Annonce

Annonce

Brev:

Let søvn og gulv der knirker?


16. december 2020

Kategori:
Alder:
2 år

Let søvn og gulv der knirker?

Hej Helen,

Det er godt nok ikke mere end en uges tid siden, jeg sidst skrev til dig om min datters søvn. Og jeg synes vi er kommet godt i gang med at prøve nogle af dine forslag af, selvom hun selvfølgelig lige skal finde ud af de nye rutiner.

Grunden til at jeg skriver allerede er med hensyn til vores gulv, som knirker frygtelig meget.

Den sidste uge har vi fået hende til selv at lægge sig til at sove, mens vi forlader værelset og i stedet er ude i gangen udenfor hendes værelse. Det tager noget tid for hende at finde ro, og hun vil gerne snakke meget, men jeg tænker at det også hænger sammen med, at det er nyt for hende at blive puttet på den måde.

Når hun er faldet i søvn, venter vi gerne op til 20min med at forlade hende, så hun falder godt i søvn, inden vi forsøger at gå fra hende. Men uanset om vi venter 5 eller 20 min, så vågner hun op og græder, så snart vi bevæger os væk fra værelset. De to gange det er lykkedes at komme væk, er hun vågnet inden for en time og vi kan starte forfra. Og ellers er hun vågnet, når vi går i seng.

Vi forsøger igen og igen, indtil vi går i seng, og ellers forsøger vi igen, når vi går i seng og hun vågner, da hun lægger sig, lukker øjnene og falder i søvn hver gang. Men så snart vi går, vågner hun. Så det er endt med at hun enten kommer med ind i vores seng i soveværelset eller far sover inde ved hende, så vi alle kan få ...


Annonce

... nogle ordentlig timers søvn. Hun har dog stadig opvågninger i løbet af natten, hvor hun virker ulykkelig og græder, indtil hun er sikker på, at vi er ved hende.

Så selvom vi er helt med på, at det tager tid, før der sker ændringer, og vi allerede er glade for at se, at hun kan lægge sig og sove selv, til trods for at det tager op mod en time, så vil vi høre, om det at hun vågner, så snart vi går, er fordi vi bare skal øve noget mere, eller om vi kan gøre noget, for at hun ikke reagerer så meget, på lyden af gulvet der knirker.

Det er et rigtig træls gulv på hele vores 1. sal, men vi kan desværre ikke gøre så meget ved det, da vi er flyttet pga. min mands arbejde og skal bo til leje her i de næste 2 år, inden vi kan rykke videre, og det vil vi selvfølgelig gerne have til at lykkedes.

Hun er vandt til at vi også bruger 1. sal i løbet af dagen og går op og leger på hendes værelse, så vi synes jo hun er vandt til lyden, men måske kan vi gøre andet for at gøre hende tryg ved den, så hun ikke vågner så let ved den?

Når hun sover i barnevognen, er det meget forskelligt, hvor hurtigt hun vågner af lyde. Nogle dage kan hun vågne over ingenting, og andre dage kan hun sove fra alt. Og det er det samme vores dagplejemor oplever. Så man kan ikke engang sige at hun altid bare sover let.

Jeg håber, at du kan dele lidt flere tanker med os.

På forhånd tak,

Hilsen Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. februar 2021 | Sovevaner | 21 mdr.

Udbryderkonge påvirker nattesøvnen

Kære Helen, Vi har et sæt tvillinger på 21 måneder, og normalt så kører...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2021 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning - 20 mdr.

Kære Helen Nu har jeg endelig taget mig sammen til at skrive til dig og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2021 | Sovevaner | 23 mdr.

2 årig er vågen flere timer hver nat

Kære Helen Vi er efterhånden utroligt tyndslidte og har desperat brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


8. februar 2021 | Sovevaner | 22 mdr.

3-6 timers opvågning hver nat

Hej Helen, Her kommer et langt skriv, tilgiv mig, hvis det er lidt rodet og...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2021 | Udvikling | 21 mdr.

Hiver og river

Hej Helen Min pige på 21 mdr. er en rigtig glad pige! Hun er ret nem både...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce