alle dine råd i bøgerne, hvilket har været guld værd. Herunder også at barnet kan sove på sit eget værelse fra ca. 6 måneders alderen. Vi startede da han var 7 måneder. Men da han var omkring 1 år og 2-4 måneder så gav vi op og fik ham ind på soveværelset. Det hjalp og siden da har han sovet godt og tungt igennem natten. Han sov også fint igennem nytårsaften. Så hér lyttede vi til dit andet råd, om at – til syvende og sidst, så skal man mærke efter og gøre, hvad der fungerer for de enkelte familie. Så tak for dette :-)

Men nu kommer der en lillebror, så storebror er nødt til at skulle ind på sit eget værelse, som minimum indtil lillebror ikke længere ville vække ham midt om natten. Så er spørgsmålet hvornår og hvordan vi skal gribe dette an?

Han vil være 2 år og 3 måneder til lillebrors termin. Vi tænker at han som minimum skal ind på sit eget værelse 3 måneder før, således at han ikke forbinder lillebrors ankomst med at blive skubbet ud af soveværelset. Dog har vi erfaret, at han har en hukommelse som en elefant, så måske er 3 måneder for lidt? Og måske er der nogle aldre, som er mere eller mindre uheldige i forhold til sådan et ...


Annonce

... skifte?

Han er høj (øverste percentil), så jeg tænker, at han tidligt vil skulle over i en juniorseng.

Vi læser godnathistorie derinde, og leger ofte derinde i løbet af dagen, så han vænner sig til rummet. Han er rigtigt glad for de wallstickers der er derinde.

Vi har købt en slags sovesofa til far til hans værelse, så det er en mulighed, at han ikke skal sove derinde alene i starten. Men jeg vil jo helst gerne have far ind til mig i soveværelset igen.

Et andet spørgsmål. Jeg har læst det råd, at holde den store hjemme, når den lille kommer til verden. Det kan jeg faktisk ikke helt rigtigt forstå, for jeg synes jo at det må være mindre stressende for ham, at fortsætte sin dagligdag i dagplejen, end at gå og se på, at mor ligger hud-mod-hud, kæmper med amning og ikke kan lege. Jeg kan se for mig, at han kommer til at hive i mig, ”moar, hiiiiiv, op” og bede mig om at lege, og græde når han føler sig afvist. Han er vant til at vi kommer, når vi kalder, og han er vant til meget opmærksomhed. Samtidigt tænker jeg også, at jeg som mor får brug for at kunne koncentrere mig om den lille ny, så det vil være godt at kunne det om ikke andet så i 7-8 timer om dagen.

Jeg takker for dine råd.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. marts 2021 | Udvikling | 23 mdr.

Meget sensitiv - siger han er bange

Hej Helen Min dreng har fra starten været ret sensitiv. Vi har tilpasset os...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2021 | Opdragelse | 20 mdr.

Når andre børn tager legetøjet

Hej Helen, Jeg har skrevet til dig engang før for nogle måneder siden,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2021 | Opdragelse | 2 år

Hvordan skal vi, på en kærlig måde, sætte grænser for vores 2-årig

Hej Helen, Vores søn er lige fyldt to år og blevet storebror for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2021 | Sovevaner | 22 mdr.

Vågner kl. 05 - 22 måneder

Kære Helen, Jeg har været flittig læser af din brevkasse lige siden at jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Sovevaner | 21 mdr.

Udbryderkonge påvirker nattesøvnen

Kære Helen, Vi har et sæt tvillinger på 21 måneder, og normalt så kører...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce