Annonce

Annonce

Brev:

10 mdr skal lære at falde i søvn selv


14. januar 2021

Kategori:
Alder:
10 mdr.

10 mdr skal lære at falde i søvn selv

Kære Helen

Vores datter på 10 måneder har ikke lært at falde i søvn selv og har brug for mit bryst til at sove samt falde tilbage i søvnen. D. 1/3 (11,5 måned gammel) skal hun begynde i vuggestue og jeg ønsker at begynde at hjælpe hende til selv at falde i søvn. Pædagogerne er ikke urolige for det, men jeg jeg synes tiden er ved at være inde.

Hun har altid haft svært ved at falde i søvn (pånær hos mig). Kunne gå med en træt pige i 45 min i barnevogn uden at hun faldt i søvn, men så snart vi gik hjem igen faldt hun straks i søvn ved bryst. Hun har altid brokket sig over barnevogn, autostol og nu klapvogn - hun elsker at være fri.. hun kunne sidde timevis på armen uden at brokke sig. Da hun var 6-7 måneder droppede vi idéen om barnevognen da det var en kamp og lurerne var utrolig korte (15 min). Vi gjorde det der virkede; ligge med mig i vores seng - hvor jeg kunne amme hende tilbage i søvn. Hun falder i søvn på under 5 min. uanset om det er aften eller dagslurer.

Indtil hun var knap 4 måneder sov hun 7-8 timer om natten. Men det sluttede pludseligt og opvågningerne blev flere og flere. Da hun nåede 7-8 måneder var hun vågen hvert 20. minut om natten hvilket resulterede i, at vi købte en tyngdepose som hjalp til, at hun tog stræk på op til 1,5 time i stedet. Hun sover sammen med mig hver nat. Hun kan godt vågne en lille bitte smule og selv falde i søvn igen, men hvis hun først siger “mama”, så er hun så vågen, at jeg giver hende brystet. Hun har aldrig vil have sut og hendes bamser osv siger hende ikke så meget. Jeg ammer med brik, den kan hun finde lidt tryghed ved.

Jeg har forsøgt at tage hendes tremmeseng ind i soveværelset og putte hende der. Men når jeg ligger hende fra mig vågner hun - og så kan jeg starte forfra. Nu ammer jeg hende liggende både dag og nat. Droppede allerede efter få forsøg tremmesengen da min oplevelse er, at den forandring vi laver skal være konsekvent ...


Annonce

... og derfor godt og grundigt gennemtænkt. Jeg er iøvrigt mere til at ændre stille og roligt fremfor en kold tyrker, hvis muligt.

Jeg tænker umiddelbart, om det kan være en idé at starte med at ændre rutinerne om dagen og fastholde nuværende rutiner om natten? Men mest af alt står jeg som et kæmpe spørgsmålstegn: Hvordan skal jeg gøre det her? Hun er så vant til at falde i søvn med mig, at hun jo slet ikke forstår konceptet i, at jeg bare ligger hende. Har overvejet enten at tage vores barnevognen indenfor og øve dagslurer der eller anvende tremmesengen. Og når jeg ligger hende og hun græder/bliver hidsig, skal jeg så tage hende op igen og trøste og prøve igen? Og måske risikere at hun i flere dage slet ik falder i søvn i løbet af dagen?

Vores døgnrytme:

04/05: vågner og har svært ved at falde i søvn igen - hun ligger med lukkede øjne men hun brokker sig når jeg fjerner brystet. Det kan tage op til 1 time

7: vågner glad og tilfreds

7.30 morgenmad

9.30 formiddagsmad, falder i søvn ved bryst (1-2 min). Sover indtil 10.30/10.45

11.30 frokost

13.30 middagslur - hun pylrer allerede lidt 12.30/13. Falder i søvn ved bryst. Har lidt sværere ved at falde hen og vågner nemmere. Sover indtil 14.15 ca og er lidt pylleret når hun vågner. Med mindre jeg ammer hende til at sove 15 min. mere, så er hun glad

15.30 eftermiddagsmad

17.30 aftensmad (hun er meget pylleret lige inden, kvikker op igen efter)

19.15 grød

20.00 godnat - sover inden for 5 min ved bryst

20.30-22 ca 2 korte/lette opvågninger

23-01 én lidt længere opvågning i dette tidsrum

01-04 meget forskelligt om det er 1 eller 4 opvågninger

Hun spiser godt, drikker masser af vand, glad og nysgerrig - og er pt ved at få sin første tand. Forholdsvis morglad :) Det bliver fortsat mig, der kommer til at stå for alle lurerne i en god tid. Også til aften. Weekender kan hendes far hjælpe.

På forhånd tak :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vil ikke drikke nogen form for mælk

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spise selv uden hjælp

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, her, i et andet brev for at adskille...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange putninger

Kære Helen Vores søn har lige rundet 1 år, og har egentligt altid sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 11 mdr.

Kurver - måling af børn

Hej Helen. Jeg skriver til dig i håb om at du kan give mig lidt forståelse...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2021 | Sovevaner | 8 mdr.

Stjæler sutten

Kære Helen. Dette er både et spørgsmål og en tak :) Først og fremmest...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce