Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 23 mdr svær at putte


12. december 2020

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Dreng på 23 mdr svær at putte

Kære Helen,

Vores dreng på 23 mdr tager rigtig lang tid at putte. Det har altid taget lang tid (0,75-1,5), men i øjeblikket bruger vi hele 1,5-2 timer hver aften.

Han bliver puttet ca. 19.30. I hverdagene nogen gange kl 19 kl 19 fordi han sover korte lure i vuggestuen på 0,75-1,5 time. I weekenden kan han sove 3-4 timer, så for noget tid siden er vi begyndt at vække ham senest kl 14 efter 2-2,5 time. I weekenden kan den indimellem blive 20 før vi putter ham fordi han slet ikke er træt.

Han kommer ofte i bad ved 18-18.30 tiden, har derefter lige en halv times stille og rolig hygge med far og mor, hvor vi læser bøger osv. Derefter går vi op og børster tænder, tager nattøj på osv.

Da han var omkring 12-14 kunne vi oftest godt putte ham nede i sengen, men det tog også 1-1,5 time. Indtil for en måned siden puttede vi ham på en madras på gulvet på hans værelse fordi han karter rigtig meget rundt i sengen og aldrig rigtig faldt til ro. På madrassen fortalte vi godnathistorie og sang et par sange. Han er ofte urolig når vi putter (ikke ked af det), og har svært ved at give sig selv lov til at sove. Når han var faldet i søvn på madrassen kom han op i sin seng. Det bemærkede han ofte, hvor han lige åbner øjnede i to sek og sover videre.

Hans tremmeseng var begyndt at blive for lille, så nu har vi forlænget den til juniorseng. I den forbindelse har vi ...


Annonce

... i 1,5 måned puttet ham i sengen, men der er ingen ændring. Det tager stadig rigtig lang tid. Og også op til 2 timer. Han karter rundt og falder ikke til ro. Når vi har fortalt godnathistoret og sunget en sang, siger vi godnat, og så stopper vi med at snakke. Når han karter rundt i sengen, beder vi ham ligge sig ned. Det gør han hver gang, men bliver til sidst lidt irriteret over det.

Vi har før i længere perioder prøvet at lade ham ligge i sengen selv og falde i søvn. Det har heller aldrig lykkes, da han bliver for ked af det, synes vi.

Derudover vil han ikke have at far putter. Det gik ok i et par uger for en måneds tid siden når far puttede, og det gik også hurtigere, men nu er han både ked af det og det tager lang tid med far også.

Hvordan kan vi mon få ham puttet på maks 30 min? Og hvordan gør vi ham mindre morsyg ved putning? Han er ellers rigtig glad for far. Hvor ked af det må han blive, når far putter? Skal vi stå fast eller er det ok at græde i en time fx? Det har vi det nemlig ikke godt med:)

Efter 1-2 timer vågner han og vil ind til os. Han falder ikke i søvn igen før han kommer ind til os, og bliver også ked af det, hvis ikke det sker. I vores seng sover han selvfølgelig heeeele natten:) Men nu kommer der en lillebror om 5 måneder, så der skulle han meget gerne sove i sin seng hele natten. Nogen gode råd til det?

Tak for hjælpen.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. februar 2021 | Sovevaner | 21 mdr.

Udbryderkonge påvirker nattesøvnen

Kære Helen, Vi har et sæt tvillinger på 21 måneder, og normalt så kører...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2021 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning - 20 mdr.

Kære Helen Nu har jeg endelig taget mig sammen til at skrive til dig og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2021 | Udvikling | 19 mdr.

Reagerer ikke på sit navn

Kære Helen, Mange tak for dit lange og fyldestgørende svar - det har helt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2021 | Udvikling | 19 mdr.

Udvikling, søvn og trivsel

Kære Helen. Der er gået noget tid, men nu må jeg trække på din ekspertise...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2021 | Sovevaner | 23 mdr.

2 årig er vågen flere timer hver nat

Kære Helen Vi er efterhånden utroligt tyndslidte og har desperat brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce