Annonce

Annonce

Brev:

Nattesøvn 15 måneder


18. september 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Nattesøvn 15 måneder

Kære Helen.

Vores dreng har altid sovet rigtig godt om dagen og meget kompromitteret om natten med mange natlige opvågninger og til tider vågenperioder og det der skal ændres på er at han bliver ammet en del gange i løbet af natten og at han kommer op og sover i dobbeltsengen.

Han puttes i egen seng ved 20-tiden. Vi vil gerne fortsætte amningen til natten, som fungerer rigtig godt og giver ham ro og en dejlig hyggestund sammen. Han falder aldrig i søvn ved brystet og bagefter bliver han lagt i sin tremmeseng, som står lige op ad vores seng i soveværelset. Det er ofte far, der putter ham der, men vi kan begge to gøre det.

Nogle dage har han en let opvågning efter 1-2 timer, hvor hans far meget nemt kan nusse ham lidt i tremmesengen og han sover videre.

Han vågner altid omkring det tidspunkt, hvor vi går i seng, cirka ved 23-tiden og her sidder eller står han op i sengen og det er meget svært for hans far at få ro på ham. På dette tidspunkt er jeg sikker på, at hans indre ur fortæller ham, at jeg kommer og ammer ham og tager ham op i dobbeltsengen.

Resten af natten har han mange opvågninger, hvor han bliver ammet. Ofte falder han hurtigt til ro og lægges ved siden af mig, men der er også en del gange, hvor han er meget urolig og hver gang jeg forsøger at lægge ham, så klynker han og vender sig rundt og sætter sig op og kan kun finde ro ved brystet. Det gør at jeg er meget vågen i løbet af natten. De sidste to måneder tror jeg ikke at han har sovet mere end to timer i træk som det længste, bortset fra at det godt kan ske først på aftenen inden jeg går i seng.

Egentlig har jeg ikke noget imod at amme om natten, hvis han som han i perioder har gjort, sover 3-4 timer og ammes kortvarigt og sover ...


Annonce

... videre i 3-4 timer. Men i de fleste perioder og særligt de sidste to måneder, så vågner han ofte nærmest hver time og ofte er det svært at få ro på ham undtaget ved brystet. Samtidig er det som om natamningerne sætter gang i peristaltikken og han prutter meget, særligt henad morgenen og ofte har han afføring kort efter vi er stået op. Så måske det også kan give ham ro i maven, hvis natamningen stopper. Han har jo heller ikke fysiologisk brug for mad om natten.

Det handler mest om, at jeg har så svært ved at give slip, jeg elsker at amme, og jeg elsker at sove sammen med ham og jeg synes det er så svært, at han skal ligge alene i tremmesengen og jeg kan næsten ikke holde ud, at hans far synes han snart skal på eget værelse. Jeg tror hans storebror på 5 var omkring samme alder, da han kom på eget værelse.

Jeg håber du kan hjælpe med et forslag til en plan for, hvordan vi nemmest får en bedre nattesøvn. I første omgang skal han ikke på eget værelse, men jeg tænker natamningerne skal stoppe og han skal sove i sin tremmeseng i vores soveværelse. Jeg håber derfor du har et forslag til, hvordan vi bedst får det indført uden han bliver for ked af det og ligesom om vi skal starte med den ene ting eller begge ting på samme tid?

Han stortrives ellers og er sådan en glad dreng. Han vejer cirka 10,7 kilo, spiser fint, trives virkelig godt i vuggestuen osv.

Han puttes som regel ved 20-tiden og er de fleste dage nem at putte og sover efter 10-15 minutter (far bliver inde i soveværelset til han sover og vi har også talt om at det nok bør ændres).

Han sover 1,5-3 timer til middag alt efter hvordan hans nat har været og hvor længe han har sovet om morgenen.

Han vågner typisk mellem 6.30 og 7.15.

Bedste hilsner
Gry

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. oktober 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

Urolig og sparsom nattesøvn

Kære Helen, Så er der igen gået lidt tid, og jeg må trække på din ekspertise...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2020 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vand af sutteflaske

Hej Helen Du har hjulpet os med at trappe vores søn ud af flasken. Han slap...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2020 | Sovevaner | 15 mdr.

15 måneder får stadig flaske

Hej Helen Vores lille pige på 15 måneder har rigtig svært ved at falde til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2020 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Udtrapning flaske 1 år

Hej Helen Vi har brug for helt konkrete råd i forbindelse med udtrapning af...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2020 | Diverse | 13 mdr.

Opstart i vuggestue - 13 mdr.

Kære Helen, Jeg synes, vi nu igen har brug for dine gode råd. L. er 13...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce