Annonce

Annonce

Brev:

Baby sover dårligt


26. maj 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Baby sover dårligt

Kære Helen

Jeg er så heldig at have fået en datter for 5 uger siden, som er meget sød og generel trives godt. Hun har 2 ældre brødre på 2 og 3 år, så der er virkelig gang i det lille hjem!

Fødslen var hurtig og god - ingen komplikationer, hun vejede 3700g og født 12 dage over termin. Hun er flaskebarn fra start, da mine to tidligere ammeforløb gik rigtig dårligt med sygdom og ikke nok mad til baby.
Pga. lidt hård mave i starten, får hun nu laktulose og grøn allomin, der har fået ok styr på maven. Afføringen kan stadig være hård, men hun kæmper ikke med den, som før.

Ind til for 14 dage siden har hun sovet fint om natten - op til 3-4 timer i streg, men været mere urolig om dagen. Det har hele tiden været svært at få hende til at sove om dagen, hvor hun skal være på armen eller rokkes. Vi tog slyngevuggen i brug, hvilket har hjulpet os, men det er som om der skal mere og mere rokkeri til, før hun falder til ro.

Vi har dog været nød til at lægge hende en del i den, da vi fx ved måltider er nød til at være begge forældre på de andre børn, der endnu skal have hjælp til maden. I sådanne situationer er vi nød til at "placere" hende, hvilket jeg ikke har været meget for, men vi er ved 3. barn også nød til at være pragmatiske i vores løsninger.

De sidste 14 dage har hun været meget urolig, også om natten. Hun tager som regel første stræk i 3-4 timer fra 20-midnat -ish, og derefter vågner hun meget. Typisk har hun 1-2 vågne timer midt på natten, hvor hun er overtræt og ikke kan finde ro. Jeg giver hende mad fra flaske, bøvser hende af, lægger hen ned, når hun er faldet i søvn, men hun vågner lynhurtigt herefter igen. Hver gang jeg lægger hende fra mig, går der max 15 min., så er hun vågen igen.
Mit indtryk er ikke, at hun hverken har ondt eller er sulten. Hun afviser tit flasken, og vil egentligt gerne have sut, men river den hele tiden ud med de fægtende arme. Vi svøber hende, men det bliver hun rasende over ...


Annonce

... efter 10 min., hvis ikke hun er faldet i søvn.

I løbet af dagen sover hun kun max 1 time af gangen, hvor hun skal være ovenpå mig eller rokkes i barnevognen. Så snart vognen er stoppet, vågner hun efter 15 min. - uanset om hun før det har sovet i 1 time, hvor jeg har gået rundt.

Grunden til at jeg skriver er, at jeg er bekymret for denne tendens. Jeg er jo relativt erfaren nu, men har ikke set det samme hos de ældre børn. De har sovet fint både nat og dag, selvom der selvfølgelig også skulle noget til. Når de har sovet, har de dog taget 2-3 timer, og om natten var det ikke noget problem heller.

Jeg ved der er tigerspring osv., men de tager da ikke 14 dage nu?

Jeg er bekymret for at give hende dårlige søvnvaner, hvor hun kun sover på mig, er i slyngevugge hele tiden/skal rokkes i barnevognen, da jeg simpelthen ikke har tid til at give hende dårlige vaner. Jeg har 2 andre børn også, og kan ikke være så træt hele tiden/have en grædende baby på armen, mens jeg skal servere aftensmad.
Og så er det jo dårligt for hendes udvikling, at hun ikke sover nok.

Vi kan dog ikke lave om på vores rammer, hvor der bare er mere larm og kaos omkring hende, og hun fx skal med og hente/bringe de store hver dag. Jeg kan ikke give hende al den ro, hun måske har brug for, og det tynger mig lidt.

Derfor vil jeg gerne høre, om du kan hjælpe mig med hvad jeg skal fokusere på? I stedet for at gå i gang med for mange ting tænker jeg, at det er smartest at lægge fokus 1 sted, og så koncentrere mig fuldt om det.

Lige pt. øver jeg mig på at gå med vognen hver dag, hvor jeg håber på at hun vænner sig mere og mere til at sove uden at jeg går med vognen. Prøver at gå, og stoppe efter at hun sover, og så se hvor længe der går.

Hun spiser forresten godt, og spiser fine portioner af gangen (120 ml), hvorfor jeg tænker at hun burde sove længere stræk.

Tusind tak for en fantastisk brevkasse, som jeg efterhånden har fuldt i nogle år :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Graviditet | 0 mdr.

Barn nr 2

Hej, Min mand og jeg besluttede ca for et års tid siden, at vi ville prøve...

Læs hele brevet og Helens svar


28. maj 2020 | Graviditet | 0 mdr.

Mærke liv i graviditeten

Hej Helen Jeg er gravid og venter mit første barn. Jeg er 17+3 og jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Sove eftermiddagslur alene

Hej Helen, Min datter på 7 uger, sover gode formiddagslure i hendes altan...

Læs hele brevet og Helens svar


22. maj 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Udfordringer med søvn - 2 mdr.

Kære Helen, Så skriver jeg til dig igen. Vi kom desværre aldrig til at...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnen går den forkerte vej

Kære Helen Mange tak for dit seneste svar vedr. gåture. Som nævnt lider...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annonce