Annonce

Annonce

Brev:

Afbrudt søvn pige 4,5 måned


14. maj 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Afbrudt søvn pige 4,5 måned

Kære Helen,

Vi har talt om søvn før, og vi har forsøgt at implementere dine råd.

Vi prøvede at putte vores datter, lige inden hun sov, men hver gang vågnede hun og græd. Vi insisterede og tog hende op når hun græd og lagde hende så igen. Det lykkedes os at få hende til at falde i søvn, men efter nogle dage, var hendes søvn blevet endnu mere afbrudt, så vi stoppede igen.

Vi har endnu ikke prøvet at give hende flasken liggende i sengen, da vores læge siger det ikke er en god ide, da hun har refluks. Men det kan vi måske godt alligevel?

Vi har prøvet at hæve madrassen lidt, så hendes hoved kommer op, men når hun roder rundt, så bøjer hun sit hoved fuldstændig bagover i en vinkel på 90 grader. Jeg havde fornemmelsen af, at hun ikke kunne rette sig op igen på det hævede hovedgærde, så nu har jeg sænket det igen. Vi er der nu, hvor vi vugger hende i søvn og lægger hende når hun sover. Hun vågner (strækker sig i alt fald) altid når vi lægger hende, men vi kan som regel få hende til at døse hen med det samme, enten ved at give sutten eller sige shy shyy mens vi holder på hendes arme og hoved.

Til trods, så vågner hun hver ...


Annonce

... halve/hele time hele natten, mellem ca 20.30 og 6.00. Enten fordi hun spjætter, taber sutten, ligger i en dårlig position, hvad ved jeg. Hun vågner altid grædende. Hun kan godt sove uden sutten, da hun ofte gør det i vores arme, og også først på aftnen, hvor hun sover bedst. Om dagen sover hun i viklen, eller i vores arme, da hun ikke har villet ligge i sin barnevogn overhovedet. De sidste par dage er det dog lykkes mig at få hende til at sove op til 1,5 time. Som regel kun 30min.

Før i tiden elskede hun at ligge i barnevognen, men det er gået ned ad bakke de sidste 1,5 måned. Da hun var mindre svøbte vi hende, men vi stoppede da hun simpelthen får det så varmt, og sveder så madrassen er helt våd. Det gør hun stadig nogle gange, da vi lige nu er i sydfrankrig, og det kan være svært at få temperaturen i værelset ned under 21 grader om natten. Hun sover i en lille sovepose til babyer.

Håber du kan hjælpe os lidt på vej igen, da vi er ved at være desperate. Måske skal vi bare implementere de samme råd igen? Min kusine foreslog at vi kunne "køre kroppen træt" med øvelser og massage inden sengetid. Kunne det hjælpe?

De bedste hilsner,
Carina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Genvinde trygheden og søvnen

Hej Helen, Tusinde tak for dit svar til mit problem med min datter som har...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hjælp til mere rutine (6 måneder)

Hej Helen I næste uge runder vores søn 6 måneder. Indtil nu har vi bare...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

40 min søvn

Hej Helen :) Tusind tak for dit svar! Jeg forsøger at putte hende 3...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Udvikling | 5 mdr.

At stå op

Hej Helen Lillebror er meget aktiv! Han kravler rigtigt og han overraskede...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Problemer med at fastholde vores 4 måneder datter i søvnen

Hej Helen. Mange tak for en rigtig god hjemmeside! Vi har lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce