Annonce

Annonce

Brev:

Urolig og sparsom nattesøvn


29. oktober 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Urolig og sparsom nattesøvn

Kære Helen,

Så er der igen gået lidt tid, og jeg må trække på din ekspertise igen.

Vores søn er nu 15,5 måned. Han er en meget aktiv dreng, og trives bedst med, at der sker noget 'hele tiden'. Siden sidst er han begyndt at gå uden støtte, og kravler dermed slet ikke mere.

Han får 3 hovedmåltider; Fuldkornsgrød med sveskemos eller lign. til morgen (ca. kl. 0630), frokost i vuggestuen (de serverer enten varme retter eller rugbrødsmadder) samt aftensmad - hvad vi nu får (ca. kl. 1730). Derudover får han div. mellemmåltider i vuggestuen samt hjemme. Han spiser generelt fint, men er måske lidt kræsen :-) Han får 1 flaske i døgnet (180-210 ml.) i forbindelse med, at han bliver puttet til natten. Han elsker denne flaske, og bliver helt elektrisk, når han ser den.

Han trives generelt i vuggestuen, hygger sig og er glad, men selvfølgelig er nogle dage bedre end andre. Han sover 1 middagslur i vuggestuen - varighed alt fra 45 min. - 2 timer, de lægger ham omkring 1100-1130. I weekenden sover han 1,5-2,5 times middagslur hjemme.

Problemet er, at vores søn sover meget let og abrupt. Han kommer i bad omkring kl. 1900 hver aften, får flaske, godnatsang og sin bamse. Derefter lægges han i egen seng (ved siden af vores seng), og han sover faktisk altid i det øjeblik hovedet rammer puden eller max 10 min. efter. Han sover omk. kl. 1915-1930. Herefter er han 'helt væk' i 3 måske 4 timer. Han ligger helt roligt og fredfyldt. Men så begynder problemerne. omkring kl. 2200-2300, ...


Annonce

... hvor han begynder at rodde rundt, tabe sutten og græde. Det første lille stykke tid, kan jeg berolige ham med bamsen, en hånd på maven eller sutten. Men det hele gentager sig igen og igen bare i forstærket version. Til sidst tager jeg ham over i sengen til mig, hvilket nogle gange hjælper, andre gange ikke. Han karter rundt og kan ikke finde ro, græder/piver og kan ikke sove. Således forløber resten af natten sig som regel on/off, hvorefter han til sidst står op 0500-0530 ca. (og er umulig at få videre i søvnen).

Sammenlagt får han ca. 11,5 timers søvn i døgnet, men abrupt og urolig søvn, hvilket munder ud i lange og pylrede dage. Vuggestuen kommenterer også fra tid til anden, at han er træt. Problemet er bare, at vi ikke ved, hvad vi mere kan gøre. Han er - som du ved - undersøgt hos ØNH læge flere gange, og generelt er han ikke meget syg - højst lidt forkølet.

Han har sovet dårligt hele sit liv, først med korte lure om dagen, siden med urolig og lidt søvn om natten. Jeg er med på, at små børn har mange opvågninger af den ene eller anden årsag, men jeg synes, at dette efterhånden er ekstremt. I nat var han vågen, træt og pylret fra kl. 2300-0130. Et er, at jeg ikke har sovet i 15 måneder, noget andet er, at han aldrig virker rigtig veludhvilet, og især vores eftermiddage/aftenener er trælse og pylrede. Det er simpelthen så synd for ham.

Har du nogle gode idéer eller tanker, du vil dele? Godnatgrød afviser han - så det er forsøgt.

På forhånd tak :)

Mange hilsner
Lotte

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Styrk barnets motorik og balance med GoBabyGo

GoBabyGo er et dansk børnetøjsbrand som designer skridsikre produkter til aktive små børn. Kravleserien består af skridsikre strømper, strømpebukser, leggings og knæbeskyttere har specialdesignede gummidutter, som styrker barnets motorik og balance når det skal i gang med at kravle og gå. ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Søvnproblemer igen - 12 mdr.

Hej Helen Så har vi brug for dine råd og tanker igen :) Arthur er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Vil ikke puttes af far, del 2

Kære Helen Tak for dit tidligere svar på mit brev omhandlende samme emne. Nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2021 | Udvikling | 12 mdr.

Vuggestue og overstimulering

Kære Helen. Endnu et spørgsmål herfra. Min dreng er startet i vuggestue -...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2021 | Sygdom | 12 mdr.

Stramt tungebånd hos 1årig

Kære Helen. Jeg har en dreng på næsten 1 år nu. Vi har kæmpet med...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2021 | Udvikling | 17 mdr.

Bøvl med bleskift

Hej Helen, mange tak for dit svar på mit sidste spørgsmål! Det var en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dagtilbud til børn

Vi har i Danmark kommunale dagtilbud til vores børn.

Dagtilbud omfatter:

- Vuggestuer og dagplejeordninger for ½-3 årige
børn

- Børnehaver for 2-6-årige

- Aldersintegrerede institutioner for flere aldersgrupper

- Fritidshjem

- Skolefritidsordninger (SFO) for børn i skolealderen.

Aldersopdelingen kan variere lidt fra kommune til kommune.

Hvis I ønsker at få jeres barn...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce