Annonce

Annonce

Brev:

Urolig og sparsom nattesøvn


29. oktober 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Urolig og sparsom nattesøvn

Kære Helen,

Så er der igen gået lidt tid, og jeg må trække på din ekspertise igen.

Vores søn er nu 15,5 måned. Han er en meget aktiv dreng, og trives bedst med, at der sker noget 'hele tiden'. Siden sidst er han begyndt at gå uden støtte, og kravler dermed slet ikke mere.

Han får 3 hovedmåltider; Fuldkornsgrød med sveskemos eller lign. til morgen (ca. kl. 0630), frokost i vuggestuen (de serverer enten varme retter eller rugbrødsmadder) samt aftensmad - hvad vi nu får (ca. kl. 1730). Derudover får han div. mellemmåltider i vuggestuen samt hjemme. Han spiser generelt fint, men er måske lidt kræsen :-) Han får 1 flaske i døgnet (180-210 ml.) i forbindelse med, at han bliver puttet til natten. Han elsker denne flaske, og bliver helt elektrisk, når han ser den.

Han trives generelt i vuggestuen, hygger sig og er glad, men selvfølgelig er nogle dage bedre end andre. Han sover 1 middagslur i vuggestuen - varighed alt fra 45 min. - 2 timer, de lægger ham omkring 1100-1130. I weekenden sover han 1,5-2,5 times middagslur hjemme.

Problemet er, at vores søn sover meget let og abrupt. Han kommer i bad omkring kl. 1900 hver aften, får flaske, godnatsang og sin bamse. Derefter lægges han i egen seng (ved siden af vores seng), og han sover faktisk altid i det øjeblik hovedet rammer puden eller max 10 min. efter. Han sover omk. kl. 1915-1930. Herefter er han 'helt væk' i 3 måske 4 timer. Han ligger helt roligt og fredfyldt. Men så begynder problemerne. omkring kl. 2200-2300, ...


Annonce

... hvor han begynder at rodde rundt, tabe sutten og græde. Det første lille stykke tid, kan jeg berolige ham med bamsen, en hånd på maven eller sutten. Men det hele gentager sig igen og igen bare i forstærket version. Til sidst tager jeg ham over i sengen til mig, hvilket nogle gange hjælper, andre gange ikke. Han karter rundt og kan ikke finde ro, græder/piver og kan ikke sove. Således forløber resten af natten sig som regel on/off, hvorefter han til sidst står op 0500-0530 ca. (og er umulig at få videre i søvnen).

Sammenlagt får han ca. 11,5 timers søvn i døgnet, men abrupt og urolig søvn, hvilket munder ud i lange og pylrede dage. Vuggestuen kommenterer også fra tid til anden, at han er træt. Problemet er bare, at vi ikke ved, hvad vi mere kan gøre. Han er - som du ved - undersøgt hos ØNH læge flere gange, og generelt er han ikke meget syg - højst lidt forkølet.

Han har sovet dårligt hele sit liv, først med korte lure om dagen, siden med urolig og lidt søvn om natten. Jeg er med på, at små børn har mange opvågninger af den ene eller anden årsag, men jeg synes, at dette efterhånden er ekstremt. I nat var han vågen, træt og pylret fra kl. 2300-0130. Et er, at jeg ikke har sovet i 15 måneder, noget andet er, at han aldrig virker rigtig veludhvilet, og især vores eftermiddage/aftenener er trælse og pylrede. Det er simpelthen så synd for ham.

Har du nogle gode idéer eller tanker, du vil dele? Godnatgrød afviser han - så det er forsøgt.

På forhånd tak :)

Mange hilsner
Lotte

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. november 2020 | Amning | 16 mdr.

Natammestop drager ud

Hej Helen, Mit spørgsmål drejer sig om stopning af natamning. Min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


25. november 2020 | Sovevaner | 12 mdr.

Voldsom gråd og strider imod om natten

Hej Helen, Vi har en knægt på nu 1år, og vi har siden han blev 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


24. november 2020 | Udvikling | 17 mdr.

Græder efter dagslure og er pylret

Kære Helen Min datter er nu godt 17 måneder, og den sidste uge/uger har hun...

Læs hele brevet og Helens svar


24. november 2020 | Amning | 12 mdr.

Ammestop og fuldstændig ulykkeligt barn

Kære Helen Jeg har benyttet mig flere gange af din fine brevkasse og store...

Læs hele brevet og Helens svar


24. november 2020 | Udvikling | 12 mdr.

Tandbørstning - 1 år

Hej Helen Først, 1000 tak for dit svar på mit sidste brev, vi har ingen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Indeklima

Et godt indeklima er vigtigt, bl.a for at mindske risikoen for husstøvmideallergi.

Sundhedstyrelsens anbefalinger lyder:

- Luft godt ud 2-3 gange dagligt

- Slå dynerne til side og lad sengen køle af, når I er stået op

- Undgå mange polstrede møbler og tykke gulvtæpper i soverum

- Vask sengelinned 2 gange om måneden ved 60 grader

- Vask dyne, pude, rullemadras 4-6 gange årligt

- Gør...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce