Annonce

Annonce

Brev:

Indsovningsvanskeligheder hos 2-årig


5. december 2019

Kategori:
Alder:
2 år

Indsovningsvanskeligheder hos 2-årig

Kære Helen

Jeg skriver fordi vores putninger med vores snart 2-årige dreng pludselig har skiftet og trækker meget ud. Her kommer lidt for- og baggrundshistorie:

Vores dreng fylder 2 år i næste uge. Normal fødsel, god trivsel, er meget glad for sin vuggestue. Han blev for 3 måneder siden storebror til lillesøster. Er meget glad for lillesøster som får mange kys og kram, vi oplever meget få gange, at han giver udtryk for jalousi eller lignende. For 2,5 måneder siden, hoppede han ud af tremmesengen, hvorfor vi måtte tage den ene side af. Han sover nu i tremmesengen med en lav sengehest på, og kan selv komme op og ned. Så der har været store ændringer på kort tid.

Efter vi fjernede siden på tremmesengen, havde vi en uge, hvor vi kæmpede med at han hoppede ud når han skulle puttes. Vi tog kampen og bar ham tilbage hver gang, og det tog en uge, så var det overstået. Han kunne igen falde i søvn på egen vis i sengen, hvor døren stod let på klem og jeg går og pusler lige ude foran.

Vores drengs rytme ser således ud:

kl. 06.30/7.00: Står op. Får havregrød.
Kl. 9: Formiddagsmad
Kl. 11: Frokost.
kl. 11.30/12: Puttes til lur, sover mellem 1,5-2,5 timer.
kl. 14: Eftermiddagsmad
Kl. 16/16.30: Snack som ærter, majs, mm.
kl. 17.30: Aftensmad
Kl. 18.45: Lidt banan, vand og snak om dagen der er gået
kl. 19.00: Nattøj, børste tænder, får godnathistorie og puttes i sin seng.

Og det er så her det hele starter. Han er nu for 2 uger siden begyndt at kvikke fuldstændig op, når han kommer ned i sengen. Han hopper, kravler ud, render rundt på værelset og vil lege med sit legetøj. Han siger flere gange. at han vil op og lege. Han bliver sjældent ked af det. Vi synes han viser tegn på træthed omkring kl. 18.30, og nogle gange siger han selv han vil sove.

Vi har forsøgt at tage kampen endnu engang, og ...


Annonce

... bære ham kærligt tilbage i sengen, hver gang han går ud og sige "godnat, du skal lægge dig ned og sove", men lige lidt hjælper det. Den ene aften måtte jeg bære ham tilbage 50 gange og det tog 2 timer. Det orker jeg ikke med lillesøster på 3 måneder oveni. Så nu skiftes min mand og jeg til at sidde hos ham når han skal sove, og det tager for tiden også 2 timer, og jeg har svært ved at være i det. Så vi er godt brugt og vil meget gerne bryde den trælse rytme. Desuden virker det som om, at vores tilstedeværelse på værelset, gør ham endnu mere aktiv.

Vi har forsøgt at putte senere, men så strækker hans sovetidspunkt sig blot til 2 timer senere. Han har sovet på eget værelse siden han var 3 mdr gammel. Jeg sover med lillesøster på hendes værelse og far i vores soveværelse. Vores dreng vågner hver nat mellem 02-05 og kommer ind til mig og sover, det er der ingen problemer i. Vi har snakket om hvorvidt han skal puttes i sengen med mig inde ved lillesøster. Men så tænker vi, at han også fremadrettet vil skulle sove med os når jeg rykker ind i soveværelset igen, og det er ikke en løsning der giver mening for os.

Vores dreng går i vuggestue og hans lur er meget varierende. Vi har altid været tilbageholdende med at vække vores børn fra lur, da vi tænker de har brug for den. Desuden er det svært at regulere, når han er i vuggestuen, hvor de ligeledes nødigt vil vække ham.

Vi er ikke i tvivl om, at vores dreng er midt i stor udvikling, hans sprog udvikles meget hurtigt for tiden - han gentager alt hvad vi siger. Så vi er også klar over, at der er meget der skal bearbejdes i slutningen af dagen.

Jeg er meget interesseret i at høre hvad du tænker om vores situation. Derudover også om du har forslag til ændringer vi kan gøre, for at bedre sove-situationen?

Tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
En lidt træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. juli 2020 | Opdragelse | 2 år, 1 mdr.

2 årig strid

Hej Helen. Vores datter der lige er fyldt 2 er i de seneste måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2020 | Udvikling | 21 mdr.

Datter meget bange for andre mennesker

Kære Helen, Så blev det min tur til at skrive til dig efter at have læst...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2020 | Sygdom | 20 mdr.

Arp eller tør hovedbund

Kære Helen Jeg har et spørgsmål angående min datters hovedbund! Hun er snart...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2020 | Sovevaner | 2 år

Svært ved at overgive sig til søvnen

Hej Helen Vi er her den 1 maj flyttet i nyt hus og min datter har egentlig...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2020 | Renlighed | 2 år, 4 mdr.

Hjælp. Min datter er blevet bange for at gå på potte

Kære Helen Jeg har virkelig brug for dit råd.. Jeg er helt fortvivlet....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce