Annonce

Annonce

Brev:

22 måneder og vågner ulykkelig om natten


31. juli 2020

Kategori:
Alder:
22 mdr.

22 måneder og vågner ulykkelig om natten

Hej Helen,

Tak for din hjælp og gode råd - vi er kommet lidt nærmere end mere rolig putning for vores datter som nu er 22 måneder, men hun står selvfølgelig ikke stille i sin udvikling, så nu har vi lige brug for lidt retning for at hjælpe hende bedst muligt :)

Lige nu ser vores dag sådan ud:

Hun vågner alt mellem 5.30 og 7.00 og er glad og vil gerne op, får morgenmad og kommer i vuggestuen - her er hun begyndt at være ulykkelig når vi afleverer, det har ikke tidligere været et problem. Når vi så henter, har hun som regel haft en rigtig fin dag, så det varer ikke ved og gennemsyrer ikke dagen. Hun sover som regel 1t og 30-40 min lur ved middagstid, både hjemme og i vuggestuen.

17.45-18.00 får hun aftensmad, leger lidt eller synger og kl 19.00 læser vi en bog sammen inden hun kommer i bad, får nattøj på, kommer i seng og her taler vi lidt sammen om hendes dag og putter godnat.

Og så starter miseren, indimellem er hun nem at få til at sove og vi lægger som regel tøj sammen eller rydder op imens hun er i sin seng. Vi svarer hvis hun kalder og kommer retur og putter hvis hun bliver ked af det. Men oftere og oftere bliver ...


Annonce

... hun vred/frustreret og skriger ‘nej’ til både sut og kram og dette kan godt vare en halv time, måske endda en hel, hvorefter hun jo egentlig falder i søvn, men mest af udmattelse og man føler sig som en ganske utilstrækkelig forælder. Det skal siges her at det er ligegyldigt om det er far eller mor der putter, reaktionen kan være den samme.

Hun er også ved at gøre det samme et par gange om ugen, i løbet af natten. Hun vågner ved en 1-tiden og skriger igen ‘nej’ og kalder på den af os der ikke er i lokalet. Vi tager hende op og trøster, men dette hjælper ikke altid, heller ikke sut eller endda om vi tilbyder at hun kan sove hos os - hun skriger bare, igen til hun er udmattet og rolig igen. Hvis det har været en hård nat, vågner hun som regel først omkring kl 7.00, ved en rolig nat, hvor hun måske kun kræver en smule ‘sssssschhhh’ ved en 4-tiden, står hun op omkring kl 6.00-6.20.

Vi synes vi har prøvet mange ting med bøger, med og uden godnat-mad osv osv, men er ved at være matte i sokkerne efter en god måned på denne måde - så vi håber du har et par gode råd der kan hjælpe os lidt på vej igen.

De bedste hilsner
De trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

Derfor er det vigtigt at tænke forebyggelse ind i de daglige puslerutiner, så dit barn kan få en sund, intakt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2021 | Udstyr | 2 år

Sut?

Hej Helen! Min datter er lige fyldt 2 og har aldrig brugt sut, hendes eget...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2021 | Opdragelse | 23 mdr.

Temperament i selvstændighedsalderen

Hej Helen, Jeg har været flittig læser af din brevkasse, siden min søn kom...

Læs hele brevet og Helens svar


27. maj 2021 | Amning | 23 mdr.

Ammestop - knap 2 år

Kære Helen. Mads fylder 2 år om tre uger og han bliver fortsat ammet. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2021 | Kost og ernæring | 20 mdr.

Ret lav vægt

Kære Helen, Jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg præcist vil spørge til -...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2021 | Sovevaner | 19 mdr.

Halvanden årig har uro ved putning

Kære Helen. Tak for din tidligere hjælp, nu har vi brug for lidt råd...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce