Annonce

Annonce

Brev:

Putning aften og nat - 9 mdr.


8. juli 2020

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Putning aften og nat - 9 mdr.

Hej Helen

Så har vi udfordringer igen med søvnen herhjemme, eller rettere med putningen.
Vores datter (fra 1. Oktober) har i en meget lang periode været så nem at putte om aftenen. 9/10 aftener har jeg ammet hende, og så er hun døset hen, og lige inden hun er faldet helt i søvn er hun blevet lagt i sin seng, vendt sig på siden med hovedet ind i sin nusseklud, og lagt sig til at sove.

Den sidste uge har det været et helvede! Vi gør ingenting anderledes.
Aftenrutinen er den samme hver aften. Vi spiser aftensmad, hun leger en times tid efter maden. Så går vi ind og skifter ble og hun får nattøj på. Så får hun en portion aftengrød og en flaske med mme. Herefter børster vi hendes tænder, og så siger vi godnat til far. Så går jeg ind på hendes værelse hvor vi trækker gardinerne for og siger godnat til dagen, og jeg sætter mig med hende i stolen på hendes værelse og ammer hende.

Når hun viser tegn til at være færdig flytter jeg hende over i sengen, og så starter balladen. Hun bliver dybt ulykkelig! Jeg bliver ved hende og prøver at få hende til ro, men ender altid med at tage hende op. Det hjælper som regel heller ikke. Alt hvad der plejer at hjælpe gør hende bare mere sur. Nussen på ryggen, schhh sch, nusse panden, hånd på hoften, trykken på benene, osv.

De sidste aftener har vi så haft held med at bytte, og det er lykkes far at få hende til at falde i søvn, nok fordi han ikke er frustreret som jeg er. Jeg undrer mig bare over hvorfor det pludselig er så svært for mig/os at putte hende uden at hun skal græde ulykkeligt i 30-60 min. Det er meget hårdt synes jeg. :(

Det samme gør sig gældende om natten, hvor ...


Annonce

... jeg før enten har kunne lægge en hånd på hende og hjælpe hende videre i søvnen, og hvis ikke det har hjulpet har jeg ammet hende, og så har jeg uden problemer kunne lægge hende tilbage, og så faldt hun i søvn.
Nu vågner hun helt op, og jeg ender med at bruge 1-2 timer hver nat på at få hende til at sove igen. Og en amning gør hverken fra eller til. (Som jeg lige har skrevet i et andet brev, tror jeg slet ikke hun har brug for denne mere, men jeg prøver jo med det “våben” når hun bare virker helt frisk og vågen. Det hjælper som sagt heller ikke).

Også om natten kan det hjælpe at far tager over, men igen, så forstår jeg ikke hvad det er der sker? Er det seperationsangsten der tricker hende?

Vores rytme i løbet af dagen er stort set ens hver eneste dag, og tidspunkter for mad og lure er også faste +- 30-60 min.
Hun er en engel dagen lang. Den gladeste og dejligste lille pige. Hun er meget tryg generelt, og viser stor tillid til andre mennesker også.

Hun sover typisk 2,5 time samlet på 2 lure og 11-12 timer om natten, med den ene opvågning. Om dagen falder hun i søvn i barnevogn ved at jeg triller hende på stedet i 5 min.

Hun kravler, rejser sig op ad alt, går rundt om ting, går lange “ture” frem og tilbage med sin gåvogn, og danser, så hun er motorisk rigtig godt med. Og af samme grund forsøger jeg at give hende trykmassage ofte.

Hun sover også med hævet hovedegærde, da vi før har haft væske på øret, og har endnu ikke fået sat sengen ned igen.

Hun har 6 tænder, og jeg ved ikke om der er flere på vej, da jeg ikke må se ind i hendes mund..

Jeg ser frem til at høre dine tanker.

Med venlig hilsen
N

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. juli 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Sove uden amning vol 2

Kære Helen Tak for dit uddybende svar omkring min datters udfordringer med...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2020 | Kost og ernæring | 10 mdr.

10 mdr og afviser brystet

Kære Helen, Lasse på godt ti måneder afviser nu oftere og oftere mit bryst....

Læs hele brevet og Helens svar


22. juli 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Stadig meget amning om natten

Hej Helen. Jeg bliver nødt til at vende en ting med dig igen :-) Min...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juli 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Opvågninger om natten

Hej Helen Tak for dit svar til mit seneste brev vedr. putningen om aftenen...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2020 | Udvikling | 7 mdr.

Spisning uden at baby kan sidde selv

Kære Helen, Tak for dit svar omkring væskebehov og mad - det var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce