Annonce

Annonce

Brev:

Genvinde trygheden og søvnen


16. januar 2021

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Genvinde trygheden og søvnen

Hej Helen,

Tusinde tak for dit svar til mit problem med min datter som har svært ved at slippe brystet og for en god brevkasse. Der er god inspiration at hente til hverdagens problemer.

Du skrev at jeg skulle fortsætte med at amme hende og lade hende falde i søvn på den måde. Jeg er derfor gået tilbage til den metode jeg brugte før jeg startede på at søvntræne min datter men hun er nu begyndt at søge brystet mere og mere.

Den sidste stykke tid hvor ammer jeg hende om aftenen, lægger jeg hende til at sove med brystet i munden men nu nægter hun at give slip igen og kan lægge lang tid med brystet i munden og hvis brystet falder ud vil hun hurtig vågne og melde sig igen. Dette sker mellem 6-10 gange i løbet af natten - ca med en til halvanden time i mellem.

På det sidste har hun også haft problemer med at sove i barnevognen og vil ikke sove mere end en halv time adgangen. Hun vågner efter den første søvnfase og vil ikke give sig hen i den næste søvnfase uanset hvad jeg gør.

Hun bruger ikke sut selvom hun ikke er afvisende over for sutten, hun kan blot ikke finde ud af en sutteteknik som holder sutten i munden. Hun bliver ved med at skubbe den ud med tungen men hun elsker at lege og bide i sutten.

For lige at fortælle om vores daglige rutiner, så står vi op mellem 6-6.30 men her er hun ikke særlig sulten så hun får ikke noget at spise før hun skal sove igen ca halvanden time senere.

Jeg går tur med hende i barnevognen da hun falder i søvn og så går jeg med hende indtil hun vågner igen ca 30-40 min senere. Jeg fortsætter med at gå med hende indtil hun falder i søvn igen eller til hun begynder at græde.

Alt efter hvornår jeg tager hende op, går der ca halvanden til to timer før hun bliver lagt igen. Hun bliver ammet før hun bliver lagt og alt efter om hun får sovet længere end en halv time bliver hun ammet når hun vågner. Eftersom hun ...


Annonce

... sjatspiser, forsøger jeg at starte amningen ca en halv time før hun skal sove og så tilbyde brystet flere gange afbrudt af blandt andet en bleskifte - hun lægger max 3 min ved brystet af gangen.

Til frokost får hun lidt grød og lidt frugtmos samt vand i en kop. Til aftensmad er jeg lige begyndt at give hende lidt grønsagsmos med en kop vand.

Inden hun skal sove til natten forsøger jeg at give hende lidt MME men det er sjældent hun gider drikke mere end 20-30 ml af det og søger mod brystet i stedet.

Hun bliver puttet til natten omkring 19.30-20, hvor vi synger for hende, vugger hende og ammer hende i søvn. Jeg bliver liggende hos hende (fordi hun ikke vil slippe mit bryst) indtil hun vågner efter 30-40 min, hvor jeg ammer og vugger hende i søvn igen og så går der ca 20 min før hun vil slippe brystet.

Men så herefter begynder hun at melde sig tit og det er ikke altid at hun drikker men hun vil bare have brystet.

I løbet af natten er hun dog også begyndt at kaste sig væk fra brystet efter et par minutter men vender tilbage ligeså hurtigt og sådan kan hun gøre i over en time. Det er som om at hun ikke kan finde ro og det hjælper kun at jeg tager hende op og vugger og ammer hende. Jeg har forsøgt at lægge hånden på brystet og tysse men det hjælper ikke.

Hvad kan jeg gøre for at stabilisere søvnen og skabe mere tryghed i tremmesengen der ikke involvere brystet?

Vi vil gerne have at hun kan sove på sit eget værelse når hun bliver seks måneder hvilket er om ca tre uger men som det er nu kan jeg ikke se det ske. Hvordan kan vi bedst muligt få hende ind på sit eget værelse?

Det skal siges at hun er ved at få en tand - jeg ved ikke om det spiller en rolle i disse seneste søvnforstyrrelser. Hun sutter og bider meget i vores fingere, sutte, bideringe og klude.

Jeg håber du kan hjælpe med at få lidt mere søvn på programmet.

Med venlig hilsen
C

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. marts 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Gider ikke rigtig grød/mos

Hej Helen, Nu er min søn blevet 6 mdr (den 18.2). Vi har kørt smagsprøver...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2021 | Udvikling | 4 mdr.

Urolig ved fysisk berøring

Hej Helen Tusinde tak for dine tidligere svar og rådgivning, det har været...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Babygynge - hvornår

Hej Helen Hvornår må vi bruge en babygynge til vores datter? Hun er nu 4...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Aftenuro - 4 mdr.

Hej Helen Vi oplever lidt udfordringer/uro om aftenen med vores dejlige søn...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Urolig og pyldret

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4,5 måneder, hvor jeg synes det har bøvlet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce