Annonce

Annonce

Brev:

Indsovning, 10 måneder


3. december 2019

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Indsovning, 10 måneder

Hej Helen

Tak for dine gode input til vores tidligere breve. Nu har vi brug for dine tanker igen.

Vores datter er nu 10 ½ måned og stortrives. Hun er glad og tilfreds, spiser godt, har kravlet i tre måneder og har også taget sine første skridt uden hjælpemidler. Dagsrytmen kører rigtig godt, hun er tillidsfuld og ikke bange for fremmede og sover godt.

Netop det med søvnen er dog det, vi gerne vil høre dine tanker om.

Om dagen sover hun to lure i barnevognen på typisk 4 timer sammenlagt. I barnevognen falder hun som oftest i søvn med det samme, nogle gange skal vi trille i 1½ minut. Hun brokker sig aldrig og lader til virkelig at nyde at sove der. Om natten sover hun også rigtig godt i sin egen seng. Vi starter putning ca. kl. 19 (alt efter hvor lang tid hun har sovet til middag), hun sover omkring 19:30, får en flaske midt på natten, og sover så til ca. 05:30.

Vores spørgsmål drejer sig om indsovningen om aftenen. Efter hun har fået sin aftenflaske, bliver hun puttet, men vi er nødt til at sidde ved hende med en hånd på hendes mave, indtil hun falder i søvn – hvis vi ikke gør det, vender hun sig rundt, rejser sig op og vil lege. Når vi går ud af værelset og lader hende tumle ...


Annonce

... rundt i sengen selv, mens hun kan høre os, begynder hun at græde efter et stykke tid. Vi kan så godt gå ind og trøste hende, lægge hende ned og sige godnat igen, men så gentager ritualet sig bare – hun er oppe at stå, inden vi er ude af værelset – og så går der lang tid, før hun sover og bliver til sidst rigtig ked af det, hvilket jo også er synd.

Når vi bliver siddende ved hende, tager det maks. 15 minutter, før hun sover, og det foregår (langt de fleste gange) uden brok – hun ligger bare stille og falder til ro.

Det er altså ikke fordi, vi har et barn, der græder sig selv i søvn eller bare ikke er til at drive i seng – vi vil blot gerne høre dine tanker om, hvorvidt det er muligt på nuværende tidspunkt at lære hende, at hun skal lægge sig til at sove i sin seng om aftenen, og hvordan vi i så fald skal gribe det an, eller om det lige nu bare er en periode, hvor vi skal hjælpe hende til fysisk ro. Hun bruger masser af energi om dagen og er synligt træt (men ikke overtræt), når vi putter hende. Vi har ritualer, vi følger hver aften, og har fulgt i mange måneder, men det er som om, hun har svært ved at acceptere, at dagen er slut, hvis ikke vi hjælper hende.

Mange hilsner fra
Anna Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

8 måneder og urolig nattesøvn

Hej Helen, Nu skriver jeg igen om min datters søvn. Jeg håber du kan give...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2020 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Nedtrapning af flasker - 10 mdr.

Hej Helen Min søn bliver 11 måneder i slutningen af januar. Han får pt. en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Rejser sig op når han sover

Hej Helen... Min søn startede med at sove igennem fra 7 tiden til ca. kl 6...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2020 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spiser om natten - Ikke om dagen!

Hej Helen, Tak for alle dine tidligere gode råd, vores nuværende emmer lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Sover ikke længere

Hej igen. Et andet spørgsmål.. :) Min baby sov de første 5 måneder af sit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex

Kosttilskud

Kosttilskud er uegnede og unødvendige for børn under 1 år. Kosttilskud sælges som tilskud til den normale kost. Kosttilskud sælges både tilsat og uden næringsstoffer (vitaminer og mineraler).

Kosttilskud med tilsatte næringsstoffer (f.eks. Kraüterblut) skal registreres af Veterinær- og Fødevaredirektoratet. Produkter godkendes ikke til børn under 1 år. Hvis produktet tænkes anvendt til børn over 1 år skal børnedosis angives.

Kosttilskud uden tilsatte næringsstoffer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce