Annonce

Annonce

Brev:

Tidspunkt for godnat


23. august 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Tidspunkt for godnat

Kære Helen

Jeg skriver til dig da vi har en datter på 2 år og 5 mdr. som absolut ikke vil sove om aftenen når hun skal puttes. Det startede faktisk da vores datter blev indlagt på hospitalet tilbage i midten af marts hvor hun var syg med kyssesyge, og der blev vendt op og ned på hendes rytme. Siden dengang, så har hun først ville falde i søvn kl. 21.30 hver aften, og det er uanset om hun har været tidlig oppe, eller om hun har fået lov at sove længe. Vi har prøvet at gå op med hende kl. 19.30 men så kommer vi bare til at sidde i 2 timer før hun ligger sig til at sove istedet for 1 time hvor vi typisk sidder ved hendes seng, før hun ligger sig til at sove. Så hvordan kan vi få ændret denne rytme?

Vi starter putteritualet med at vi er stuen og så får hun lov at vælge 3 bøger vi læser imens hun får noget havregrød, i det hun sjældent spiser så meget til aftensmad. Så går vi op og skifter hende og børster hendes tænder og så ligger vi hende i hendes seng imens vi sidder ved Siden af. Vi fortæller godnathistorie og synger godnatsang, når det er mig der putter så græder hun ikke men ligger bare meget urolig og har svært ved at overgive sig til ...


Annonce

... søvnen. Sommetider vil hun gerne nusses eller holde i hånd så det gør jeg, men alligevel har hun svært ved at finde ro. Jeg har også prøvet at tale med hende om det der er sket i løbet af dagen men synes heller ikke at det har den store effekt. Når far skal putte græder hun meget fordi hun gerne vil have at det er mor der putter, men det ender med hun falder i søvn til sidst også kl.21.30. Pt. Vågner hun kl.8.00 og sover middagslur kl.12.00-12.30 og så sover hun 2 timer.

Vi ville ønske vi kunne putte hende kl.19.30-20.00 og at hun så faldt hurtig til ro og lagde sig til at sove, så vi også kunne få lov at slappe lidt af og få noget voksentid igen. Inden hun blev indlagt, puttede vi hende kl.20.00 og kl.20.40 sov hun som regel.

Det skal siges at hun ellers er en glad pige der er meget sproglig fremme og, at vi kan føre samtaler med hende, og hun kan sige lange sætninger. Dagplejemor siger at hun er intelligent og, at hun også synes hun er langt fremme sprogligt af sin alder hvilket hun har været længe. Hun har også masser af energi, og løber rundt og leger hest m.m så det virker ikke som om at hun mangler energi.

Med venlig hilsen
Lille mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. september 2020 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Sove på eget værelse og blive der hele natten

Kære Helen Vi har en dejlig pige på snart 3 år. Vi har problemer med at få...

Læs hele brevet og Helens svar


8. september 2020 | Sovevaner | 2 år

Hvordan får vi hende på eget værelse?

Kære Helen. Hvordan får vi vores 2-årige datter til at falde i søvn om...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2020 | Bedsteforældre | 2 år, 6 mdr.

Mormor - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen Min datter på 2,5 år elsker sin mormor over alt på jorden og...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2020 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og sociale spilleregler

Kære Helen. Jeg har før skrevet til dig omkring min datters udvikling og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2020 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Skrigeri - 2 år, 2 mdr.

Hej Helen, Vi har en dejlig dreng på 2 år som er rigtig godt med både...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce