Annonce

Annonce

Brev:

Indsovningsvanskeligheder hos 2-årig


5. december 2019

Kategori:
Alder:
2 år

Indsovningsvanskeligheder hos 2-årig

Kære Helen

Jeg skriver fordi vores putninger med vores snart 2-årige dreng pludselig har skiftet og trækker meget ud. Her kommer lidt for- og baggrundshistorie:

Vores dreng fylder 2 år i næste uge. Normal fødsel, god trivsel, er meget glad for sin vuggestue. Han blev for 3 måneder siden storebror til lillesøster. Er meget glad for lillesøster som får mange kys og kram, vi oplever meget få gange, at han giver udtryk for jalousi eller lignende. For 2,5 måneder siden, hoppede han ud af tremmesengen, hvorfor vi måtte tage den ene side af. Han sover nu i tremmesengen med en lav sengehest på, og kan selv komme op og ned. Så der har været store ændringer på kort tid.

Efter vi fjernede siden på tremmesengen, havde vi en uge, hvor vi kæmpede med at han hoppede ud når han skulle puttes. Vi tog kampen og bar ham tilbage hver gang, og det tog en uge, så var det overstået. Han kunne igen falde i søvn på egen vis i sengen, hvor døren stod let på klem og jeg går og pusler lige ude foran.

Vores drengs rytme ser således ud:

kl. 06.30/7.00: Står op. Får havregrød.
Kl. 9: Formiddagsmad
Kl. 11: Frokost.
kl. 11.30/12: Puttes til lur, sover mellem 1,5-2,5 timer.
kl. 14: Eftermiddagsmad
Kl. 16/16.30: Snack som ærter, majs, mm.
kl. 17.30: Aftensmad
Kl. 18.45: Lidt banan, vand og snak om dagen der er gået
kl. 19.00: Nattøj, børste tænder, får godnathistorie og puttes i sin seng.

Og det er så her det hele starter. Han er nu for 2 uger siden begyndt at kvikke fuldstændig op, når han kommer ned i sengen. Han hopper, kravler ud, render rundt på værelset og vil lege med sit legetøj. Han siger flere gange. at han vil op og lege. Han bliver sjældent ked af det. Vi synes han viser tegn på træthed omkring kl. 18.30, og nogle gange siger han selv han vil sove.

Vi har forsøgt at tage kampen endnu engang, og ...


Annonce

... bære ham kærligt tilbage i sengen, hver gang han går ud og sige "godnat, du skal lægge dig ned og sove", men lige lidt hjælper det. Den ene aften måtte jeg bære ham tilbage 50 gange og det tog 2 timer. Det orker jeg ikke med lillesøster på 3 måneder oveni. Så nu skiftes min mand og jeg til at sidde hos ham når han skal sove, og det tager for tiden også 2 timer, og jeg har svært ved at være i det. Så vi er godt brugt og vil meget gerne bryde den trælse rytme. Desuden virker det som om, at vores tilstedeværelse på værelset, gør ham endnu mere aktiv.

Vi har forsøgt at putte senere, men så strækker hans sovetidspunkt sig blot til 2 timer senere. Han har sovet på eget værelse siden han var 3 mdr gammel. Jeg sover med lillesøster på hendes værelse og far i vores soveværelse. Vores dreng vågner hver nat mellem 02-05 og kommer ind til mig og sover, det er der ingen problemer i. Vi har snakket om hvorvidt han skal puttes i sengen med mig inde ved lillesøster. Men så tænker vi, at han også fremadrettet vil skulle sove med os når jeg rykker ind i soveværelset igen, og det er ikke en løsning der giver mening for os.

Vores dreng går i vuggestue og hans lur er meget varierende. Vi har altid været tilbageholdende med at vække vores børn fra lur, da vi tænker de har brug for den. Desuden er det svært at regulere, når han er i vuggestuen, hvor de ligeledes nødigt vil vække ham.

Vi er ikke i tvivl om, at vores dreng er midt i stor udvikling, hans sprog udvikles meget hurtigt for tiden - han gentager alt hvad vi siger. Så vi er også klar over, at der er meget der skal bearbejdes i slutningen af dagen.

Jeg er meget interesseret i at høre hvad du tænker om vores situation. Derudover også om du har forslag til ændringer vi kan gøre, for at bedre sove-situationen?

Tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
En lidt træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. januar 2020 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Kortere putninger og søvn i egen seng

Kære Helen Vi har et par sovestrategiske spørgsmål til dig. Sagen er den, at...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2020 | Opdragelse | 22 mdr.

Morsyg og meget hidsig

Hej Helen. Alma er en glad og meget aktiv pige på 22 måneder. Hun har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2020 | Sovevaner | 2 år

Søvn - dreng 2 år

Hej Helen Vi har følgende problem: Vores dreng på to år vil ikke falde/kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2020 | Sovevaner | 20 mdr.

Pludselig gråd ved putning - part 2

Hej Helen Jeg er meget glad for dit svar og tænker, hvis det ok, jeg lige...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2020 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Problemer med mad og derfor søvn

Hej Helen. Jeg har en datter på lige knap 2 år født 15-03-18. Hun er en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce