Annonce

Annonce

Brev:

Natlige opvågninger og klynk


23. oktober 2020

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Natlige opvågninger og klynk

Hej Helen,

Min datter er nu knap 7 måneder. Vi har fået en rigtig god dag rytme med to lure om dagen som hver er mellem 1,5 - 2 timer. Dog er hendes søvn nu blevet forringet i den grad om natten. Min kæreste og jeg er inde hos hende samlet set ca. 10 gange for at give sut. Nogle gange kan vi nøjes med bare at give sut, andre gange skal vi berolige med en hånd på maven, dynen af hvis hun er varm, vende i sideleje mm.

Hun har sovet sådan i 1,5 måneds tid. Hun er for 2 måneder siden kommet i tremmeseng. Til start ved siden af mig, for en uge siden kom hun i eget værelse. Det virker ikke til at hun har haft en reaktion på at komme på eget værelse.

Mad: Søvn og mad hænger jo unægtelig sammen, og jeg kører efter din plan i din mad-bog. Dog har vi for nogle uger siden været ude for at hun nægtede at få sin flaske (hun har ikke været vild med sin flaske i lang tid, så vi begyndte allerede på grød da hun var 4 måneder, for at tilbyde lidt variation).

Da vi oplevede at hun nægtede flasken skruede vi ned for hendes skemad, slog hovedmåltider og frugt sammen og skiftede mme. Hun er nu begyndt at ville have flaske igen. Faktisk åbner hun selv munden når den er der. Det er aldrig sket før hen.Det skal sige at hun er MEGET glad for skemad. Så det er en kunst at begrænse hendes portioner.

Jeg har dog svært ved at finde ud af hvor meget mælk hun skal have i dagtimerne, for at være ordentlig mæt til natten. Og hendes mange natlige opvågninger, kan jeg ikke helt finde ud af om det skyldes sult eller ubehag.

Hun har afføring dagligt. Nogle gange 1 ble, andre dage 3 bleer.

Vores skema ser således ud:
Kl. 6: står op
Kl. 7: havregrød rørt op med smør og mme
Kl. 8.45: Flaske (90 til 120 ml alt efter hvor meget morgenmad hun har spist)
Kl. 9: lægges til lur
Kl. 10.30-11: vågner
Kl. 11.30: rester fra aftensmaden maks 1 dl + lidt ...


Annonce

... bondebrød med pålæg + grønt og frugt i hånden
Kl. 13.45: Flaske (90 til 120 ml alt efter hvor meget flaske og frokost hun har spist tidligere)
Kl. 14: lægges til lur
Kl. 15.30-16: vågner
Kl. 17: Flaske (så meget hun kan tage. Oftest 150 ml)
Kl.18.15: Aftensmad + grønt og frugt i hånden
Kl. 19.30: lægges i seng (hvis hun virker sulten tilbydes hun lidt mælk)
Kl. 24: Drømmeflaske 210 ml - ikke altid hun spiser op (forud for denne har vi været inde hos hende 4-5 gange for at give sut oftest efter 60 til 90 minutters søvn)
Kl. 4/5: Flaske 120 ml - spiser som regel op. Ikke altid jeg tilbyder denne flaske, hvis klokken er for tæt på at vi skal stå op. Måske en fejl?

Tænder: Hun fik sine to tænder i undermunden samtidig, da hun var 5,5 måned. Har mistanke om at overmunden er på vej, men det har kun stået på i 2 uger. Så tænker ikke det er derfor hun i så lang tid har så mange opvågninger.

Night Terror: Da vi begyndte at bruge tremmesengen, sov hun med sin babynest i tremmesengen, for at give tryghed og genkendelighed. Den prøvede vi at fjerne for nogle uger siden, og erstatte med en slange rundt i kanten (ud over en sengerand som vi altid har brugt). Det virkede til at nætterne blev endnu værre. Hun havde kæmpe tudeture og helt febrilsk. Ved ikke om det havde direkte relation til fjernelse af babynest, men vi gik tilbage til babynest og tog forbi kiropraktor, som tidligere har hjulpet os med hendes nakkespændinger. Noget har hjulpet, for nu er vi tilbage til klynk. Fremskridt.

Brug af sut: Min kæreste og jeg har talt om en idé måske kan være at prøve at få hende til at sove uden sut, så hun ikke vågner af at have mistet den. Men den er så stor en del af hendes putteritual, at der er lidt svært.

Håber du kan finde hoved og hale i det hele og har et tip til hvordan vi kan hjælpe vores datter til at få en bedre nattesøvn.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. november 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvn, skrig og afslapning

Hej Helen. Her kommer en længere roman for at komme frem til mine...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Korte lure og stort energiniveau

Hej Helen. Vi har en datter der blev født d. 26 juni - lidt over termin,...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner og græder voldsomt om natten

Kære Helen, Tak for som altid en fantastisk brevkasse. Jeg rækker ud til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2020 | Udvikling | 7 mdr.

Prewalkers - hvornår?

Kære Helen Jeg vil gerne spørge, om man skal give sit barn "pre-walkers" sko...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2020 | Udstyr | 7 mdr.

Baby og cykel - hvornår?

Kære Helen, Hvornår må baby være med på korte cykelture i babysæde? Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce