Annonce

Annonce

Brev:

Forandringer i en tumult periode


12. november 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Forandringer i en tumult periode

Hej Helen,

Først og fremmest tak for at være en kilde til gode råd, som man stoler på og kan bruge til noget! :)

Jeg skriver fordi jeg er mor til en glad, aktiv dreng på 7,5 måneder, som er på vej ind i en noget tumult periode. Fra nu og 3,5 mdr frem skal der ske følgende:

- Vi skal flytte,
- Vi skal til USA i en måned og møde familie og venner, samt deale med jetlag (cirka 1 mdr efter indflytning i ny lejlighed),
- Jeg skal starte på arbejde og far overtager barsel (umiddelbart efter hjemkomst fra USA),
- og min søn skal starte i institution (6 uger efter hjemkomst fra USA, 11 mdr gammel).

Samtidig sker der jo en stor udvikling for min søn i den periode, og der er en del ting som skal forandres for ham i det store billede:

- Han skal gennemgå separationsfasen (han er indenfor den sidste uge begyndt at blive MEGET ked af det hvis mor eller far går og efterlader ham med andre end mor/far, så den er vist allerede startet!),
- han skal vænnes fra natamning,
- han skal vænnes fra at skulle have sutten for at kunne sove videre de par gange han vågner uden at skulle spise,
- og han skal gerne begynde at sove på eget værelse.

Mit spørgsmål går især på det sidste: at sove i eget værelse. Hvornår vil det være en god idé at begynde på dét? Som jeg kan forstå det er det bedst i en periode hvor der er ...


Annonce

... nogenlunde ro på, men det bliver der jo ikke lige foreløbig. Bør vi vente til efter han er startet i vuggestue, eller er det OK at prøve tidligere? Vi kan umiddelbart godt have ham sovende i eget værelse i USA også, men vi skal bo forskellige steder, og der bliver generelt mange nye ting og indtryk. Samtidig kommer det til at være lige midt i fasen med separationsangst. Grunden til at vi gerne vil have ham i eget værelse er egentlig mest for os forældres skyld - vi glæder os til at få soveværelset for os selv igen.

Han sover fint om natten og har altid gjort det. Mellem putning (ca. 19:30) og morgen (ca. 6:30) er han vågen én, maks. 2 gange, for at amme, og måske et par gange hvor han bare skal have sutten og lulles i søvn igen. Hvis han vågner for at spise inden ca. kl. 4 lægger jeg ham i hans egen seng bagefter; hvis han vågner efter kl. 4 lader jeg ham spise og sove videre i vores seng.

Derudover: nogen gode råd til hvordan vi tackler jetlag? :) Jeg forestiller mig at det bliver værre når vi kommer hjem end når vi tager derover, da man jo, når man rejser vestpå, skal holdes længere vågen, og når man rejser østpå skal gå tidligere i seng. Jeg tænker det sidste især bliver en udfordring, også med tanke på at jeg skal starte på arbejde få dage senere.

På forhånd tusind tak for hjælpen!

Med venlig hilsen
Lisbeth

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

At undvære mælk om natten etc.

Kære Helen Min datter er nu 6 måneder og godt i gang med skemad, som hun...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Ammevaner

Kære Helen. Jeg har længe fulgt med i din brevkasse, når der er noget som...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2019 | Opdragelse | 6 mdr.

Søskende og udfordringer

Hej Helen Her kommer endnu et spørgsmål, der går på søskende og deres...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Rytme baby 6 måneder

Hej Helen Nu har jeg snart læst alle dine svar til andre, men finder ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2019 | Sygdom | 9 mdr.

Snart 9 måneder og gumler stadig ikke på maden

Hej Helen Min søn på snart 9 måneder har fået tilbud hapsere af alverdens...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce