Annonce

Annonce

Brev:

Urolig søvn og dårlige vaner


4. december 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Urolig søvn og dårlige vaner

Hej Helen

Min datter er 15 uger gammel. Hun er nu blevet ren flaske efter eget valg, da hun ikke tog nok på og vi derefter efter aftale med egen sundhedsplejerske skulle supplere med flaske, hvilket medførte at hun begyndte at fravælge at blive ammet og det blev mere og mere en kamp. Derfor ren flaske ny, hvilket egentligt også fingere fint for os. Hun spiser stadig i underkanten af hvad hun skal, men virker ikke til at være mere sulten og er begyndt at tage mere på. Så hun virker til at trives med det.

Vi har altid været udfordret på søvn med hende både dag og nat, og det er mest natten der går mig på nu. I forhold til dag, vågner hun altid efter 30 min, hvorved jeg så er begyndt at gå ud til barnevognen efter 25 min ved hendes fomiddaGs lur og middagslur, hvilket medfører at hun nu sover hhv 1 time og halvanden, hvis jeg går med hende. Eftermiddagsluren bliver ofte bare en kort lur da jeg ikke går med hende her.

Nu er jeg bare urolig for, at mit forsøg på at forlænge ...


Annonce

... hendes dagslurer har påvirke hendes nattesøvn negativt. På det sidste er hun blevet meget svær at putte og jeg kan kun få hende til at sove hvis jeg vugger hende eller går rundt med hende i armene. Og dette begynder også at være tilfældet når hun vågner om natten, hun skriger og skriger indtil jeg vugger hende. Jeg prøver ellers alt andet først som tidligere har virker som hvid støj, nusning osv. jeg synes også at hun begynder at vågne oftere igen.

Hvordan kommer jeg tilbage til at kunne putte hende uden skrig og vugning? Og hvad kan jeg gøre for at få hende til at sove igen om natten uden jeg er nødt til at vugge hende i søvn igen her?

Jeg forsøger med det samme puttetitual om aften med nattøj, flaske, sang og nusning og hun lukker øjene og er lige ved at falde hen når hun ligger i sengen, men efter noget tid bliver hun så ked af det og så kan jeg kun få ro på hende ved at tage hende i armene og vugge hende, og sådan fortsætter det til hun sover.

Med venlig hilsen
Jeanette

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lære at sove selv - 4 mdr.

Hej Helen. Tak for dine svar og tak for hurtigt svar! Som opfølgning til...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Kæmper stadig med søvn både dag og nat

Hej Helen. Tak for dine svar tidligere. Jeg har lige lidt flere...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Gider ikke skemad efter opstart

Hej Helen Vores datter er 4,5 måneder og vi startede op på skemad for 2-3...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedr. amning. De sidste 3 ugers tid er min...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ulykkelig ved at sove og falde i søvn

Hej Helen Jeg er mor til M. på lidt over 3 mdr. Jeg skriver fordi vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce