Annonce

Annonce

Brev:

4 mdr. sover generelt dårligt


25. november 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

4 mdr. sover generelt dårligt

Hej Helen.

Jeg har fulgt med på sidelinien og læst mange af dine fine svar, men intet passer helt 100 på vores problematik så nu er det tid til selv at stille spørgsmål :)

Jeg har en dreng som er 4 mdr. her d. 29/11 (født 13 dage over termin m. kejsersnit). Han er en stor dreng 72 cm og nok omkring 7,8 kg nu.

Mit spørgsmål bliver delt i to. Et med henblik på dag og et på nat.

Nat:

Han har fra start været i god trivsel og er en meget glad baby i løbet af dagen. De første 3-4 uger gik fint med søvn om natten hvor han har sove både 3, 4 og 5 timer enkelte gange, men derefter blev det dårligere og dårligere og nu er det kommet til et punkt hvor jeg ikke hænger sammen mere og er ved at være ret desperat.

Natten igennem nu vågner han hver 1-1,5 time. Forløbet er det samme hver gang. Han starter med at baske vildt med hænderne oppe omkring hovedet, derefter klynk og til sidst gråd. Jeg har prøvet at lægge en hånd på hans kind/pande/bryst, vugge ham på hoften, tage ham over til mig (bliver altid puttet i sin bedside), sut, nynne, ssshhh - intet har effekt og resultere altid i gråd. Hvis gråden skal undgås skal jeg fysisk op at stå med ham hver gang, hvor han som regel altid falder til ro meget hurtigt og jeg igen kan ligge ham, eller han skal ammes sidende. Alt foregår med lukkede øjne. Jeg har haft tilbudt ham bryst ved hver opvågning, da jeg har overvejet om han måske er sulten eller vil have sat min produktion op. Men han tager ikke i mod hver gang, så nu tilbydes han ved hveranden opvågning og at tager i mod. Ingen af tingene har haft indflydelse på længden af søvnen.

* Hvad kan jeg gøre for at få ham til sove videre uden jeg skal op at stå? Er bange for at få skabt en dårlig vane.

* Har du nogen ideer til hvordan vi kan prøve at få ham til sove mere end d 1-1,5 ad gangen? Eller er det en del ad udviklingen hvor han bearbejder og mangler tryghed og nærvær?

Putteritual: Han bliver badet hver anden dag. Han bliver puslet og får nattøj på, hvorefter han bliver ammet og bøvset af inden putningen begynder, hvor han bliver svøbt i dyne. Sut er lidt on/off nogle gange vil han have den andre gange spytter han den ud kort tid efter han har fået den i munden og vil ikke have den igen. Han bliver puttet ml. ...


Annonce

... 19-20, alt efter hvornår han tager sidste lur og begynder at gnide øjne og vise tegn på træthed.
Her er dog også opstået et problem for selvom han viser tegn på træthed er han begyndt at vågne op kort tid efter med gråd (30-40 min).

* Her er jeg i tvivl om vi skal tage ham op og vente på næste gang han viser træthed og putte på ny eller som vi gør nu og få ham til at sove videre?

* Far har også fået meget svært ved at putte ham (indefor den sidse uge), hvor han kan græde helt utrøsteligt og det ernder tit med at jeg tager over. Far har ellers ikke haft problemer før og har hele tiden været en del af putningen på skift sammen med mig. Hvad er dine tanker omkring det?

Dag:
Han har næsten fra start været en 40 min. baby men er de 14 dage blevet bedre og er begyndt at sove op til 1,5 time. Hvis han engang imellem vågner efter 40 min. prøver jeg altid at hjælpe ham videre i søvnen ved at lægge en hånd på kinden, give sut, bevæge barnevognen (som alle lure bliver taget i) i aller yderste tilfælde kan han blive taget op og vugget lidt hvis intet andet virker, men det er ikke altid han kan hjælpes videre og så kommer han op.

Spørgsmål: Måden vi har fået ham til at sove længere på er ved at svøbe i dynen, bruge white noise og ved at mørklægge "vinduet" med en stofble så der bliver mørkt i kassen. Ved ikke om dette er et skråplan? Hvis det er hvordan får vi så afvænnet dette uden at forstyre hans nye soveinterval som vi virkelig har kæmpet for at opnå og denne metode var virkelig vores sidste skud.

Bonus info:
Han vågner ml. kl. 7-8 om morgenen

På en god dag sover han 3 lure á 1,5 time 1,5 time og til sidst 45 min., men da han ikke er helt til at regne med endnu med længden synes jeg det er lidt svært med helt faste rutiner, men prøvet så småt og så godt dagen tillader det.

Bliver ammet (tilbydes altid mad fra begge bryster) ca. hver 2,5-3 time gennem dagen, da jeg prøver at komme væk fra sjatamningen.

Han er blevet tjekket af ørelægen uden anmærkninger.

Han er baby i trivsel og er altid glad og let til smil i løbet af dagen.

Har overvejet skemad pga. hans størrelse, men vil helst vente til han er ca 5 mdr., hvad tænker du om dette?

Håber du kan overskue mit "lille" brev :)

De bedste hilsner
Line

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. september 2020 | Diverse | 3 mdr.

Tænder - 3 mdr.

Kære Helen, Jeg skriver til dig, idet jeg tror, at min datter på 15 uger er...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Korte dagslure - for kort vågentid?

Kære Helen, Vores datter sover fortiden 4-6 lure om dagen og tænker at det...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Amning | 3 mdr.

Drømme-amning med MME

Kære Helen, Jeg skriver til dig idet jeg har brug for dit råd og vejledning,...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part III

Kære Helen, Jeg ville lige give dig en opfølgning på aftenens/nattens forløb...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part II

Kære Helen, Mange tusind tak for dit hurtige og utrolig fyldestgørende svar....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce