Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og virkelig slemme nætter


2. juni 2020

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Søvn og virkelig slemme nætter

Hej Helen,

Jeg har et spørgsmål vedr. min søns søvn, som jeg håber, du kan hjælpe med.

Han kom på eget værelse, da han blev 6 mdr. for tre uger siden. Den første uge gik det virkelig fint. Han blev puttet kl. 21 og så ammede jeg ham kl. 2 og kl. 5 og så stod vi op kl. 7. Og den rutine fortsatte mere eller mindre den første uge. Det skal dog siges, at det virkelig var en luksus-rutine for mig, som nok havde stået på en månedstid. Ellers har jeg virkelig været vant til mange opvågninger, hvilket også var grunden til, at han kom på eget værelse.

Men de sidste to uger har nætterne igen virkelig været slemme. Vi har altid gjort meget ud af at putte ham i barnevognen, hvor han sover alle sine lurer om dagen, uden at skulle vugge ham i søvn. Og om aftenen har vi prøvet at puttet ham i hans seng, sunget en sang, sagt godnat og gået ud. Men vi er selvfølgelig gået ind til ham, når han giver lyd fra sig. Dog har jeg også ofte ammet ham til ro på de lidt hårdere dage.

De sidste to uger, har han næsten kun ville falde i søvn i barnevognen, hvis vi har vugget ham lidt og når vi putter ham i hans seng om aftenen, bliver han helt vildt ked af det. Og jeg render inde ved ham hver/hveranden time om natten. Jeg ammer ham 2-3 gange om natten- nok også for min egen skyld, fordi jeg ved, at det er en nem måde at få ham til at falde til ro på, fordi jeg virkelig er træt efterhånden.

Han spiser mad tre gange om dagen.
Grød med frugtmos til morgenmad
Grøntsagsmos med kød eller grød til middag ...


Annonce

...
Grøntsagsmos med kød og lidt frugt til dessert om aftenen.
Om eftermiddag får han små smagsprøver af forskellige ting. Og så ammer jeg ham nok ca. 5 gange om dagen og 2-3 gange om natten.

Det skal dog også siges, at han nu kan være længere tid vågen om dagen og derfor springer vi hans powernap over og vi putter ham kl. 20, så der er også lavet (naturligt) om på rutinen For nylig.

Men jeg kan virkelig ikke finde ud af, hvad pokker det er der gør, at han er så svær at få til at sove og evt. også sove videre om natten, uden at have brug for trøst og mad. Jeg forsøger virkelig at amme ham hver gang han skal puttes om dagen - også efter mad.

Jeg kan mærke, at vi får lavet nogle dårlige vaner, fordi jeg også bare er rigtig træt. Så et par gange er jeg blevet “narret” til at tage ham med ud i stuen igen og også med ind fra barnevognen, efter han er blevet puttet, fordi han pludselig ikke virker træt mere. Han sparker rundt med arme og ben og snakker og griner og smiler, når jeg kommer ind/ud til ham. Og så har jeg været nødt til at køre lidt rundt med barnevognen, når han skulle sove og jeg har faktisk også ammet ham til ro et par aftener igen. Nogle gange vågner han også omkring kl. 4.30 og virker frisk og jeg kan se, at jeg ikke får ham til at sove mere. Men så har jeg taget ham med ind i vores seng og så er han faldet i søvn og har sovet et par timer mere.

Det blev lidt en lang forklaring, men der er jo så mange ting, der kan spille ind med det søvn. Jeg håber, du har et par gode råd :-)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mad ved 6 månedersalderen

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit seneste brev - min datter sover nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Baby med søvnangst?

Kære Helen Vi har en baby på 6½ måned, som altid har haft svært ved at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 måneder og mavekneb døgnet rundt

Kære Helen Min datter på 6 måneder har mavekneb døgnet rundt. Det har hun...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Amning | 6 mdr.

Passes af far i 8 timer, uden amning

Hej Helen Tak for dit forrige svar vedr. vores søns mad- og søvn skema,...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Snart 8 måneder og ikke interesseret i mad

Kære Helen Tak for dine tidligere svar, de et værdsatte! Denne gang...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern præmatur

Børn med en fødselsvægt under 2500g skal tilbydes ekstra jern og vitaminer.

Se babylex under vitaminer.

Læs mere i Babylex

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce