Annonce

Annonce

Brev:

Opvågninger om natten


19. juli 2020

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Opvågninger om natten

Hej Helen

Tak for dit svar til mit seneste brev vedr. putningen om aftenen og om natten.

Vi har siden da ændret i aftenrutinen, og jeg har faktisk droppet amningen til natten, og nu putter far hvor vores datter får flaske i sengen, og herefter siger han godnat og går ud, og så ligger hun og snakker sig selv i søvn. Ingen gråd og helt roligt. Det er så skønt, og det fungerer rigtig godt! :)

Jeg har nu et par opfølgende spørgsmål, lidt i forlængelse af sidste brev, som jeg håber at du vil komme med dit syn på.

Vi kæmper stadig med at hun vågner om natten og har svært ved at sove videre, og jeg er lidt i syv sind over hvordan jeg skal tackle det, for jeg vil helst ikke skrue op for amningerne, alene af frygt for at det bliver en dårlig vane for hende.

Første gang hun vågner (ved 23-00 tiden) ammer jeg hende og så sover hun videre, og så vil jeg helst ikke amme hende igen, men når hun så vågner anden gang, ofte allerede efter 3 timer, og jeg har forsøgt at få hende videre i søvnen på alle andre tænkelig måder i 1-2 timer, hvor hun falder i søvn flere gange, men vågner idet jeg er kommet ind i vores soveværelse og lagt hovedet på puden, og så er det op igen og starte forfra, så ender jeg ofte med at amme hende igen. Herefter falder hun enten ...


Annonce

... i søvn med det samme jeg lægger hende tilbage i seng, eller også kan hun ligge og snakke lidt og rode rundt, og til sidst give op.

Mit spørgsmål er lidt om jeg bare amme løs i denne periode fordi, det er det hun har brug for? For jeg har som sådan ikke noget imod at amme hende flere gange om natten, for jeg er jo alligevel stået op, og hvis det kunne få hende hurtigere videre i søvnen, er det jo dejligt, men jeg vil virkelig nødigt, at det så fortsætter, og bliver en dårlig vane, hvor hun hver nat igen vågner hver 3. Time. Især når hun nu i så lang en periode kun er vågnet 1 gang hver nat fra 19-07.

Derudover så er jeg også lidt i tvivl om det med at give hende flasken i sengen, om det ikke også på sigt bliver en dårlig vane? Eller hvordan, og hvornår vi så skal fjerne den?

Og et sidste spørgsmål ang. mængden af mælk. Jeg har spurgt til det tidligere, men nu er jeg blevet i tvivl igen, da vi har ændret lidt herhjemme.

Nu får hun 1 ske pulver i sin grød til morgenmad.
En kop med 1 ske pulver og vand til frokost. (Hun får ikke længere mos da hun ikke gider det mere)
Amning til middag
En flaske på 210 ml vand og 7 skeer til nat
1-2 amninger om natten.
Det er jo svært at vide hvor meget hun får fra mig, men lyder det af nok?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre rytme del 3

Hej igen UNDSKYLD jeg glemte et vigtigt spørgsmål :) I forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre søvnrytme del 2

Hej Helen Tak for dit hurtige og gode svar. Det er virkelig fedt med input....

Læs hele brevet og Helens svar


5. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre soverytme ifm dagpleje

Hej Helen Min dejlige dreng begynder indkøring i dagplejen om ca. en måned....

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Indkøring i dagpleje og dagsrytme

Hej Helen Jeg har lige et par spørgsmål ift. min datters rytme og opstart i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning i barnevogn - del 2.

Hej Helen Mange tak for dit svar på mit brev "Putning i barnevogn". Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annonce