Annonce

Annonce

Brev:

23 mdr. falde i søvn selv


10. august 2020

Kategori:
Alder:
23 mdr.

23 mdr. falde i søvn selv

Hej Helen,

Jeg skrev til dig i slutningen af juli, da Asta, vores datter på nu 23 mdr., skulle lære og sove i hendes egen seng. Vi er flyttet i midlertidig lejebolig, da vi skal til og bygge hus.
Vi skulle bruge skiftet til at få hende ind i egen seng.

Vi er gået 100% ind i kampen og Asta bliver nu puttet i egen seng og sover der hele natten. Møg fedt!! Undskyld sproget, men begejstringen vil næsten ingen ende tage 🤩

Hun vågner stadig op en gang imellem, men far sover primært på samme værelse, så han kan give hende sut eller hjælpe hende videre i søvnen. Hun falder oftest til ro med det samme. Det er et meget stort værelse hun har fået og der står en lille seng over i det ene hjørne og vi kan ligge.

Det er ikke planen at dette er den permanente løsning, men bare til Asta har vænnet sig mere til stedet.

Vores nuværende udfordring er at vi ikke kan få afstand til sengen. Vi startede med stryge-metoden, hvor vi stod inde på værelset og lagde tøj sammen. Asta blev meget ked af det og vi skulle hele tiden hen og lægge hende ned.. Det stod på i 1 uge og vil valgte og sætte en stol ved siden af sengen og ...


Annonce

... bare sidde og læse et blad. Det blev bedre og Asta var ikke så ked af det. Hun blev før så ked af det/hidsig at hun ikke kunne få luft/snottede og var ved at kaste op.

Vi har nu rykket stolen 1 meter væk fra sengen og er lidt tilbage fra hvor vi startede. Eller jeg er, far putter de fleste gange uden gråd.

Er det bare sådan det er, at når vi øger afstanden, så starter vi forfra igen? Jeg har det rigtig stramt med at hun bliver så ked af det/hidsig. Hun kan ligge i sengen, helt skildøjet fordi hun er så træt og lige pludselig så rejser hun sig op og hopper op og ned i sengen. Beder jeg hende om at lægge sig ned, så kaster hun sig ned og sparker helt vildt med benene og skriger. Her virker hun ikke ked af det, men nærmere træt og frustreret..

Hvordan kan vi øge afstanden til sengen eller er det vejen frem og “hive plastret af” og blive stående ved bordet (2 meter fra sengen) også bare gå frem til tilbage og trøste.

Jeg ønsker jo på ingen måde at Asta skal føle sig fravalgt. Men jeg må indrømme at jeg har svært ved at være i mig selv at det stadig tager 5-6 kvarter med skrig og skrål hver aften... 😔

Hilsener

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2020 | Sovevaner | 22 mdr.

Har indtil nu altid sovet godt

Kære Helen. Jeg skriver til dig med et (desperat!) spørgsmål om søvn. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 20 mdr.

Puttevaner

Hej Helen. Vi er et par fortvivlede forældre som i den grad har brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


8. september 2020 | Sovevaner | 2 år

Hvordan får vi hende på eget værelse?

Kære Helen. Hvordan får vi vores 2-årige datter til at falde i søvn om...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2020 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Skrigeri - 2 år, 2 mdr.

Hej Helen, Vi har en dejlig dreng på 2 år som er rigtig godt med både...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex

Fennikel

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce