Annonce

Annonce

Brev:

Putning, træthedstegn, uro i arme og ben


8. september 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Putning, træthedstegn, uro i arme og ben

Hej Helen.

Vi arbejder med døgnrytmen omkring vores pige og er glad og sover en længere strækning hvor hun før kun sov 30 min. I barnevogn og længere i vikle. Så det gik stærkt og vi fortsætter!

Vores datter bliver svøbt som en del af putte ritualet, men om dagen virker hun urolig når hun er svøbt og kæmper ihærdigt med at få armene op. Om natten sover hun med det samme. Når jeg kan se at hun virker irriteret over svøber og ikke falder til ro, løsner jeg det og armene bliver fri. Er der normalt at de pludselig ikke vil svøbes i denne alder og hvad kan man gøre når tot vækker sig selv med hurtige og urolige bevægelser både i indsovning og under søvn?

Lige nu har vi fokus på at søvn skal være rart og trygt, frem for barnevognstræning. Dette gør at hun, trods hun stadig godt kan græde lidt/brokke sig og at der går når tid ca. 20 - 30 min, falder hurtigere i søvn. Om formiddagen kan hun nu sove 1,5 - 2,5 t. I vikle/bæresele og at vi efter 1,5 t. Ligger hende ned i babynest hvor hun nu nemmere bliver i søvnen. Til formiddag, nettet hun har tumlet og virker træt, ligger vi os ind i soveværelset hvor der er køligere og mørklægningsgardin. Jeg kan det stadig tage lidt tid, men hun skriger ikke.. kan godt små græde og efter lidt forskellige stillingsforsøg, falder hun stille i søvn puttet godt i dynen og omfavnet. Hun sover bedst halvt på siden og tæt ind mod mig.

Den første 1,5 t. Ligger jeg og hjælper hende med armene, da hun ellers vækker sig selv. Jeg holder hende i hånden og sørger for at ligge armene ned når hun røre sig selv i ansigtet i søvne. Efter 1,5 time kan jeg forsigtigt gå ud og hun sover mellem 30 - 60 min. Selv. Det er tydeligt at hun er mere udhvilet end for 7 dage siden.

Vi har investeret tyngdedyne, dog bliver hun hurtigt sur når hun får denne ...


Annonce

... på. Kan den have modsat effekt og overstimulere? Vi har en datter der kan sove godt, såfremt det er op ad os og ikke i barnevogn eller babynest. Babynest er kun engang imellem. Det ville være så rart at kunne tage en lur med hende, men jeg er nødt til at hjælpe hende med arme.

Jeg går i mødregruppe og jeg er så nervøs for situationen når hun skal sove, fordi hun græder når jeg forsøger at hjælpe hende med at sove - vikle og svøb i dynen. Jeg putter forsøger at putte. Hende når hun ser træt ud. Lettere rød ved øjne, bliver mere pirrelig og blinker langsomt med øjnene. Jeg er så ked af at jeg er nødt til at være væk mere end 20 min. I sociale sammenhænge før hun sover og at hun kæmper imod og skriger kontra andre.

Vi kan ikke gå en tur, for det kræver hun er udhvilet. For hvis hun bare er lidt træt... begynder hun at græde i barnevognen og det eneste der hjælper er at gå med hende på armen. Det er lidt flovt og jeg tør ikke forlade mit hjem.

Mit spørgsmål er derfor:

Hvad er træthedstegn? Et tilfælde af jeg putter forkert.

Hvordan hjælper jeg hende til at falde i søvn, uden hun græder og kæmper for at holde sig vågen? - kan se hun er ved at falde hen men hele tiden spærrer øjnene op.

Hvordan kan jeg hjælpe hende til at forblive i søvnen i længere tid, når jeg ikke holder styr på arme og ben.

Hvad kan jeg gøre i forhold til arme og ben?

Hvordan arbejder vi bedst med at hjælpe hende med at forbinde søvn med noget rart? - så hun ikke græder så meget i forbindelse med søvn og nemt ligger sig til at sove selv med os i nærheden?

Hvordan kan jeg, samtid med søvn, hjælpe hende til at sove i barnevogn uden protest og at hun ikke kun sover 30 min. Som slet ikke er nok for hende? Kan ses på hendes adfærd. Hun bliver hurtigt irritabel og pirrelig.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. september 2020 | Diverse | 3 mdr.

Tænder - 3 mdr.

Kære Helen, Jeg skriver til dig, idet jeg tror, at min datter på 15 uger er...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Korte dagslure - for kort vågentid?

Kære Helen, Vores datter sover fortiden 4-6 lure om dagen og tænker at det...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Amning | 3 mdr.

Drømme-amning med MME

Kære Helen, Jeg skriver til dig idet jeg har brug for dit råd og vejledning,...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part III

Kære Helen, Jeg ville lige give dig en opfølgning på aftenens/nattens forløb...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part II

Kære Helen, Mange tusind tak for dit hurtige og utrolig fyldestgørende svar....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce